سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افطار با مایعات سرد موجب انقباض معده می شود

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : روزه را با مایعات سرد باز نکنید که افطار کردن با مایعات سرد منجر به انقباض معده می شود.

به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  سید موسی الرضا حسینی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اکثر افراد روزه دار به دلیل شدت عطش در هنگام روزه داری ، روزه خود را با آب سرد یا شربت خنک باز می کنند در حالی که نوشیدن مایعات سرد در افطار باعث انقباض معده می شود، گفت: توصیه های اسلامی در خصوص افطاری تاکید ویژه ای به مصرف آب ولرم دارد که آب ولرم ضمن برطرف کردن عطش فرد روزه دار موجب هضم بهتر غذا و کمک به جذب آب در بدن می شود.

وی با بیان اینکه مصرف چای به جای آب در وعده افطار نیز تشنگی فرد را از بین نمی برد، ادامه داد : چای مضر است و خودش باعث خارج شدن آب از بدن می شود بنابراین در وعده افطار باید آب ولرم که کمی شیرین شده و یا آب ولرم همراه با خرما یا کشمش استفاده شود.

فوق تخصص گوارش با اشاره به اینکه سلامتی بدن در گرو کارکرد مطلوب دستگاه گوارش است، گفت : اگر یک سیستم گوارشی سالم داشته باشیم و از تغذیه خوبی بهره مند شویم، هرگز بیمار نخواهیم شد بنابراین بد خوردن و بد سوزاندن غذا می تواند باعث بیماری شود.

حسینی با بیان اینکه روش صحیح غذا خوردن حتی می تواند باعث بهبود بیماری درونی شود، افزود : کمبود مواد غذایی باعث بیماری در بدن می شود بنابراین توصیه می شود ضمن مصرف مواد غذایی مناسب از غذاهای غیر مفید ویا حتی مضر پرهیز کرد.

وی ادامه داد:مصرف کاهو، کلم، دوغ کم چرب و کم نمک، در وعده سحری می تواند روزه داران را کمک کند تا پایان ماه رمضان روزه داری آسان تر و بهتری را سپری کنند.
 
فوق تخصص گوارش با تاکید براینکه روزه داری باعث ایجاد بیماری در بدن نمی شود، گفت : در ماه رمضان به دلیل اینکه عادات غذایی یازده ماه در یک ماه تغییر می کند افراد شاید با اندکی تغییر شرایط گوارشی روبرو شوند اما روزه داری نه تنها باعث بیماری نمی شود بلکه در بهبود عملکرد سیستم گوارشی نیز می تواند مفید باشد البته به شرط اینکه رژیم غذایی درستی را رعایت کنیم.

حسینی با اشاره به اینکه اگر روزه داران شرایط درست تغذیه را در ماه مبارک رمضان رعایت نکنند با ضعف، بیحالی، سردرد، کاهش وزن و مشکلات گوارشی ، یبوست ونفخ شکم در این ماه روبرو خواهند شد، افزود : روزها نسبت به سال گذشته کوتاهتر شده است اما در این ۱۳ یا ۱۴ ساعت فاصله زمانی سحر تا افطار و به دلیل گرمای هوا اگر رژیم غذایی درستی رعایت نشود احتمال افت قند خون و تشنگی وجود دارد.

وی  با بیان اینکه باید از مصرف غذاهای شیرین مانند زولبیا وبامیه در دو وعده افطار وسحر پرهیز کرد، تصریح کرد : شیرنی ها در وعده افطار باعث افزایش سریع قند خون می شود و در وعده سحری نیز باعث تشنگی در روز می شود و در وعده افطار باعث به تاخیر افتادن هضم غذا می شود.

 فوق تخصص گوارش با اشاره به اینکه مصرف نوشابه های گاز دار، آب معدنی غنی شده و مواد کافئین دار نیز در دو وعده مناسب نیست گفت: این مواد باعث افزایش جریان ادرار می شود و آب از بدن خارج می شوداز همین رو تشنگی بعدی را به دنبال دارد.

حسینی  با بیان اینکه افرادی که اگر در وعده افطار چای یا مواد کافئینی مصرف نکنند دچار سردرد می شوند، افزود  : این افراد در وعده افطار یک چای کمرنگ مصرف کنند و در این فاصله تا سحر از مایعات و میوه و سبزی های مناسب استفاده کنند تا آب کافی به بدن وارد شود.

وی با اشاره به اینکه برای کاهش تشنگی صرفا نباید فقط آب مصرف شود تصریح کرد : شربت عسل با آب لیمو و استفاده از میوه و سبزی نیز می تواند باعث رفع تشنگی شود زیرا کمبود اب در بدن باعث افت فشار خون و خواب آلودگی می شود بنابراین در طول روز نباید فعالیتهایی انجام داد که باعث تعریق زیاد و از دست دادن آب بدن شود.

 فوق تخصص گوارش در خصوص اینکه زمان مناسب برای انجام حرکات ورزشی چه زمانی است گفت  :اگر بعد از افطار حرکات ورزشی انجام می شود حتما روزه داران باید دقت کنند که غذا سبک در وعده افطار مصرف شود، البته بعد از یک ساعت ازمصرف افطار می توان حرکات ورزشی را انجام داد و بعد شام مصرف کرد، روزه داران باید دقت کنند شام باید به نحوی مصرف شود که قبل از خوابیدن غذا هضم شود، در غیر اینصورت فرد برای وعده سحری تمایلی به مصرف غذا ندارد و به همین خاطر حجم کم غذا در وعده سحری دچار ضعف و افت قند و فشار خون می شود.

حسینی  بیان اینکه غذای پر ادویه نباید در وعده های غذایی ماه مبارک رمضان زیاد مصرف شود، افزود : در وعده سحری باید تمام مواد مورد نیاز بدن اعم از کربوهیدارت ها و پروتئین ها ، سبزیجات و میوه ها، غذاهای فیبر دار مصرف شود و از غذاهای سرخ کردنی پرهیز شود.

وی تصریح کرد : برای بیماران نیز یک قاعده کلی وجود دارد و آن این است که اگر بیماری تحت کنترل است و اگر زمان مصرف داروها هر دوازده ساعت است بیمار می تواند روزه بگیرند اما در موارد جزئی تر باید با پزشک خود مشورت کنند و برای افراد دیابتی که قند خون تحت کنترل است و انسولین مصرف نمی کنند می توانند روزه بگیرند اما اگر قند خون آنها بالاتر یا پایین تر از حد نرمال باشد باید برای روزه داری با پزشک خود مشورت کنند.

انتهای پیام //ا.ز


مصرف چای باعث از دست رفتن آب بدن می شود

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.