سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جنجال در فضای مجازی با یک تبلیغ وسوسه‌انگیز/ تجارتی ظاهرا پردرآمد که جان شهروندان را تهدید می‌کند!

قصد داریم با داغ شدن تبلیغات درباره یک تجارت پرخطر در فضای مجازی مطالبی مهم را پیرامون آن بیان کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  حدود ۹ ماه پیش بود که با اوج‌گیری یک تجارت خطرناک با عقرب‌ها گزارشی در این زمینه نوشتیم. اکتشافات چند هزارتایی عقرب از منازل مسکونی و خودروهای شخصی دلیل کنجکاوی و بنای پیگیری این مساله شد.

کشف هزاران عقرب‌ها از منازل مسکونی و خودروهای شخصی علاوه بر اینکه سلامت و امنیت جانی شهروندان را به مخاطره انداخته بود، تهدیدی بزرگ برای محیط زیست به شمار می‌رفت.

اما تجارتی که به سودای دستیابی به گرانبهاترین مایع در جهان یا همان سم عقرب در کشور طی مدت اخیر آغاز شده است و باعث صید غیرقانونی و بی‌رویه عقرب از طبیعت ایران شده بود چه ماجرایی داشت؟

ماجرای تجارت عقرب‌ها از یک تبلیغ و وسوسه‌برانگیز در فضای مجازی آغاز شد این سایت عنوان کرده بود با ۱۵۰ هزار عقرب می‌توان ۲۰ الی ۲۵ گرم سم خشک در سال تولید کرد که برابر با ۲ میلیارد تومان ارزش مالی دارد، اما علیرضا نادری کارشناس جانوران بی مهره سازمان محیط زیست چنین تجارتی را هم تراز یک شیادی خواند و گفت تب پرورش و زهرگیری عقرب از سوی یک شرکت آموزش و پرورش عقرب راه افتاد که با وعده درآمد میلیاردی از بیکاران و افراد ساده لوح سو استفاده می‌کرد و با برگزاری این کلاس‌ها سود زیادی به جیب می زد.

کلاس‌هایی که هیچ نتیجه عملی به دنبال نداشت. با اوج گرفتن موج پرورش عقرب سازمان محیط زیست سال گذشته اعلام کرد: بر اساس دستورالعمل مجوز پرورش عقرب در محیط‌های شهری صادر نمی‌شود.

این سازمان کارشناسان و یگان حفاظتی‌اش را نیز بر آن داشت که بر اساس این دستورالعمل در استان‌ها مسؤول شناسایی افرادی شدند که به پرورش غیرقانونی عقرب اقدام می‌کردند.

با این وجود وسوسه درآمد میلیاردی هنوز هم ادامه دارد چراکه معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست روز گذشته اعلام کرده است، به دلیل آنکه هنوز هیچ یک از متخصصان امکان تکثیر و پرورش عقرب در شرایط اسارت را تایید نکرده‌اند فعلاً هیچ گونه مجوزی برای پرورش عقرب در کشور صادر نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه اخیراً در جلسه با حضور نمایندگان مراکز دست اندرکار در حوزه سلامت مانند معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت سرم سازی رازی انستیتو پاستور سازمان دامپزشکی و جمعی از متخصصان بی‌مهرگان و عقرب‌شناسان در محل سازمان محیط زیست برگزار شده است، گفت: زهر تولید شده از محل پرورش و تکثیر در اسارت فاقد کیفیت لازم برای تولید سرم است و تکثیر عقرب در اسارت بسیار پیچیده و پرهزینه است و عملاً از نظر اقتصادی توجیهی ندارد.

براساس نظر کارشناسان آنچه تحت عنوان پرورش عقرب به جامعه القا شده در واقع زنده‌گیری عقرب‌های موجود در طبیعت و فروش آنها تحت عنوان عقرب مولد به متقاضیان است که زادآوری این عقرب‌ها زنده‌گیری شده تردید زیادی وجود دارد چراکه تاکنون شواهدی از موفقیت این روش‌های مرود ادعا برای تکثیر گونه‌های عقرب در اسارت دیده نشده است.

از آنجایی که برداشت عقرب‌های مولد از طبیعت باعث آسیب به جمعیت‌های اصلی گونه‌های عقرب خواهد شد و طغیان جمعیت آفات از جمله پیامدهای آشکار حذف عقرب از طبیعت است جریمه ها و مجازات های قانونی برای برداشت غیرمجاز عقرب ها به شورای عالی حفاظت محیط زیست پیشنهاد شده است.

منبع:فارس

انتهای پیام/

موج پرورش عقرب سوداگری پرابهام

برچسب ها: اخبار اقتصادی ، عقرب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۱۶ ۰۳ خرداد ۱۳۹۸
جالب اینجاست همین حفاظت محیط زیست هیچ گونه شکایتی از شرکت فوق برای برخورد قضایی که می تواند افراد نادانی را که به این ورطه افتادن را آگاه کند انجام نداده است تا با ذکر نام این شرکت اطلاع رسانی توسط رسانه ها انجام و مردم از نحوه کلاهبرداری آگاه شوند و ازخطراتش در امان باشند.
سعید گراوند
۱۱:۳۳ ۰۳ خرداد ۱۳۹۸
یک روز هم ما این مشکل رو در مورد لانه خفاش تجربه کردیم وباید منتظر بود این بار قرار است کدام حیوان و یا گیاه در برابر ساده اندیشی ما مردم با خطر انقراض مواجه شود.
ساده لوحی ما مردم باعث پر شدن جیب کسانی میشود که در دلشان به ما میخندند.
فراوری سم عقرب یک کار علمی است و هر کسی نمی تواند ان را انجام دهد.این کار مستلزم علم و امکانات و تجربه و بازار فروش مناسب است .
ناشناس
۰۷:۵۵ ۰۳ خرداد ۱۳۹۸
وای وای از این مردم در تاریخ هیچکی ندیده از رذالت برخی از این نامردمان