سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیستان و بلوچستان یکی از رویشگاه‌های غنی گیاهان دارویی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان وبلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان یکی از رویشگاه‌های غنی گیاهان دارویی منحصر به فرد است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،  عبدالباسط پاکزاد، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان وبلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان یکی از رویشگاه‌های غنی گیاهان دارویی منحصر به فرد است به گونه‌ای که شرایط آب و هوایی و ژئومورفولوژیکی این استان سبب سازگاری و وجود گونه‌های مربوط به رویشگاه‌های خاص این ناحیه شده است.

عبدالباسط پاکزاد، افزود: گیاهان از ابتدای تمدن بشر تاکنون کاربرد‌های متنوعی داشته اند، گروهی به عنوان ماده غذایی تأمین کننده نیاز‌های تغذیه‌ای هستند، گروهی هم خاصیت دارویی داشته و تسکین دهنده بیماری‌های جسمی هستند.

وی بیان کرد: گیاهان دارویی اگرچه از دیرباز برای آدمیان آشنا و در بسیاری از مواقع مرهم درد‌های بشر بوده، اما پیشرفت‌های علمی و فناوری در دو دهه اخیر، اهمیت و نقش سازنده گیاهان دارویی در تأمین نیاز‌های بشر به ویژه در حیطه دارو و درمان را دوچندان کرده است.

پاکزاد اظهار کرد: با توجه به عوارض جانبی ناشی از استفاده دارو‌های شیمیایی، بیشتر کشور‌های دنیا به دارو‌های گیاهی و گیاه درمانی رو آورده اند، تا جایی که ۸۰ درصد دارو‌های عرضه شده در برخی کشور‌ها منشاء گیاهی و طبیعی دارد

وی گفت: بهره برداری از این گیاهان هنوز آن گونه که در کشور‌های توسعه یافته معمول است در کشور ما مورد توجه قرار نگرفته که علت آن می‌تواند ناآگاهی مردم از خواص این گیاهان باشد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: ارتفاعات قله تفتان در خاش، ارتفاعات کوه بیرک در سراوان و ارتفاعات بزمان در شهرستان ایرانشهر مهمترین کانون‌های رویش گیاهان دارویی در این استان است.

به گفته عبدالباسط پاکزاد وجود گیاهان متنوع دارویی و زینتی سیستان و بلوچستان زمینه ساز سرمایه گذاری بخش خصوصی است به طوری که شرکت‌های دانش بنیان با اقدامات تخصصی خود می‌توانند در این زمینه نقش آفرین باشند.

رییس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز گفت: برخی گونه‌های گیاهی این استان از انواع نادر، منحصر به فرد و گاه اندمیک با خواص بسیار ارزشمند دارویی محسوب می‌شوند

زورقی افزود: موقعیت آب و هوایی و اقلیم مناسب، این استان را به رویشگاه گیاهان دارویی کمیاب تبدیل کرده است.

زورقی ادامه داد: گز روغن، پنیرباد، آنغوزه، بنه، سنا، کُنار، وشاء، بادام کوهی، آلوئه ورا، مریم گلی، برازمبل، کلپوره، گون، پونه، ایشوِرک، استبرق، درخت مسواک، خرزهره، علف مار، مارموتک، ریواس، درمنه، موسیر، زیره سیاه، گُلدِر، هندوانه ابوجهل، خارمریم، خارشتر، گل گندم، خاکشیر، خارخَسَک، گزنه، شاه‌تره، بید، مورد، پنیرک، داتوره، بنگدانه، پونه سا، مشکک، سه پستان، بومادران، پنج انگشت و بارهنگ از جمله گیاهان دارویی خودروی این منطقه هستند.

وی بیان کرد: این در حالی است که گیاهان ارزشمندی همچون حنا، نیل، چای ترش، ارقام مختلف کُنار، سیر، زیره سبز، شنبلیله، پاپایا (خربزه درختی)، جَم، چریش، گلرنگ، زعفران، گل محمدی، عناب، کارلا، رازیانه، زنیان، پنیرک، فلوس، کرچک، اکالیپتوس، به لیمو، استویا و آلوئه ورا به صورت زراعی در مناطق مختلف استان و در سطحی بیش از پنج هزار هکتار مورد کشت قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به مهمترین فعالیت‌های سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در راستای توسعه گیاهان دارویی استان گفت: پرداخت یارانه بابت خرید نهال و مواد ازدیادی گیاهان دارویی، تهیه و تدوین طرح توسعه گیاهان دارویی در سطح ۲۰ هزار هکتار، اجرای دوره‌های آموزشی متعدد، اجرای طرح پایلوت کاشت زعفران در شهرستان‌های مستعد استان، اجرای طرح پایلوت کاشت و فرآوری گل محمدی و ایجاد ستاد استانی گیاهان دارویی از جمله مهمترین فعالیت‌ها در این حوزه بوده است.

رئیس جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان از لحاظ سطح زیر کشت و تولید برخی از گیاهان دارویی مانند حنا، نیل، چای ترش، و کُنار دارای رتبه نخست کشوری است.

وی بیان کرد: با فرا رسیدن فصل بهار، گونه‌های مختلفی از گیاهان در طبیعت سیستان و بلوچستان شروع به روئیدن می‌کنند که بخاطر خواص دارویی فراوان، جز گیاهان کمیاب شناخته می‌شوند.

زورقی گفت: سیستان و بلوچستان با حدود هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی که حدود ۳۰۰ گونه آن قابلیت مصرف دارویی و صنعتی دارند دومین استان کشور به لحاظ تنوع گیاهی محسوب می‌شود. کارشد.

انتهای پیام/ع

توسعه کشت گیاهان دارویی در سیستان و بلوچستان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.