سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

قیمت کاغذ طبیعی نیست/ تا پنج سال قبل طرح داخلی روی جلد نوشت افزار‌ها نبود/ دولت نتوانست بازار را مدیریت کند/ باید به قشر ضعیف یارانه کاغذ بدهند

مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی - اسلامی درباره شرایط این روزهای بازار کاغذ و نوشت افزار توضیح داد.


سعید حسینی مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی- اسلامی، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص افزایش بی رویه قیمت کاغذ گفت: با بررسی‌هایی که در خصوص قیمت دلار و کاغذ وارداتی انجام دادیم، متوجه شدیم که قیمت کاغذ حتی اگر با دلار آزاد هم وارد شود، اصلا طبیعی نیست و خیلی کمتر از این‌ها می‌شود. حجم خیلی زیاد کاغذ با دلار ۴۲۰۰ تومان وارد شده است؛ به این معنا که کاغذ کمتر از ۱۵۰ هزار تومان دست تقاضا کنندگانی مانند ناشران و مطبوعات می‌رسد. میلیون‌ها دلار ارز دولتی به ما اختصاص پیدا کرد، اما به دلیل آن که نظارتی نبود یا در بازار آزاد فروخته و یا احتکار شد. همه این‌ها باعث شده که به این بی سامانی برسیم و حتی نیاز معمولی بازار به کاغذ هم تامین نشود.

کاغذ به موقع عرضه نمی شود و قیمت آن در بازار کاذب است

وی افزود: کمبود کاغذ به دلیل آن است که به موقع عرضه نمی‌شود و قیمت‌ها هم کاذب است. رشد خیلی از کالا‌ها بر مبنای دلار بوده است؛ اما اگر دلار ۳ یا ۴ برابر گران شده است، رشدی که در کاغذی به بندی ۵۰۰ هزار تومان و بیشتر هم رسید با قیمت ارز برابری ندارد و خیلی بیشتر است. به هر حال عامل اصلی این مسئله عدم مدیریت از سوی دولت است که باعث شده عده‌ای با دستکاری قیمت و ارائه جنس و مواد کاغذ به بازار این قیمت را بالا نگه دارند و از آن سوء استفاده کنند.

دولت وظیفه دارد بازار کاغذ را مدیریت کند

حسینی در خصوص راهکار حمایت از بازار کاغذ در بعد تولیدکننده و مصرف کننده گفت: با توجه به افزایش قیمت کاغذ در گام اول، وظیفه دولت است که بازار را مدیریت کند. اگر با همین دلار آزاد کاغذ وارد شود، این کالا باید نزدیک به ۴۰ تا ۵۰ درصد از قیمت فعلی ارزان‌تر شود؛ یعنی به ۳۰۰ تومان برسد. کاغذ و دفتر برای مردم کالای ضروری هستند؛ باید حتی برای اقشار ضعیف و متوسط جامعه هم یارانه‌ای یه این منظور اختصاص دهیم. در اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰، این اتفاق افتاد. به طوری که دفاتر تعاونی یا بازرگانی با کاغذ‌هایی که از طرف دولت سوبسیدی بود این کار را می‌کردند. الان هم به اقشار کم درآمد جامعه باید با مدیریت درست کاغذ ارزان داده شود. ما خودمان هم در این زمینه اعلام آمادگی کرده‌ایم. به آقای صالحی وزیر ارشاد نامه زده ایم و با دولت هم مکاتبه کردیم. مجمع نوشت افزار ایرانی_اسلامی با ۱۰۰ تولید کننده این دغدغه را دارد تا با قیمت حداقلی کالا را به دست مخاطب برساند. ما این فرایند را مدیریت می‌کنیم و تصمیم داریم کمک کنیم رایانه‌ای به این موضوع اختصاص پیدا کند.

عرضه کنندگان بازار کاغذ را به هم ریخته  اند

مدیر عامل مجمع نوشت افزار ایرانی - اسلامی در خصوص لزوم پیگیری ضرر شاکیان افزایش قیمت کاغذ، گفت: این حرف درستی است که با گران شدن کاغذ تولید کننده نمی‌تواند محصول به اندازه کافی تولید کند؛ مصرف کننده هم نمی‌تواند کالای ضروری خود را خریداری کند. این وسط عرضه کنندگان این بازار را به هم می‌ریزند و تا الان هم دولت نتوانسته بازار را مدیریت کند. تقاضای ما از دولت این است که هرچه زودتر نقش جدی و اساسی خود را ایفا کند و آرامش را به این بازار حاکم کند.

 هدف از دادن ارز ۴۲۰۰ تومان  رسیدن کاغذ ارزان به دست مخاطب است

حسینی با اشاره به سود چشمگیر برخی از افزایش قیمت کاغذ، بیان کرد: وقتی دلار ۴۲۰۰ تومان و یارانه‌ای تخفیف پیدا می‌کند، یعنی کاغذ حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تومان به دست تولید کنندگان می‌رسد. اما اگر در بازار کاغذ با قیمت ۵۰۰ هزار تومان به فروش برسد، آن‌هایی که با قیمت آزاد کاغذ می‌فروشند ثروتشان یک شبه میلیاردی افزایش پیدا می‌کند چرا که مدیریتی در این قضیه وجود ندارد. هدف از دادن ارز ۴۲۰۰ تومان آن است که کاغذ ارزان به دست مخاطب برسد. هدف این است که کمک کنیم کالای ضروری و فرهنگی مهم کشور با قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد؛ اما اگر به بازار برویم میبینیم قیمت دفتری که در سال‌های گذشته از ۱۵۰۰ تومان شروع می‌شد، اکنون به ۶ هزار تومان افزایش پیدا کرده است و این قضیه باعث اذیت شدن تمام اقشار جامعه شده است.

طرح جلد نوشت افزارها متکی به یک پیوست فرهنگی است

مدیر عامل مجمع نوشت افزار ایرانی - اسلامی با اشاره به انتخاب طرح جلد دفاتر با قیمت کمتر و تکراری نبودن آن برای جلب توجه کودکان، بیان کرد: نوشت افزاری مانند دفتر، کیف و جامدادی علاوه بر آنکه کارکرد اصلی خود مانند نوشتن، علم آموزی و ابزاری برای دانش آموز است، در سال‌های اخیر (شاید بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال) کارکرد رسانه‌ای و فرهنگی پیدا کرده است. امروز طرح جلد متکی به یک پیوست فرهنگی است؛ شخصیت انیمیشن ها، کارتون و کاراکتر‌ها در فیلم محتوایی دارد و تصویر روی دفتر و نوشت افزار هم جنبه تربیتی پیدا کرده است و باعث می‌شود که آن شخصیت و کاراکتر‌ها در ذهن بچه‌ها بیشتر دوست داشتنی و جنبه قهرمان سازی و الگو سازی پیدا کند.

وی تاکید کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر خیلی‌ها به این موضوع هرچند با تجربه‌های کوچک، ضعیف و شکست خورده توجهی نداشته اند؛ حرکت‌هایی اتفاق افتاد، اما تبدیل به جریان نشد مثل طرح دارا و سارا. شاید ما تا ۵ سال قبل به بازار مراجعه می‌کردیم طرح‌های داخلی نداشتیم و تمام تصاویر از کاراکتر‌های خارجی پر بود؛ تصاویری که عمدتا مفاهیمی دور از فرهنگ بومی و ایرانی اسلامی را منتقل می‌کردند. مفاهیمی که با آنچه نظام آموزشی و والدین سعی در انتقال آن به بچه‌ها را داشتند، مطابق نبود. اگر نظام آموزشی ما به دنبال آن است که شجاعت را به بچه‌ها منتقل کند، آن کاراکتر‌های غربی به جای شجاعت، خشونت را به فرزندان جامعه منتقل می‌کند. تمام این‌ها باعث شد تا فعالان فرهنگی و بخش‌های تولید کننده طرح جلد دفاتر خود را با فرهنگ ایرانی - اسلامی انطباق دهند.

امروز تقریباً ۱۰۰ تولید کننده با طرح‌های داخلی می‌زنند

او با اشاره به عملکرد و دستاورد‌های مجموعه نوشت افزار ایرانی اسلامی در سال‌های گذشته، بیان کرد: طی ۵ سالی که در این حوزه مشغول به کار هستیم، چیزی به نام طرح‌های ایرانی اسلامی در کشور ما وجود نداشت و تمام بازار شخصیت‌هایی را با کاراکتر‌های غربی روی نوشت افزار‌ها طراحی می‌کردند. الان با اقدامات متنوع انجام شده و پیگیری‌هایی که توسط تولید کننده‌ها و جریان سازی‌ها صورت گرفته، تقریبا ۱۰۰ تولید کننده با موضوعات مختلف طرح‌های داخلی می‌زنند.

حسینی درباره دلایل کمبود نوشت افزار در بازار، بیان کرد: اصلی‌ترین عامل، گرانی کاغذ است که باعث شده تولید کنندگان در بازار توان تولید نداشته باشند. شرایط گرانی ارز باعث شده بخشی از آن‌ها نتوانند محصول وارد کنند؛ این می‌تواند فرصتی باشد تا از تولیدکننده داخلی حمایت کنیم و کمبودی که در بازار به وجود آمده است را پوشش دهیم. مجمع نوشت افزار ایرانی - اسلامی به عنوان مجمع مردمی به برخی از تولید کنندگان کمک می‌کند تا بتوانند بخشی از محصولاتی را که در ایران تولید نشده است، را تا شهریور ماه تولید کنند.

مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نوشت افزار در سخت‌ترین شرایط هستند

مدیر عامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی در خصوص میزان حمایت دولت از خریداران و فروشندگان کاغذ، گفت: الان که حمایتی نیست. برخی تصمیم گرفتند و پولی را برای حمایت گذاشتند، اما این حمایت به دست مخاطب نرسیده است. مصرف کنندگان و تولید کنندگان نوشت افزار در سخت‌ترین شرایط ممکن هستند؛ کالا به شدت گران است و تولید کننده نمی‌تواند آن محصول را به علت گرانی به دست مخاطب برساند و نیاز خود را تامین کند.

حسینی با اشاره به بازگشایی مدارس و دوبرابر شدن قیمت نوشت افزار، بیان کرد: این سوال را دولت باید پاسخگو باشد. خانواده باید برای تامین این کالای ضروری که قابل حذف هم نیست، چه کند؟ در شرایط فعلی تولید کنندگان هیچ نفعی از فعالیت خود نمی‌برند و بیشتر ضرر می‌کنند.

او درباره آخرین وضعیت تولید لوازم التحریر در آستانه بازگشایی مدارس، گفت: موج تولیدی کالا‌ها هنوز شروع نشده است؛ قیمت‌ها بالاست و به نظر می‌رسد که اوضاع خیلی مناسب نیست.

اقتصاد مقاومتی مدیریت مصرف خوب است

مدیر عامل مجمع نوشت افزار ایرانی - اسلامی در خصوص وضعیت فعلی افزایش نرخ نرم افزار با پیشنهاد اقتصاد مقاومتی، گفت: اقتصاد مقاومتی مدیریت مصرف خوب است؛ اقتصاد مقاومتی همیشه باید باشد، ولی نباید با این منطق در این باره برخورد کرد؛ چون سیستم دولتی کار خود را به درستی انجام نداده است. دولت باید وظیفه خود را انجام دهد و تدابیری برای اقشار مستضعف جامعه بیندیشد؛ منابع خود را مدیریت کند تا فشاری متوجه مردم نباشد.


انتهای پیام/

برچسب ها: ادبیات ، بازار نشر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۰ خرداد ۱۳۹۸
مگر مصرف کاغذ قشر ضعیف چقدر است ؟؟؟
چرا سهم قشر مستضعف را از سوخت نمی دهند؟؟؟