سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۳۲۰۰ بیمار تالاسمی در سیستان و بلوچستان از خدمات درمانی بهره‌مند هستند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: سه هزار و ۲۰۰ بیمار تالاسمی در سیستان و بلوچستان زندگی می‌کنند و از خدمات درمانی بهره می‌برند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،  دکتر قاسم میری  معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان در همایش پیشگیری از تولد بیماران تالاسمی در خاش افزود: سالانه ۱۴۰ بیمار تالاسمی از نوع شدید یا ماژور در استان متولد می‌شوند که متاسفانه بیش از نیمی از موارد با آگاهی والدین ناقل بیماری به دنیا می‌آیند.

وی بیان کرد: در همه نقاط کشور بیماری تالاسمی کنترل شده، ولی در سیستان و بلوچستان با وجود فعال بودن آزمایشگاه‌های پیشگیری از تالاسمی متاسفانه همچنان شاهد افزایش آمار بیماران مبتلا هستیم.

معاون دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: در چند نقطه از استان ۹۰ زوج ناقل بیماری سه و چهار فرزند تالاسمی دارند که علیرغم اجرای برنامه‌های آگاه سازی و پیشگیرانه به تذکرات بهداشتی توجه نمی‌کنند.

وی ادامه داد: ۶۵ درصد از خون‌های اهدایی در سیستان و بلوچستان به مصرف بیماران تالاسمی می‌رسد.

میری تاکید کرد: در سیستان و بلوچستان ۱۲۰۰ بیمار هموفیلی وجود دارد که ۲۵۰ نفر آنان در خاش سکونت دارند و ۱۸۵ نفر از این تعداد از نوع فاکتور ۱۳ هستند.

وی ادامه داد: فاکتور ۱۳ در دنیا به ازای جمعیت یک تا ۲ میلیون نفر، یک نفر اتفاق می‌افتد، اما در خاش این آمار به ازای هر هزار نفر یک نفر است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: آزمایشات ژنتیک در کشور رایگان انجام می‌شود لذا انتظار داریم همه افراد و خانوار‌ها برای کاهش هزینه‌ها و شمار بیماری‌ها از فرصت‌های داده شده بهره ببرند.

وی گفت: سیستان و بلوچستان در مرگ و میر مادران نیز رتبه نخست کشور را دارد.

دکتر رضا کرد رئیس شبکه بهداشت و درمان خاش هم گفت: به غیر از هزینه‌هایی که خود خانوار‌ها در خرید دارو‌ها و ایاب و ذهاب دارند و دولت هم منهای هزینه‌های پرسنل و آزمایشات، وسائل مصرفی، اکو، ام آر آی، ویزیت تخصصی و ... انجام می‌دهد، هر سال افزون بر ۴۰ میلیارد ریال فقط برای هزینه خون و لوازم یکبار مصرف بیماران تالاسمی خاش هزینه می‌کنیم.

امامان جمعه شیعه و سنی، فرماندار، شماری از نخبگان، معتمدان و شاعران خاش نیز بر اهمیت اجرای برنامه‌های آگاه سازی و توجه به توصیه‌های بهداشتی برای کاهش دادن آمار بیماران تالاسمی تاکید کردند.

انتهای پیام/ع

سیستان و بلوچستان در مرگ و میر مادران  رتبه نخست کشور را دارد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.