به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سیده لیلا موسوی کارشناس گیاهپزشکی مدیریت جهاد کشاورزی مرودشت با اشاره به اینکه علفهای هرز یکی از عوامل خسارتزای گیاهی است که با گیاه گندم برای جذب موادغذایی، نور و آب رقابت کرده و میزبان برخی از آفات و بیماریهای مهم گندم است، گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون، مبارزه شیمیایی با ۱۰ تا ۱۵ گونه علفهای هرز در ۴۹ هزار و ۶۵۶ هکتار از گندم شهرستان انجام شد.
وی مبارزه شیمیایی با علفهای هرز کشیده برگ در ۲۴هزار و۸۸۷ هکتار و مبارزه علیه پهن برگها در ۲۲هزار و۵۲۴ هکتار و مبارزه توام (پهن برگ و کشیده برگ) را در سطح ۲۴ هزار و۷۶۹ هکتار اعلام کرد.
موسوی با اشاره به شرایط آب و هوایی مناسب منطقه و رویش علفهای هرز، افزود: زمان مبارزه با علفهای هرز در این شهرستان از اوایل اسفند ماه آغاز شد و تا پایان فروردین ادامه داشت.
وی اظهار کرد: سموم مورد نیاز شهرستان به اندازه کافی تامین و در اختیار فروشگاههای عرضه کننده قرار گرفت.
موسوی، با بیان اینکه در برخی از علفهای هرز به سموم متعارف مقاومت ایجاد شده است، بر استفاده از سموم جدید با مشورت کارشناسان تاکید کرد.
وی ادامه داد: استفاده از بذرهای گواهی شده و همچنین بوجاری شده عاری از بذر علفهای هرز، مشاوره با کارشناسان قبل از هر مبارزه و انجام کشت متناوب از بهترین روشهای مبارزه با علفهای هرز است.
گفتنی است، در شهرستان مرودشت بالغ بر ۵۰ هزار هکتار گندم کشت شده است.
انتهای پیام/چ