وی با بیان اینکه زمان برداشت گل محمدی از اوایل خرداد ماه شروع و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد، بیان کرد: ارقام گل محمدی موجود استان رقمهای مخصوص گلاب به منظور گلاب کشی و رقم مربایی جهت تهیه مربا و مارمالاد است.
وی اضافه کرد: بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی مربوط به شهرستان ملایر با سطح زیر کشت بیش از ۱۰۰ هکتار است.
شهسواری افزود: بخشی از محصول تولیدی به سایر شهرها صادر و بخشی نیز جذب صنایع تبدیلی استان و بقیه در کارگاههای سنتی و خانگی تبدیل به گلاب و مربا میشود.
وی با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از کشت این گیاه گفت: رویکرد سازمان برای افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است.
معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: در راستای حمایت از کشت گیاهان کم آب بر، برای توسعه سطح زیر کشت از طریق واگذاری اراضی ملی توزیع نهال یارانه دار گل محمدی در بین متقاضیان و راهنمایی فنی برای بهبود تولید و پرداخت تسهیلات از محل کمکهای فنی و اعتباری و صندوق توسعه محصولات باغی مورد توجه و در اولویت است.
شهسواری اضافه کرد: به دلیل کم توقع بودن در نیاز آبی، این محصول میتواند در اراضی و مراتع فقیر و تخریب شده خود را با شرایط نامساعد وفق داده و از تخریب اراضی ملی جلوگیری کند.
انتهای پیام/ د