سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ژنرال بازنشسته آلمانی: فروپاشی آی‌ان‌اف فاجعه‌ای برای اروپاست

یک ژنرال بازنشسته ارتش آلمان معتقد است فروپاشی پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد موسوم به آی‌ان‌اف (INF) اروپا را به شدت تهدید می‌کند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «هارالد کویات»، ژنرال بازنشسته ارتش آلمان و رئیس سابق کمیته نظامی ناتو (۲۰۰۲-۲۰۰۵) معتقد است فروپاشی پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد موسوم به آی ان اف (INF) اروپا را به شدت تهدید می‌کند.

این مقام بر این باور است که هنوز شانسی برای نجات این پیمان وجود دارد. فقط آمریکا باید اتهام زنی به روسیه در موردنقض این پیمان را کنار گذاشته و با تغییر برخی مفاد آن، این پیمان موشکی را حفظ کند.

کویات گفت: در حال حاضر، به نظر می‌رسد هر دو طرف روسیه و آمریکا پذیرفته اند که پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد پایان یافته است. به رغم اعلام روسیه برای باقی ماندن در این پیمان، آمریکا هیچ اقدامی برای باقی ماندن در آن انجام نمی‌دهد. بی توجهی دو طرف به حفظ این پیمان موجب بحرانی شدن شرایط برای اروپا می‌شود. اروپا بزرگترین قربانی حذف پیمان است.

مقام سابق ناتو در پاسخ به این پرسش که آیا پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد به رغم دستیابی چین به برخی موشک‌ها و حتی با حضور آمریکا باز هم منقضی شده است افزود: چین تنها بهانه آمریکا است. موشک‌های چین هیچ تهدیدی برای آمریکا ندارد، ولی آمریکا حاضر نیست خودش با باقی ماندن در پیمانی موشکی، شرایط را برای دسترسی چین آن به موشک‌ها فراهم کند.

کویات معتقد است آمریکا با خروج یک جانبه از این پیمان می‌خواهد از وظایف خود در قبال متحدان اروپایی اش شانه خالی کند و بخش عمده‌ای از اقدامات خود را برای اجرای شعار «اول آمریکا» اختصاص دهد.

وی مدعی است که خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد، شرایط را برای استفاده روسیه از این موشک‌ها نیز فراهم می‌کند و این روند فاجعه ای برای اروپا محسوب می‌شود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در اکتبر سال گذشته میلادی با مطرح کردن ادعایی علیه روسیه مبنی بر نقض پیمان منع موشک‌های میان برد، اعلام کرد قصد دارد به طور یکجانبه از این معاهده خارج شود. مسکو ضمن رد این اتهامات اظهار داشت واشنگتن این پیمان را بار‌ها نقض کرده است.

اوایل سال میلادی جاری آمریکا اعلام کرد این کشور تعهدات خود تحت پیمان موشکی ۱۹۸۷ را به مدت شش ماه به حالت تعلیق درمی‌آورد. در دوم فوریه امسال نیز ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد مسکو در واکنش به اقدام واشنگتن، تعهدات خود تحت این پیمان را به حالت تعلیق درمی‌آورد.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در سال ۱۹۸۷ میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق منعقد شد و یکی از اقدامات اساسی در جهت تنش‌زدایی دوران جنگ سرد بود. پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد هر دو کشور را ملزم به از بین بردن موشک‌های کروز و بالستیک زمینی با بُرد حدود ۳۰۰ تا ۳۴۰۰ مایل می‌کرد. مسکو و واشنگتن بار‌ها یکدیگر را به نقض این پیمان موشکی متهم کرده‌اند.

انتهای پیام/

برچسب ها: آلمان ، آمریکا ، روسیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.