سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

منطقی مطرح کرد؛

راه‌اندازی ۲ مسیر تاکسی هوایی تا پایان سال ۹۸/ رونق کسب‌وکار‌های صنعت هوایی با هوانوردی عمومی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی از راه اندازی ۲ مسیر تاکسی هوایی تا پایان سال ۹۸ خبر داد.

به گزارش  حوزه فن‌آوری‌گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری در مراسم امضای تفاهم‌نامه سه جانبه توسعه هوانوردی عمومی میان ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به اینکه هوانوردی عمومی اساس و پایه توسعه هوانوردی در دنیاست، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین نیاز‌های صنعت هوایی در کشور، توسعه هوانوردی عمومی است. در ایران نیز برای توسعه این بخش اقداماتی صورت گرفته است که کافی نیست.

وی افزود: به عنوان مثال ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکنون ۱۵ مرکز خدمات هوانوردی عمومی در کشور راه اندازی کرده است و قصد داشتیم ۳۰ مرکز دیگر نیز راه اندازی کنیم که به دلیل بروز مشکلاتی، این طرح ناتمام ماند.

بنا به گفته منطقی، هزینه‌های بالای هوانوردی عمومی، طولانی و سخت بودن مراحل اداری و عدم وجود ساز و کار‌های پشتیبانی مهم‌ترین مشکلاتی است که بر سر راه توسعه هوانوردی عمومی وجود دارد.

وی ادامه داد: این تفاهم نامه با هدف رفع این مشکلات به امضا رسید تا همه بازیگران این عرصه برای رفع مشکلات موجود گام بردارند و از تمام ظرفیت‌های موجود در کشور بهره بگیرند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری همچنین بیان کرد: برای ایجاد تحول در حوزه هوانوردی عمومی نیاز است که این صنعت را در تمام بخش‌های خدماتی، گردشگری، بازرسی، لجستیکی و غیره توسعه دهیم نه اینکه تنها در مباحث آموزشی از این صنعت کاربردی استفاده کنیم.

منطقی در بخش دیگری از سخنان خود، تصریح کرد: توسعه هوانوردی عمومی به رونق کسب و کار‌های حوزه هوایی نیز می‌انجامد و می‌توانیم از این فرصت برای اشتغال دانشجویان و فارغ التحصیلان مستعد و توانمند استفاده کنیم.

وی در ادامه عنوان کرد: تا پایان سال جاری ۲ مسیر تاکسی هوایی در کشور راه اندازی خواهد شد که هنوز مسیر آن مشخص نیست؛ اما این تاکسی‌های هوایی در کشور توسعه خواهد یافت.

۱۰۰ فروند هواپیمای فوق سبک در کشور داریم

علی عابدزاده رییس سازمان هواپیمایی کشوری نیز در این مراسم، گفت: اوایل دهه ۶۰ صنعت هوانوردی عمومی افت بسیار شدیدی کرد، اما به زودی این صنعت را دوباره رونق خواهیم بخشید.

وی با بیان اینکه بعد از انقلاب و در اوایل سال ۶۱ دولت وقت تصمیم گرفت در حوزه اقتصادی حمل‌و‌نقل هوایی ورود کند و به آن نظارت داشته باشد، تصریح کرد: با این تصمیم، اقتصاد حمل و نقل در کنار دیگر بخش‌ها قرار گرفت که این کار به این حوزه زیان زیادی وارد کرد.

عابدزاده همچنین اظهار کرد: پیش از پیروزی انقلاب صنعت هوانوردی عمومی همپای هوانوردی هوایی و حمل و نقل تجاری حرکت می‌کرد و در آن دوره بیش از ۱۰۰ فروند هواپیما در بخش حمل و نقل هوانوردی داشتیم.

وی با بیان اینکه بعد از تکلیفی شدن نرخ‌ها به سمتی رفتیم که حمل و نقل عمومی در حوزه اقتصادی به صرفه نبود، گفت: در آن دوران حمل و نقل عمومی در کشور افت بسیار شدیدی کرد و به اصطلاح حمل و نقل عمومی در حوزه هوانوردی غروب کرد، اما بعد از آزاد سازی نرخ‌ها شاهد توسعه هوانوردی عمومی در کشور بودیم.

رئیس سازمان هواپیمایی کشور در ادامه تاکید کرد: با توسعه هوانوردی عمومی، فرودگاه‌های کشور بیش از گذشته فعال می‌شوند.

رئیس سازمان هواپیمایی کشور ادامه داد: سعی خواهیم کرد حمل و نقل هوایی عمومی را همپای توسعه حمل و نقل تجاری قرار دهیم و بتوانیم این صنعت را بیش از گذشته فعال کنیم.

در این مراسم شهرام آدم نژاد، معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی نیز با بیان اینکه صنعت هوانوردی ایران در منطقه در مقایسه با سایر کشور‌ها از سابقه بسیار قوی برخوردار است، گفت: باید از این سابقه و تجربه صنعت هوانوردی استفاده کنیم تا بتوانیم در حوزه حمل و نقل هوایی بیش از گذشته اقدامات موثری انجام دهیم.

وی با بیان اینکه در این بخش، تحریم‌های غیرانسانی زیادی به ایران تحمیل شده است، گفت: باید با استفاده از تجارب گذشته به خوبی از این مرحله عبور کنیم.

به گفته آدم‌نژاد، فرودگاه‌ها در سال‌های گذشته توسعه بسیار زیادی داشته‌اند، اما ما نتواسته‌ایم از آن‌ها بهره‌برداری درستی داشته باشیم.

وی از راه‌اندازی ایر‌تاکسی تا پایان امسال در برخی از مسیر‌های کشوری خبر داد و گفت: کاهش هزینه‌های ناو‌بری عمومی، افزایش شبکه توزیع سوخت و استفاده از ظرفیت‌ها بیش از گذشته در حوزه هوا‌نوردی از دیگر موارد این تفاهم‌نامه است.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی همچنین تاکید کرد: هر سال چند ایر‌تاکسی در هوا‌نوردی عمومی اجرا می‌شود و با توجه به آنکه فرودگاه‌ها در این بخش هزینه زیادی را دریافت می‌کنند، تلاش می‌کنیم تا این هزینه‌ها را کاهش دهیم.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: تا پایان امسال ۲ مسیر اصلی ایرتاکسی برای رونق فرودگاه‌های کوچک راه‌اندازی خواهد شد.

یک هزار و ۷۰۰ فارغ التحصیل هوانوردی در کشور

همچنین سیاوش امیر مکری مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران در مراسم امضای این تفاهم نامه با بیان اینکه هم اکنون ۳ هزار دانشجوی خلبانی تحت آموزش قرار دارند، گفت: یک هزار و ۷۰۰ فارغ التحصیل صنعت هوانوردی در کشور حضور دارند که باید برای اشتغال این فارغ التحصیلان فضای کسب و کار ایجاد شود.

وی افزود: امیدواریم در فرودگاه‌های کشور با پیش بینی و اجرای سیاست‌های تشویقی بتوانیم حمایت‌های لازم را در جهت بهبود صنعت هوانوردی داشته باشیم.

به گفته امیر مکری، صنایع هوانوردی عمومی بر پایه اقتصاد تجاری و ایمنی برپا شده است و هوانوردی عمومی با ایجاد ترافیک‌های جدید در فضای کشور می‌تواند زمینه ساز توسعه این صنعت و بهبود وضعیت اقتصادی شود.

مدیر عامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران همچنین تاکید کرد: یکی از چهار بخشی که می‌تواند این صنعت را با کمترین هزینه و بیشترین بهره وری رونق بخشد، هوانوردی عمومی است و با توجه به اینکه در فرودگاه‌های کشور چنین ظرفیت‌هایی وجود دارد، می‌توانیم به راحتی آن‌ها را به مرحله اجرایی برسانیم.

امیر مکری در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: تا پایان سال خبر‌های بسیار خوبی از رونق صنعت هوانوردی عمومی در کنار صنعت هوانوردی تجاری را رسانه‌ای خواهیم کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.