وی افزود: توجه به لمپنیسم در شعر و داستان امروز موجی است که به ادبیات وارد شده؛ این موج مانند موجهای دیگر میآید و میرود. به نظر می رسد ادبیات کهن ما آن طور که باید و شاید شناخته نشده است. شاعران و نویسندگان ما باید در آثارشان به ادبیات کهن توجه و ذهنشان را با این ادبیات پر کنند تا دچار موج لمپنیسم که در نتیجه توجه به ادبیات عامیانه ایجاد شده است، نشوند.
این نویسنده درباره اینکه چه کسانی میتوانند از فرسایش زبان جلوگیری کنند، اظهار داشت: جلوگیری از فرسایش زبان وظیفه کسانی است که کارهای ادبی میکنند. در ادبیات نباید از مد روز پیروی کرد؛ بلکه باید آنچه را وجود دارد در آثار ادبی ارتقا داد. با فضای مجازی نمیتوان کاری کرد؛ غلطهای املایی، انشایی و انواع ناهنجاریها در این فضا وجود دارد فضای مجازی تنها یک ویژگی دارد اما این فضا گذراست و تاثیرگذاری زیادی ندارد.
آرمین با اشاره به غلطهای املایی و نوشتاری که در آثار مکتوب دیده میشود، بیان کرد: غلطهای املایی و نگارشی که در آثار مکتوب دیده میشود تاثیرگذار است؛ حتی اگر کتابی گویا یا پی دی اف غلط املایی و نگارشی داشته باشد، تاثیر خود را در جامعه میگذارد. کتابها ارزشهای ادبی جامعه ما هستند و اهمیت دارند. خود نویسندگان، ویراستاران و به خصوص ناشران باید به غلطهای املایی و نگارشی در کتابها توجه کنند.
این نویسنده با اشاره به استفاده از کلمات نامناسب در برخی آثار تصریح کرد: این وظیفه ناشر است که هرکتابی را منتشر نکند. روزی به ناشری گفتم اگر دختر ۱۵ ساله داشته باشید، کتابی را که منتشر کردید برای مطالعه به وی میدهید؟! کتابی که منتشر میشود تنها برای قشر خاصی نیست. بچهها هم آنها را می خوانند.
انتهای پیام/