سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کدام حشرات از بدن شما تغذیه می‌کنند؟

حشرات بی شماری در طبیعت زندگی می‌کنند که برخی از آن‌ها مفید، برخی مضر و از طرفی برخی دیگر نیز وجود دارد که از بدن انسان تغذیه می‌کنند!

به گزارش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حشرات مختلفی در دنیای پیرامون ما زندگی می‌کنند که در این بین برخی از آن‌ها مهمان بدن ما هستند! 

درست است برخی از حشرات وجود دارند که از بدن ما تغذیه می کنند و به نوعی مهمان بدن ما هستند که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا شما را با آن ها آشنا کند.

شناسایی یک میلیون گونه مختلف حشره در جهان!

حشرات؛ بزرگ‌ترین گروه را در میان گروه بندپایان به خود اختصاص داده اند.

جالب است بدانید؛ بندپایان در واقع حیواناتی هستند که دارای یک اسکلت خارجی هستند و اعضای آن‌ها به هم پیوسته است.

حشرات ۶ پا دارند و بیشتر آن‌ها دارای بال هستند.

بدن یک حشره از ۳ قسمت تشکیل می‌شود: سر، سینه و شکم.


این مطلب را از دست ندهید:با موجوداتی که از شما تغذیه می کنند، آشنا شوید


ذکر این نکته خالی از لطف نیست که؛ حدود یک میلیون گونه مختلف حشره در جهان شناسایی و توسط دانشمندان نامگذاری شده است و مجموع حشرات روی زمین تا مرز ۱۰ میلیون گونه مختلف می‌رسد، حشرات تقریباً در همه نقاط روی زمین پیدا می‌شوند و همچنین می‌توان آن‌ها را در آب‌های شیرین یافت؛ حشرات اولین حیوانات پرنده است که در روی زمین بوجود آمدند ۳۵۰ میلیون سال قبل اولین بار آن‌ها توانستند در هوای زمین شروع به پرواز کنند و این میلیون‌ها سال قبل از پرواز پرندگان و خفاش‌ها بود.

حشرات در طول رشد خود به طور دوره‌ای پوست اندازی می‌کنند و یا پوسته خارجی خود را می‌اندازند، بعضی از حشرات فقط ۴ یا ۵ مرتبه تغییر شکل می‌دهند، اما سنجاقک‌های یک روزه و حشرات بدون بال می‌توانند ۲۰ مرتبه یا بیشتر پوست اندازی کنند و تغییر شکل دهند هر بار که یک حشره تغییر شکل می‌دهد شکل بدنش عوض می‌شود این حالت را در حشرات دگردیسی (دگرگونی) می‌نامند؛ بعضی از حشرات با هر پوست اندازی به آرامی تغییر شکل می‌دهند و نوع بالغ آن‌ها بسیار با نوع نوزاد تفاوت دارد این حشرات عبارتند از زنبور‌های عسل، مگس ها، سوسک‌های بزرگ، پروانه‌ها و زنبور‌های معمول.

۷ حشره‌ای که از بدن انسان تغذیه می‌کنند

انواع بسیار مختلفی از حشرات در طبیعت  زندگی می کنند که برخی از آن ها مفید و برخی دیگر مضرند و از طرفی برخی دیگر نیز صرفا سبب آزار افرادند.

تلاش‌ها برای از بین بردن برخی از حشرات انگل به دلیل توانایی شان برای تطبیق خود، ناموفق بوده است.

برخی از جمعیت‌های حشرات، به ویژه آن‌هایی که در مناطق شهری هستند، در سلول‌های عصبی شان جهش‌های ژنی ایجاد شده است که به آن‌ها کمک می‌کند در برابر حشره کش‌ها ایمن شوند.

تعدادی از حشرات وجود دارند که از انسان ها، به ویژه خون و پوست آن‌ها تغذیه می‌کنند.


ببینید: خطرناکترین حشرات دنیا که سلامتی شما را تهدید می کنند!


  •  پشه‌ها

پشه‌ها حشراتی از خانواده کولیسیده (Culicidae) هستند. ماده‌ها به خاطر مکیدن خون انسان‌ها شهرت بد دارند.

برخی از گونه‌ها می‌توانند بیماری‌هایی مانند مالاریا، تب دِنگ، تب زرد و ویروس غرب نیل را انتقال دهند.

پشه‌ها چند ویژگی جالب دارند.

آن‌ها می‌توانند طعمه شان را با چشم هایشان پیدا کنند. می‌توانند اشعه مادون قرمز منتشر شده به وسیله میزبان شان و همچنین انتشار دی اکسید کربن و اسید لاکتیک از میزبانشان را تشخیص دهند. پشه‌ها می‌توانند این کار را از فاصله تقریباً ۳۰ متری انجام دهند.

همانطور که پیش از این ذکر شد، تنها ماده‌ها آدم‌ها را می‌گزند. مواد داخل خون ما برای کمک به ایجاد تخم پشه استفاده می‌شود. یک پشه ماده معمولی می‌تواند حداقل به اندازه وزن بدنش خون بنوشد.

  •  ساس‌های تختخواب

ساس‌های تختخواب انگل‌هایی از خانواده ساسان (Cimicid) هستند. آن‌ها نام شان را از مسکنی که ترجیح می‌دهند می‌گیرند یعنی تخت، ملافه و پتو و یا مناطق مشابه دیگری که انسان‌ها در آن‌ها می‌خوابند.

ساس‌های تختخواب حشرات انگلی هستند که از خون انسان‌ها و سایر موجودات زنده خونگرم تغذیه می‌کنند.

ساس‌های تختخواب هم مثل پشه ها، جذب دی اکسید کربن می‌شوند. وقتی می‌خوابیم، دی اکسید کربنی که بیرون می‌دهیم، این حشرات را از مکان‌هایی که روز‌ها در آن‌ها پنهان می‌شوند بیرون می‌کشد.

با این که ساس‌های تختخواب در دهه ۱۹۴۰ عمدتاً ریشه کن شده بودند، اما از دهه ۱۹۹۰ دوباره فعال شدند.

دانشمندان معتقدند که بازگشت دوباره شان به خاطر ایجاد مقاومت در آن‌ها در مقابل آفت کش‌ها است.

ساس‌های تختخواب انعطاف پذیرند. آن‌ها می‌توانند وارد نوعی حالت خواب زمستانی شوند و در این حالت تقریباً یک سال بدون غذا باقی بمانند. این انعطاف پذیری می‌تواند باعث شود ریشه کنی شان بسیار دشوار باشد.


این مطلب را از دست ندهید:وقتی که مگس روی غذای شما می نشیند دقیقاً چه اتفاقی رخ می دهد؟


  • کک‌ها

کک‌ها حشرات انگلی در راسته سیفوناپترا (Siphonaptera) هستند. آن‌ها بال ندارند و مانند بعضی از حشرات دیگر در این فهرست خون می‌خورند. بزاق آن‌ها به حل کردن پوست کمک می‌کند تا بتوانند راحت‌تر خون ما را بمکند.

کک‌ها در قیاس با اندازه کوچک شان، از بهترین جهندگان در در میان حیوانات هستند. کک‌ها هم مانند ساس‌های تختخواب انعطاف پذیرند. یک کک ممکن است تا ۶ ماه در پیله خود بماند تا زمانی که به وسیله هر نوع لمسی برانگیخته شود.

  •  کنه‌ها

کنه‌ها در راسته انگل شکلان (Parasitiformes) هستند. در شاخه بندپایان نیز قرار دارند، به همین دلیل با عنکبوت‌ها نسبت دارند. کنه‌ها بال یا شاخک ندارند.

کنه‌ها خود را در پوست ما جاسازی می‌کنند و از بین بردن شان می‌تواند بسیار مشکل باشد.

کنه‌ها شماری از بیماری‌ها از جمله بیماری لایم (Lyme disease)، تب Q، تب منقوط کوه‌های راکی (Rocky Mountain spotted fever)، و تب کنه کلرادو (Colorado tick fever) را انتقال می‌دهند.


این مطلب را از دست ندهید:پاکسازی انگل با کمک تغذیه


  • شپش‌ها

شپش‌ها حشرات بدون بالی هستند که در راسته شپش بی بالان (Phthiraptera) قرار دارند.

کلمه شپش در میان والدینی که بچه مدرسه‌ای دارند هراس ایجاد می‌کند. هیچ پدرو مادری نمی‌خواهند فرزندشان از مدرسه با این نوشته به خانه بیاید که «متأسفم که به اطلاعتان برسانم در مدرسه ما شپش شیوع پیدا کرده.»

شپش سر معمولاً بر روی پوست سر، گردن و پشت گوش‌ها پیدا می‌شود. همچنین می‌تواند به مو‌های زهار هم حمله کند. در حالی که شپش‌ها به طور معمول از پوست تغذیه می‌کند، اما می‌توانند از خون و سایر ترشحات پوست هم تغذیه کنند.

  •  مایت‌ها

مایت‌ها یا هیره‌ها (Mites)، مانند کنه ها، به شاخه بندپایان تعلق دارند و با عنکبوت‌ها نسبت دارند. مایت گرد و غبار خانه از سلول‌های مرده پوست تغذیه می‌کند.

مایت‌ها با گذاشتن تخم هایشان در زیر لایه بالایی پوست باعث ایجاد عفونتی به نام گال یا جرب می‌شوند.

مایت‌ها مانند سایر بندپایان پوست اندازی می‌کنند که می‌تواند در هوا نقل و انتقال پیدا کند و وقتی به وسیله افراد حساس به آن استنشاق شود باعث واکنش آلرژیک شود.


این مطلب را از دست ندهید:دنیای اسرار آمیز پشه ها و رازهای عجیب آن


مگس‌ها حشرات راسته دوبالان (Diptera) هستند. آن‌ها معمولاً دارای دو بال هستند که برای پرواز استفاده می‌شود.

برخی از گونه‌های مگس‌ها مانند پشه‌ها هستند و می‌توانند از خون ما تغذیه کنند و بیماری انتقال دهند.

نمونه‌هایی از این نوع مگس‌ها عبارتند از مگس تسه تسه و گوزن مگس. مگس تسه تسه انگل‌های تریپانوزوما بروسی (trypanosoma brucei) را به انسان‌ها منتقل می‌کند که موجب بیماری خواب آفریقایی می‌شود.

گوزن مگس، باکتری‌ها و بیماری باکتریایی تولارمی (tularemia) را انتقال می‌دهد که به عنوان تب خرگوش هم شناخته می‌شود. آن‌ها همچنین نماتد انگلی لوئا لوئا (Loa loa) را انتقال می‌دهند که کرم چشم هم نامیده می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.