این مطلب در شرایطی بیان میشود که تلاشها برای دستیابی به یک توافق به منظور پایان دادن به طولانیترین جنگ واشنگتن قوت گرفته است.
براساس اعلام وزارت امور خارجه، زلمای خلیل زاد، سیاستمدار کهنه کار آمریکایی که تلاشهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای دستیابی به توافق صلح با طالبان را رهبری میکند، روز جمعه عازم سفر ۱۷ روزهای شد که شامل افغانستان، پاکستان، آلمان، بلژیک و امارات عربی متحده نیز خواهد شد.
وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد در دوحه، خلیل زاد پس از وقفهای حدودا یک ماهه، گفتگوها با طالبان را «به منظور پیش بردن روند صلح» از سر خواهد گرفت.
خلیل زاد در ماههای اخیر شش بار با نمایندگان طالبان دیدار کرده است. او به دنبال توافقی است که براساس آن، آمریکا نیروهای خود را که نخستین بار پس از حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ در افغانستان مستقر شدند، از این کشور خارج خواهد کرد.
گمان میرود آمریکا و طالبان تا حد زیادی بر سر تقاضای مهم واشنگتن درباره این که این گروه اجازه ندهد افغانستان مورد استفاده افراط گرایان خشونت طلب قرار گیرد، توافق کرده اند. با این حال، یکی از موانع اصلی همچنان خودداری طالبان از مذاکره با دولت اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان است، که مورد حمایت بین المللی است.
طالبان که گمان دارد از نفوذ در جبهه نظامی برخوردار است، همچنین پیشنهادهای غنی را برای آتش بس سراسری رد کرده است.
خلیل زاد در کابل، با نمایندگان جامعه مدنی و گروههای حامی حقوق زنان، که به ویژه نگران ایفای نقش بیشتر طالبان بوده اند، دیدار خواهد کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد خلیل زاد «همه طرفها را تشویق خواهد کرد در جهت مذاکرات بین افغانها که به دستیابی به راه حل نهایی صلح منجر میشود، تلاش کنند».
آلمان، یکی دیگر از مقاصد سفر خلیل زاد، برای برگزاری نشستی درباره صلح در افغانستان ابراز آمادگی کرده است.
خلیل زاد سفر خود را از پاکستان، حامی اصلی طالبان پیش از ۱۱ سپتامبر که از روابط خود برای تسهیل گفتگوها با این گروه استفاده کرده است، آغاز خواهد کرد.
انتهای پیام/