سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا برنج گران شد؟

طی روزهای گذشته مسئولان اتحادیه‌های واردکنندگان برنج مرتب اعلام می‌کنند که افزایش فعلی قیمت برنج در بازار متأثر از کمبود عرضه است و دولت باید اجازه دهد واردات برنج در طول دوازده ماه انجام شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  طی روز‌های گذشته مسئولان اتحادیه‌های واردکنندگان برنج مرتب اعلام می‌کنند که افزایش فعلی قیمت برنج در بازار متأثر از کمبود عرضه است و دولت باید اجازه دهد واردات برنج در طول دوازده ماه انجام شود. این گروه در حالی بر طبل واردات می‌کوبند که دولت از سال‌ها پیش در فصل برداشت برنج یعنی مرداد تا آبان واردات برنج را ممنوع می‌کند تا تولیدکنندگان داخل در تولید این محصول اساسی متضرر نشوند و تولید پایدار ادامه یابد.

*۴۵۰ هزار تن برنج بیش از نیاز داخل

در این زمینه که آیا واقعاً افزایش قیمت برنج به دلیل کاهش تولید و کمبود عرضه در بازار بوده است، با جمیل علیزاده شایر دبیر انجمن برنج صحبت کردیم. وی در پاسخ به این اظهارات گفت: تولید داخل به اضافه وارداتی که سال گذشته داشتیم، ۴۵۰ هزار تن بیش از نیاز داخل است.

وی ادامه داد: سال گذشته ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن برنج در داخل کشور تولید شد و در نیمه نخست سال گذشته با توجه به آمار ۱.۲ میلیون تن برنج وارد کشور شد که در مجموع ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار تن برنج می‌شود.

علیزاده با بیان اینکه نیاز سالانه کشور به برنج ۳ میلیون تن است، گفت: که ۴۵۰ هزار تن برنج بیش از این میزان در کشور وجود دارد.

وی همچنین گفت: سال گذشته در شش ماهه دوم هم مقدار محدودی برنج وارد کشور شد که رسانه‌ای نشد.

*برخی به طبل واردات می‌زنند

به گفته دبیر انجمن برنج، در این میان گروهی هستند که بنا به ماهیت مسئولیتی که دارند، دنبال واردات برنج هستند و از هر راهی و ترفندی برای این کار استفاده می‌کنند، در حالی که کشور نیاز به واردات برنج در حال حاضر ندارد، بیش از نیاز داخل برنج وجود دارد.

*افزایش قیمت برنج کاذب و توسط عده‌ای فرصت‌طلب، محتکر و سودجو انجام می‌شود

علیزاده با بیان اینکه هیچ دلیل فنی، علمی و منطقی برای افزایش قیمت برنج در بازار وجود ندارد، گفت: این افزایش قیمت‌ها کاملاً کاذب و توسط عده‌ای فرصت‌طلب، محتکر و سودجو انجام می‌شود و باید دولت نظارت‌های خود را بر این بازار تشدید کند. زمانی که محصولی فراوان وجود دارد، بالا رفتن قیمت آن قابل پذیرش نیست و باید رسیدگی بیشتری از سوی مسئولان ذیربط انجام شود.

وی گفت: برخی با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی سود خوبی از این واردات به دست می‌آورند و مرتب بر طبل واردات می‌زنند، در حالی که به جای این صحبت‌ها باید به تقویت تولید داخل بپردازند.

وی با طرح این موضوع که چرا این افراد با اقتصاد و معیشت مردم بازی می‌کنند، گفت: همه افراد در داخل یک کشتی نشسته‌ایم و هر آسیبی که جامعه و اقتصاد مردم ببیند، آن‌ها هم ضرر خواهند کرد.

از علیزاده سوال شد که آیا امکان آزادسازی واردات برنج وجود دارد؟ گفت: از سال‌ها پیش دولت از مرداد تا اول آبان واردات برنج را برای حمایت از تولید داخل ممنوع می‌کرد، اما اکنون برخی با هدف القای واردات اعلام می‌کنند که آزادسازی برنج از آبان‌ماه انجام می‌شود، در حقیقت آن‌ها با طرح معکوس موضوع، به دنبال القای واردات هستند.

*مخالفت دبیر انجمن برنج با لغو قانون انتزاع

دبیر انجمن برنج با انتقاد از احیای وزارت بازرگانی که به دنبال آن قانون انتزاع (تمرکز وظایف بازرگانی کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی) هم لغو خواهد شد، گفت: سال ۹۱ مجلس این قانون را تصویب کرد و مسئولیت‌های تنظیم بازار را به وزارت جهاد کشاورزی سپرد، اما دولت دوازدهم با دور زدن این قانون مسئولیت تنظیم بازار را به وزارت سمت سپرد که در حقیقت نقض قانون است و همه این‌ها باعث شده که تنظیم بازار این محصول با مشکلاتی همراه باشد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

سود جو‌ها بر طبل واردات برنج می‌زنند

برچسب ها: بازار ، قیمت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۴۸ ۰۶ خرداد ۱۳۹۸
مسکن ،خودرو ،لبنیات،گوشت،برق، آب،زندگی ،نفس کشیدن ،حرف زدن همه چیز گرانه
ناشناس
۲۳:۱۹ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
خود ما هستیم که به احتکارگرها و سودجوها کمک می کنیم . تا میگن فلان چیز کم شده یا می خواد گرون بشه هجوم میبریم به فروشگاه ها و چندین برابر نیاز سالانه خرید می کنیم و در واقع ما هستیم که با این کار باعث کمبود یک کالا و بر هم خوردن عرضه و تقاضا میشیم و احتکارگرا هم همینا می خواهند و اینجاست که کالای احتکار شده را با قیمت بسیار بالاتر وارد بازار می کند.
رفتار درست در این مواقع اینه که حتی اگر در شرایط عادی در هر بار خرید این محصولات نیاز چند ماه یا یکسالمون را می خریدیم ، در این شرایط به اندازه یک هفته تا یک ماه خرید کنیم تا به همه برسه .
ناشناس
۲۳:۱۳ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
چراشکر گران شد؟؟!! چرالبنیات گران شد؟؟!!! چرالوازم خانگی گران شد؟؟!! چرا طلا وارز گران شد؟؟!!! چراهمه ی زندگی مردم گران وگران وگران تر شد؟؟!!!!! هیچ چیز درایران نایاب نیست؟!!!! همه چیز هست؟؟!! این دولت ماست که برای اینکه تحریم ها را جبران کندودرآمدها راتأمین کند، همه چیز رابادلار مرگ برآمریکا به همسایگان ما می فروشند ؟؟!!! ونتیجه ی این عملکرد عجیب دولت؟؟!! گرانی گرانی وگرانی برای مردم است؟؟!! دولت زندگی را برما مردم سخت وطاقت فرسا کرده؟؟!! مردم راه چاره ندارند؟؟!! مسؤلین هم قادر به هیچ کاری نیستند؟؟!!! دریغ از عملکردمثبت؟؟!!!!!
ناشناس
۲۱:۳۳ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
نتیجه تدبیر دولت تدبیرررررررررره
ناشناس
۲۱:۳۲ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
از بی کفایتی یه عده
فرهاد
۲۱:۲۱ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
چرا این آقایان خودشان را به خواب میزنند امارکه مشکل حل نمیکند اکثر برنج وارداتی هندی هست که مردم رغبتی به مصرف ندارند و خیلی از برنج های ایرانی که به کشورهای همسایه صادر شده را هم بدهند.
ناشناس
۲۰:۵۹ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
فقط یه هوا مونده که بخوریم اونوم بزودی گرون میشه!!!!!
ناشناس
۲۰:۳۸ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
چون نسبت به سال گذشته امسال 2 برابر بیشتر برداشت کرده ایم گران شده!
ناشناس
۲۰:۰۲ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
لعنت به کسانی که باعث گرانی اند. بخصوص دلال ها
ناآشنا
۱۹:۴۴ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
چقدر گرونی گرونی..............
ناشناس
۱۹:۱۷ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
به همون دلیلی که بقیه اجناس گرون شد،برنج هم گرون شد
محمد
۱۹:۰۱ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
اگه واردات برنج نبود قیمت برنج ایرانی میشد کیلویی صد هزارتومن.دقیقا مثلحمایت از خودروهای بیکیفیت مون
ناشناس
۱۸:۵۹ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
اگه برنجم گرون نمیشدمن تعجب میکردم!!!!!!
سامان
۱۸:۳۴ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
فکر کنم کار حبابه
ناشناس
۱۵:۲۴ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
برنج هم نميخوريم ديگه علي برکت الله
ناشناس
۱۹:۴۲ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
فقط بلدن برای گرانی بیان قصه برامون بگن .کنترل بازار و نظارت و بازرسی هم هیچی دیگه .
محسن
۱۵:۱۸ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
چون ارزش پول ملی یک سوم شده
ناشناس
۱۵:۱۵ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
تاسف باره
ناشناس
۱۹:۰۱ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
دقیقا چی تاسف باره
ناشناس
۱۵:۱۵ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
واقعا که... فقط اين مونده بود.