سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و اقتصاد مسکن:

سامانه بازار املاک و مستغلات تقویت می‌شود /تشکیل کارگروه ساماندهی اجاره بها

فرهادیه گفت:تشکیل کارگروه ساماندهی اجاره بها، به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی در نامه‌ای به معاون اول رییس جمهوری ارایه شد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وزارت راه و شهرسازی، عباس فرهادیه مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و اقتصاد مسکن با اشاره به اینکه سال گذشته اتفاقاتی که در بازار‌های موازی مسکن رخ داد موجب جهش ناگهانی قیمت‌ها شد، گفت: مطالعات نشان می‌دهند که بازار اجاره در ۲۷ سال گذشته که پنج جهش را تجربه کرد قیمت مسکن بر اساس نرخ تورم افزایش یافت.

مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و اقتصاد مسکن با تاکید بر اینکه دولت نمی‌تواند مستقیم وارد نرخ گذاری و تعیین قیمت شود، اعلام کرد: تشکیل کمیته و کارگروه ساماندهی اجاره بها، به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی طی نامه‌ای به معاون اول رییس جمهوری ارایه شده است. بر اساس این طرح نمایندگانی از کمیسیون عمران و اقتصاد مجلس، نماینده وزارت راه و شهرسازی، وزارت اقتصاد و دارایی، شورای عالی استان ها، اتحادیه مشاوران املاک، دادستانی کل کشور، بانک مرکزی و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در این کارگروه حضور دارند.

فرهادیه تعیین شاخص قیمت را از طریق تقویت سامانه بازار املاک و مستغلات اجرایی و عملیاتی دانست و گفت: سامانه بازار املاک و مستغلات که بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت راه اندازی شد، تقویت می‌شود. در جلسه‌ای که هفته‌های گذشته برای همین منظور در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد به این نتیجه رسیدیم که این سامانه باید تقویت شود.


بیشتر بخوانید: صنعت مسکن پیشران اقتصاد کشور/ ضرورت سیاست گذاری کلان در بخش مسکن


وی یادآور شد: سامانه بازار املاک و مستغلات، سال ۹۱ راه اندازی شد و هم اکنون در هفت شهر که یکی از آن‌ها تهران است اطلاعات در آن ثبت می‌شود. نحوه کار به این گونه است که مشاوران املاکی که تایید شده هستند و اجازه صدور کد رهگیری دارند اجازه دارند تا زمانیکه معامله شکل می‌گیرد مشخصات فیزیکی ملک را در سامانه ثبت کنند. قیمت معاملات در رهن و اجاره و خرید و فروش در سامانه همراه با موقعیت ملک ثبت می‌شود و افراد می‌توانند با ورود به سامانه موقعیت جغرافیایی دقیق ملک را مشاهده کنند.

فرهادیه اعلام کرد: دولت ابزار قانونی و ظرفیت تنبیه افرادی که از این شاخص خارج می‌شون، را نداد، اما ابزار تشویقی دارد. در حال ماطلعه برای استفاده از تقویت ظرفیت‌های تشویقی هستیم. معتقد هستیم که اگر بتوانیم از ظرفیت‌های دولتی استفاده کنیم و مالک متوجه بشود که نفع اش در این است که در شاخص حرکت کند نه آنکه مالیات مضاعف بپردازد، خود به تحقق این طرح کمک می‌کند.

مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و اقتصاد مسکن با تاکید بر اینکه وزارت راه و شهرسازی تمام تلاش خود را برای کنترل بازار مسکن و اجاره بها به سمت تولید می‌برد، گفت: در سال‌هایی ۸۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور تولید می‌شد که اخیرا به ۳۰۰ هزار واحد رسیده است. عقب ماندگی تولید، بازار تقاضا را بالا برده است و بازار عرضه ضعیف است. وزارت راه و شهرسازی تکلیف دارد تا بازار عرضه را تقویت کند.

وی یادآور شد: با همت وزارت راه و شهرسازی، بالغ بر ۴۵۰ هزار واحد مسکن مهر امسال به اتمام می‌رسند و احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در برنامه تولید است. تصورم بر این است که اگر عرضه را تقویت کنیم بازار مسکن تا حد قابل ملاحظه‌ای متعادل خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی ، مسکن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۰۹ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
با وجود تعداد زیادی خانه خالی امارهای ارائه شده فاقد سندیت هست لذا با تخصیص مالیات ناچیزی به خانه های خالی مالکان را ترغیب به اجاره یا استفاده از دارایی ملکی خود نمایندولی در تخصیص مالیات جانب انصاف را رعایت کنند
مجید
۰۴:۰۸ ۰۸ خرداد ۱۳۹۸
آقا باساختو ساز که نمیشه قیمت نجومیو کنترل کرد برید درکنارساخت وساز بازارم کنترل کنید