وی بیان کرد: در همه نقاط کشور بیماری تالاسمی کنترل شده، ولی در سیستان و بلوچستان با وجود فعال بودن آزمایشگاههای پیشگیری از تالاسمی متاسفانه همچنان شاهد افزایش آمار بیماران مبتلا هستیم.
معاون دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: در چند نقطه از استان ۹۰ زوج ناقل بیماری سه و چهار فرزند تالاسمی دارند که علیرغم اجرای برنامههای آگاه سازی و پیشگیرانه به تذکرات بهداشتی توجه نمیکنند.
وی ادامه داد: ۶۵ درصد از خونهای اهدایی در سیستان و بلوچستان به مصرف بیماران تالاسمی میرسد.
میری تاکید کرد: در سیستان و بلوچستان ۱۲۰۰ بیمار هموفیلی وجود دارد که ۲۵۰ نفر آنان در خاش سکونت دارند و ۱۸۵ نفر از این تعداد از نوع فاکتور ۱۳ هستند.
وی ادامه داد: فاکتور ۱۳ در دنیا به ازای جمعیت یک تا ۲ میلیون نفر، یک نفر اتفاق میافتد، اما در خاش این آمار به ازای هر هزار نفر یک نفر است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: آزمایشات ژنتیک در کشور رایگان انجام میشود لذا انتظار داریم همه افراد و خانوارها برای کاهش هزینهها و شمار بیماریها از فرصتهای داده شده بهره ببرند.
وی گفت: سیستان و بلوچستان در مرگ و میر مادران نیز رتبه نخست کشور را دارد.
دکتر رضا کرد رئیس شبکه بهداشت و درمان خاش هم گفت: به غیر از هزینههایی که خود خانوارها در خرید داروها و ایاب و ذهاب دارند و دولت هم منهای هزینههای پرسنل و آزمایشات، وسائل مصرفی، اکو، ام آر آی، ویزیت تخصصی و ... انجام میدهد، هر سال افزون بر ۴۰ میلیارد ریال فقط برای هزینه خون و لوازم یکبار مصرف بیماران تالاسمی خاش هزینه میکنیم.
امامان جمعه شیعه و سنی، فرماندار، شماری از نخبگان، معتمدان و شاعران خاش نیز بر اهمیت اجرای برنامههای آگاه سازی و توجه به توصیههای بهداشتی برای کاهش دادن آمار بیماران تالاسمی تاکید کردند.
انتهای پیام/ع