روزی که چشم مردم افغانستان به این بالنهای عظیم الجثه افتاد، داستانهای فراوانی پیرامون آن، در کوی و برزن این کشور روایت شد.
اما دیری نگذشت که این مردم مظلوم، پی به نیت اشغالگران کشورشان بردند. حالا آنان مطمئن هستند که این غول آسمانی، نه تنها برایشان امنیت نمیآورد، بلکه خود عامل ناامنیهای وحشتناک است.
کارشناسان نظامی میگویند قیمت این بالنها که با پنج دوربین پیشرفته، وظیفه شناسایی و ردیابی پهپاد و موشکهای دوربرد و انتقال آن به مرکز فرماندهی آمریکاییها را دارد، نزدیک به سه میلیارد دلار است.
با انتشار اطلاعات بیشتر از این فناوری نظامی آمریکا، افغانها به نیت کاخ سفید در حمله ۲۰۰۱ به طالبان شک کردند. حالا دیگر دلیل حضور نظامیان غربی به سرکردگی ایالات متحده در افغانستان را نه برای امنیت خود، بلکه بخشی از سناریوی بزرگتر منطقهای و بین المللی واشنگتن میدانند.
حالا دیگر افغانها، دلیل افزایش ناامنیها، پس از حضور ۱۸ ساله آمریکا در کشورشان را بیشتر درک میکنند.
به نوشته ایرنا، کارشناسان نظامی منطقه معتقدند اگر چه ممکن است آمریکا برای ژست تبلیغاتی، بخشی از نیروهای خود را از افغانستان خارج کند، اما حضور ۱۸ ساله در این کشور، فرصتی بود تا ایالات متحده بتواند برای سناریوهای منطقهای خود جانمایی کند.
این کارشناسان، در پیوند با خروج احتمالی نظامیان ایالات متحده از افغانستان، عدم خروج شماری از متخصصان نظامی آمریکا از این کشور را، مرتبط با همین سناریوهای منطقهای ارزیابی میکنند.
انتهای پیام/