عضو کمیسیون فرهنگی گفت: قیمت کاغذ ظرف مدت یک سال افزایش ۱۰ برابری داشته که با هیچ معادله و فرمولی هم قابل درک نیست.
وی ادامه داد: ستاد تنظیم بازار ابتدا در زیرمجموعه وزارت صنعت و معدن قرار داشت که حدود ۱۰ ماه پیش در یک هماهنگی میان وزارتخانهای به وزارت فرهنگ و ارشاد منتقل شد، در این بین مقادیر بسیاری کاغذ و سهمیههایی تخصیص و ارائه داده شد البته بر اساس اظهارات معاون اول رئیس جمهور کاغذ بسیاری به کشور وارد شده، اما به دست ناشران نرسیده است.
قاضیزاده هاشمی تأکید کرد: کاغذهای واردتی یا در جایی دپو و انبار شده و یا هر اتفاق دیگری افتاده است که ناشران اینگونه با کمبود کاغذ مواجه شدهاند، مسلما زمانی که بازار اشباع نباشد قیمت کاغذ هم افزایش خواهد یافت.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه کمبود کاغذ موجب گرانی قیمت کتاب هم شده است گفت: این گرانی به نوعی بوده که ما شاهد تکثیر کتب در تعداد ۵۰ تا ۱۰۰ نسخه در نمایشگاه کتاب تهران بودیم که حتی نمیتوان عنوان چاپ حرفهای را بر روی آن قرار داد.
وی ادامه داد: حدود ۳ سال پیش تیراژ کتاب در نمایشگاه کتاب ۲ تا ۳ هزار نسخه بود، اما اکنون به ۱۰۰ عدد رسیده و این تنها به دلیل گرانی کاغذ و وجود سیاستهای مدیریتی غیر شفاف است که توانسته چنین بلایی را بر سر بزرگترین واقعه فرهنگی در کشور بیاورد تا جایی که رهبری در قبال موضوع گرانی و کمبود کاغذ موضعگیری میکنند.
قاضیزاده هاشمی تصریح کرد: کمیسیون فرهنگی در سال ۹۷ درباره وضعیت کاغذ جلسات متعددی را با حضور وزرای مربوطه برگزار کرد که حتی در جلسه دوم نمایندگان نسبت به این موضوع اعتراض جدی داشتند که متأسفانه مسئولان دولتی به این اعتراضات توجهی نکرده و اعلام کردند که خودشان مدیریت میکنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: حتی در جلساتی که کمیته کاغذ در وزارت ارشاد برگزار کرد از دو نماینده مجلس ناظر بر این کمیته دعوت نشد، زیرا آنها میخواستند تصمیمات اجرایی خود را درون ارگانی اتخاذ کنند و از هر نوع نظارتی هم به دور باشند که قطعا مجلس در این مورد با جدیت ورود کرده و فراتر از آن، تصمیمات جدی و شدیدتری درباره تنظیم بازار کاغذ خواهد گرفت.
وی با اشاره به راهکارهای ساماندهی به این وضعیت هم گفت: تنها راهکار در مدیریت اجرایی است، ما بیش از نیاز بازار تخصیص ارز برای کاغذ قرار دادیم و در دو مرحله این تخصیص انجام شد تا حدی که در مرحله دوم ۲۵ میلیون یورو برای واردت کاغذ پرداخت شد.
قاضیزاده هاشمی ادامه داد: از زمان تخصیص ارز تا واردات کاغذ به بازار حدود سه ماه زمان میبرد، اما ما شاهدیم که قیمت کاغذ ظرف مدت یک سال افزایش ۱۰ برابری داشته که با هیچ معادله و فرمولی هم قابل درک نیست.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه حوزه چاپ و نشر تنها به کاغذ محدود نمیشود اظهار کرد: زینک، جوهر، رنگ و ... از ابزارهای حوزه چاپ و نشر هستند که مشکلات جدی حتی درباره تأمین زینک وجود دارد تا جایی که صدای اتحادیههای چاپ و نشر در این مورد بلند شده و اعتراضات بسیاری را تنها به خود بنده داشتهاند.
وی بیان کرد: مسئولان اتحادیه طی تماسهای بسیار با ما اعتراضات خود را درباره نحوه مدیریت حوزه کاغذ و چاپ اعلام کردهاند که ما حتما جلساتی را برای حل این مشکل در مجلس برگزار خواهیم کرد.
انتهای پیام /
مجلسی که در مقابل شفافیت قد علم کرد هیچ گره ای رو نمیتونه باز کنه
پس بیخود شعار تدید
همش دسته خود دولتی هاست
کاغذ و کیلویی 30 میفرروشن بعد بهشون میگم فاکتور رسمی بدین، تو فاکتور میزنن کیلویی 7600 تومن
یکی از همکاران خدا بی خبر و میشناسم که 4 میلیارد زینک کل بازار و یه جا خریده و دپو کرده و همیشه میگه زینک نیست
به تعزیراتم زنگ زدم و گفتم ولی براشون اصلا مهم هم نبود که پیگیری کنن
بعد تو چسبیدی به کاغذ...!!!؟
علی برکت ا..