رئیس دفتر تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛
زهرا عبداللهی رئیس دفتر تغذیه و بهبود سلامت وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: سند ملی تغذیه و امنیت غذایی در سال ۹۱ تدوین و در سال ۹۲ به تصوب شورای عالی امنیت غذایی رسیده و در همان زمان به دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور جهت ارتقا سطح تغذیه مردم ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: در چند سال گذشته میزان نمک در تهیه نان بسیار بیشتر از سطح استاندارد دنیا بوده است، اما خوشبختانه با اقدامات خوب و کنترل نانوایان و همچنین انجام بازرسی کارشناسان سلامت بهداشت محیط وزارت بهداشت میزان نمک موجود در نانهای تهیه شده کاهش پیدا کرده است.
عبداللهی اظهار کرد: استاندارد میزان نمک مصرفی در نان بازنگری شده و امروزه مقدار آن به کمتر از یک درصد نمک موجود در نان کاهش پیدا کرده است، خوشبختانه بازرسان بهداشت محیط وزارت بهداشت با دستگاههای شوری سنج میزان نمک موجود در خمیر نانوایان در سراسر کشور را ارزیابی و بازرسی میکنند.
وی ادامه داد: میزان نمک مصرفی مردم ایران بهطورتقریبی ۲ برابر سطح میانگین توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی است و با انجام اقدامات پیشگیرانه میزان مصرف نمک به اندازه یک دهم درصد کاهش پیدا کرد.
عبداللهی تصریح کرد: استقرار و اجرای سند ملی تغذیه و امنیت غذایی در دستور کار کارگروه سلامت و امنیت غذایی استانها قرار گرفته است و محققان بر روی این موضوع مطالعات و پژوهشهای خوبی را انجام میدهند.
رئیس دفتر تغذیه و بهبود سلامت وزارت بهداشت با اشاره به شیوع بالای چاقی و اضافه وزن در کشور افزود: مصرف مواد قندی و شیرینی در کشور بالای سطح میانگین در دنیاست و متاسفانه مردم به مصرف نوشابههای گازدار و قندی رو آوردهاند که همگی برای بدن بسیار ضرر دارند.
کاهش ۵۰ درصدی سوء تغذیه در بین کودکان ایرانی
وی افزود: با انجام دقیق برنامههای تغذیهای، سوء تغذیه به میزان بیش از ۵۰ درصد در میان کودکان کاهش پیدا کرده و سال گذشته کمبود ریز مغذیها به ایجاد کم خونی بین کودکان منجر شده است.
عبداللهی گفت: در حال حاضر کمبود آهن و ویتامین D با توزیع رایگان مکملهای مختلف کنترل شده و با اضافه کردن ید به نمک مصرفی مردم عارضه گواتر در بین مردم بسیار کاهش پیدا کرده است.
رئیس دفتر تغذیه و بهبود سلامت وزارت بهداشت بیان کرد: کاهش میزان نمک موجود در نان به ارتقا سلامت مردم جامعه و پیشگیری از بروز بیماریهای غیر واگیری مانند افزایش فشار خون منجر خواهد شد.
انتهای پیام/