عبوری به مدت بیش از ۸۰ ماه شهردار ساری بود و پس از رفتن او هم شورای شهر ساری عبدالحمید فرزانه معاون وی را به عنوان سرپرست انتخاب کرد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر ساری در نشست امروز شورا گفت که در مجموع ۹ نفر نامزد در اختیار گرفتن پست شهرداری شدند که در این میان فقط ۲ نفر موفق شدند با پشت سر گذاشتن مراحل اولیه به مرحله ارائه برنامه برسند.
قاسم قاسمی اسامی داوطلب نامزدی را کوروش یوسفی ساداتی، علی ایمانی، مرتضی عرب صاحبی، عبدالحمید فرزانه کناری، کمال زارعی، محراب رئیسیان، شیرزاد یزدانی، امین یاوری و سیده معصومه علوی اعلام کرد.
وی گفت که به جز فرزانه و یوسفی هیچ یک از افراد دیگر نتوانستند مدارکی مستدل ارائه دهند و در نتیجه حائز شرایط نشدند.
عبدالحمید فرزانه سرپرست کنونی شهرداری ساری و کوروش یوسفی هم عضو شورای اسلامی این شهر است.
قاسمی البته تاکید کرد که مدارک تمامی این افراد بر اساس قانون و آیین نامهها بررسی و نتیجه به امضای اعضای شورای شهر رسید.
بر اساس تصمیم شورا قرار شد در نشست امروز کوروش یوسفی و عبدالحمید فرزانه برنامههای خود را برای شهرداری ساری اعلام کنند، ولی اختلاف نظر میان اعضا بر سر خط خوردن نام تمامی نامزدهای خارج از شورا و شهرداری و احتمال ایجاد شائبه سبب شد تا نشست انتخاب شهردار به جلسه بعدی موکول شود.
علی اکبر ذلیکانی نائب رئیس شورای اسلامی شهر ساری در این نشست با اشاره به اینکه موضوع انتخاب شهردار ساری برای این شهر بسیار مهم است، گفت: باید فرصت ارائه برنامهها به نامزدهای شهرداری ساری باید داده شود.
وی افزود: اینکه تنها با توجه کردن به مدرک و خط کش قانون گذاشتن افراد را حذف کنند باعث میشود که نزد افکار عمومی زیر سئوال برویم چرا که به نامزدها فرصت ندادیم که برنامههای خود را ارائه کنند.
زلیکانی گفت: این که فردی با سابقه خوب نامزد سمت شهرداری شده و رد شود و بعد به صورت پیامکی گلایه کند که چگونه شورا بدون شنیدن برنامه هایش او را رد کرده، شایسته شان شورا اسلامی نیست.
وی افزود: همچنین در انتخاب شهردار اگر قرار باشد برداشتهای شخصی از قانون ملاک قرار گیرد و همین را هم اجرا کنیم، مساله دار است و باید در این زمینه تجدید نظر کرد.
این عضو شورای شهر ساری گفت: برداشتهای شخصی نباید ملاک انتخاب شهردار باشد و قانون و آیین نامه همه موارد را در انتخاب شهردار لحاظ کرده است که باید فرصت بیشتری به اعضای شورا برای بررسی برنامهها و عملکرد نامزدهای پست شهردار داده شود.
اسفندیار عشوری که تا پیش از این از او به عنوان یکی از نامزدهای اصلی شهرداری ساری یاد میشد نیز در این نشست گفت: شرایط احراز پست شهرداری را قانون تعیین میکند و آیین نامه ملاک نیست.
وی افزود: اختیارات را وزارت کشور به شورای اسلامی شهر برای انتخاب شهردار داده است.
فرامرز نقیبی دیگر عضو شورای شهر ساری نیز گفت: مغایرتهای قانونی در انتخاب ۲ گزینه نهایی برای پست شهرداری وجود دارد که حتما باید در نظر گرفته شود.
وی با اعلام این که مغایرتهایی هم در زمینه سابقه مدیریتی و مدرک تحصیلی وجود دارد، ادامه داد: شورای شهر مرجع قانونی برای تایید صلاحیتها در این زمینه نیست و باید وزارت کشور در این زمینه اظهار نظر کند تا مغایرتها برطرف شود.
این عضو شورای اسلامی شهر ساری گفت: انتخاب شهرداری ساری، از حساسیت ویژهای برخوردار است و نباید در این زمینه با عجله تصمیم گیری کرد.
وی ادامه داد: از نظر من ۲ نامزد نهایی نمیتوانند شهردار شوند و منع قانونی دارند.
نقیبی گفت: برای اینکه درگیر دور باطل نشویم و قبل از اقدام به انتخاب شهردار، مدارک این ۲ نفر را به وزارت کشور ارسال و در صورت تایید این نهاد اقدام به رای گیری بکنیم.
در این جلسه مقرر شد تا علاوه بر ارسال مدارک ۲ نامزد نهایی به وزارت کشور برای بررسی مدارک، دیگر نامزدها در صورت تمایل برای ارائه برنامههای خود به شورای شهر مراجعه کنند.
جلسه انتخاب شهردار ساری پس از حدود ۲ ساعت بدون این که به نتیجه خاصی برسد و تنها با ارائه برنامه توسط فرزانه و یوسفی به پایان رسید و قرار شد موضوع در نشست بعدی شورا پی گرفته شود.
رئیس شورای اسلامی شهر ساری نیز در آغاز نشست امروز گزارشی از چگونگی فراخوان برای اعلام نامزدی شهرداری ساری ارائه کرد و گفت: بر اساس آیین نامه، شورای شهر ساری اطلاعیهای مبنی بر اعلام کاندیداتوری افراد برای احراز پست شهرداری صادر کرد.
مسعود مدینه افزود: پس از صدور این اطلاعیه تا زمان مهلت قانونی ۱۴ اردیبهشت امسال ۹ نفر نامزدی خود را برای این سمت اعلام کردند که پنج نفر اعضای هیات رئیسه شورا پس از بررسی مدارک، ۲ نفر را واجد شرایط احراز این سمت براساس قوانین و آیین نامهها مشخص کرد.
انتهای پیام/م