به گزارش خبرنگار
راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران در مراسم امضای مبادله تفاهم نامه شهرداری تهران و وزارت راه و شهرسازی درباره نوسازی محلههای هدف شهر تهران و بازآفرینی بافتهای فرسوده شهری با بیان اینکه طرح جامع شهر تهران در سال ۸۶ به تصویب رسید گفت: پیش از سال ۸۶ این طرح مورد بررسی قرار گرفته بود و در آن دوره بنده به عنوان مدیر عامل مترو فعالیت میکردم و از بنده برای اجرای
طرح بازآفرینی شهری درخواست کمک کردند.
وی افزود: در آن دوره از ما نقشه متروی تهران را خواستند تا در طرح جامع لحاظ شود، اما زمانی که طرح تهیه شد بیش از ۹۵ درصد این طرح موضوعش شهرسازی بود و در آن خبری از طرح جامع پسماند و حمل و نقل عمومی دیده نشده بود.
هاشمی گفت: زمانی که به نقشه ایراد گرفتیم اعلام کردند که تمامی این موارد در طرح تفصیلی لحاظ میشود، اما در نهایت آن شد که شهرسازان هر چقدر خواستند ساختمان ساختند و زمانی که به این موضوع اعتراض میکردیم میگفتند در طرح تفصیلی آمده است.
رئیس شورای شهر تهران یادآوری کرد: در منطقه ۲۲ این شیوه شهرسازی ادامه پیدا کرد و زمانی که سوال کردیم گفتند در طرح تفصیلی نیامده بنابراین به شهر به سبک کاسب کارانه نگاه شد.
وی توضیح داد: هنوز ایراداتی که برای طرح جامع گرفته شده حاکم است و در ۲۵۶ ایستگاه مترو چه روزانه ۴۰ هزار نفر از هر ایستگاه آن عبور میکنند مشکلات بسیار زیادی وجود دارد.
شهرسازان به ملزومات شهری توجهی نکردند
هاشمی گفت: هنوز مشخص نیست در اطراف ایستگاهها چه اتفاقی قرار است رخ دهد، اما در طرح جامع قرار بود تعداد دپوی پسماندها بیشتر شود، اما ما شاهد هستیم که تمامی پسماندها در کهریزک دپو میشود.
رئیس شورای شهر تهران افزود: شهرسازها در طرحهای خود صرفا به ساختمانها توجه میکنند و به ملزومات شهری هیچ توجهی ندارند.
وی به وضعیت بافتهای فرسوده اشاره کرد و گفت: متاسفانه آنقدر بر سر بافتهای فرسوده زدند که قیمتهای این مناطق در مقایسه با قیمتهای مناطق شمال شهر تهران هیچ افزایشی نیافت و سرمایه گذاران به جای سرمایه گذاری در این مناطق به برج سازی در شمال تهران اقدام کردند.
رئیس شورای شهر تهران اظهار کرد: امیدواریم کاری که در منطقه سیروس انجام میشود به شکل صحیح و درست انجام شود و نهادی که در این حوزه ایجاد میشود بتواند محلات بافتهای فرسوده را نوسازی کند.
وی تاکید کرد: در محلات فرسوده ۳ تا ۴ هزار بافت فرسوده وجود دارد و این در حالی است که ما به جای نوسازی این محلات سعی داریم اطراف شهر را گسترش دهیم.
انتهای پیام/