سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هرآنچه از چشم هایتان و رزولوشن آن نمی‌دانید!

چشم اندام نوری پیچیده‌ای است که روشنایی را از فضای پیرامون می‌گیرد و بنوعی یک دستگاه پردازش محسوب می شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، چشم‌ها از جمله زیباترین اعضای بدن محسوب می‌شوند که وظیفه پردازش دنیای بیرون را بر عهده دارند و علاوه بر این اسراری هیجان انگیز را در پشت خود نگاه داشته‌اند که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد به تشریح آنها بپردازد.

چشم ها؛ اندامی برای دریافت و پردازش جزئیات

چشم‌های شما از جمله اعضای دستگاه بینایی‌ محسوب می‌شوند.


این مطلب را از دست ندهید: ویتامین‌های مفید برای سلامت چشم‌ها کدامند؟


همانطور که می دانید؛ چشم، نور را شناسایی می‌کند و آن را تبدیل به پیام‌های الکتروشیمیایی در یاخته‌های عصبی می‌کند.

در موجودات پیشرفته تر، چشم اندام نوری پیچیده‌ای است که روشنایی را از فضای پیرامون می‌گیرد، شدت و ضعف آن را متناسب می‌کند یا بر روی اجسام تمرکز می‌کند تا یک تصویر واضح داشته باشد.

تصویر را تبدیل به سیگنالی می‌کند و به مغز می‌فرستد؛ چشم‌هایی که توان تجزیه تصویر داشته باشند در ۱۰ نوع مختلف در طبیعت دیده شده‌اند که ۹۶ درصد از گونه‌های جانوران چشمانی با ساختار پیچیده دارند.

چشم‌های با توان تجزیه تصویر در نرم‌تنان، طنابداران و بندپایان وجود دارد.

رزولوشن (قدرت بینایی) چشم انسان ۵۷۶ مگاپیکسل محاسبه شده‌است.


این مطلب را از دست ندهید: بیماری های چشمی را جدی بگیریم


دانستنی‌هایی حیرت انگیز درباره چشم ها

  • برخی از بیماری‌های چشمی نظیر آب سیاه و رتینوپاتی دیابتی ممکن است تا مراحل پیشرفته بیماری بدون علامت باشند؛ لذا معاینات دوره‌ای چشم پزشکی حتی زمانی که ظاهرا سالم هستید، الزامی است و در تشخیص زودرس بیماری و درمان به موقع کمک می‌کند.
  • تماشای تلویزیون، فیلم و مانیتور کامپیوتر از فاصله نزدیک به چشم آسیب نمی‌رساند؛ بلکه ممکن است فقط باعث خستگی و سردرد شود.
  • پیر چشمی، قسمتی از روند طبیعی افزایش سن است و باعث بروز سایر بیماری‌های چشمی نمی‌شود.
  • بعضی از بیماری‌های چشمی نظیر عیوب انکساری (نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم)، آب سیاه، انواعی از آب مروارید، انحراف چشم، کور رنگی و ……. می‌تواند ارثی باشد؛ لذا در صورت داشتن سابقه خانوادگی معاینات دوره‌ای چشم توصیه می‌شود.
  • زدن عینک و لنز تماسی با شماره نادرست و یا عدم استفاده از عینک با عث ضعیف‌تر شدن نمره چشم نمی‌شود.
  • مطالعه در تاریکی یا روشنایی کم باعث ضعیف شدن چشم نمی‌شود.
  •  استفاده زیاد از کامپیوتر می‌تواند منجر به خشکی و خستگی چشم شود؛ لذا توصیه می‌شود به هنگام کار با کامپیوتر به دفعات بیشتری پلک بزنید و هر از چند گاهی فاصله دورتری را نگاه کنید.
  • استفاده از عینک و یا لنز تماسی نمی‌تواند جلوی ضعیف‌تر شدن چشم شما را بگیرد  یا باعث بهبود ضعیفی چشمتان شود؛ بلکه فقط تا زمانی که عینک یا لنز روی چشمتان است، دید واضحی دارید.
  • عدم استفاده از عینک یا لنز ارتباطی با بیشتر شدن شماره چشمتان ندارد.
  • هویج سرشار از ویتامین A است، ولی مصرف آن نمی‌تواند شماره چشم شمارا کم کند  یا جلوی ضعیف‌تر شدن شماره چشمتان را بگیرد.
  • سیگار در بسیاری از بیماری‌های شایع و وخیم چشم نظیر: پوسیدگی لکه زرد شبکیه ناشی از سن (دژنرسانس ماکولا)، گلوکوم (آب سیاه)، کاتاراکت (آب مروارید) و تنبلی چشم (آمبلیوپی) به عنوان ریسک فاکتور (عامل خطرساز) محسوب می‌شود؛ بسیاری از این بیماری‌ها منجر به کاهش غیر قابل برگشت بینائی می‌شوند.
  • مصرف الکل می‌تواند تأثیرات منفی کوتاه مدت بر بینائی داشته باشد؛  زمانی که سطح الکل خون به مقادر قانونی برسد و یا از آن تجاوز کند، بر درک عمق و دید شب اثر می‌گذارد؛ قضاوت دقیق فاصله اشیاء غیر ممکن می‌شود؛ بینائی تار شده  یا به علت ضعف عضلات چشم و عدم توانائی آن‌ها در تمرکز روی اشیاء ممکن است فرد دو بینی پیدا کنید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.