وی افزود: از منظر زیستمحیطی و به منظور کاهش استفاده از کاغذ و همچنین سهولت استفاده از کتاب دیجیتال در اوقاتی مانند رانندگی، نیز کتاب دیجیتال در قالب کتاب صوتی و کتابهای صورتی تصویری و حتی واقعیت مجازی دارای اهمیت است.
در حوزه کتاب دیجیتال مالکیت معنوی محترم شمرده شود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به موضوع مالکیت معنوی ادامه داد: در حوزه کتاب دیجیتال باید مالکیت معنوی محترم شمرده شود.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با تاکید بر اهمیت توزیع کتاب گفت: در حوزه توزیع و فروش کتاب باید یک استارت آپ و شرکت دانشبنیان گسترده و فراگیر تاسیس شود تا از پراکندهکاری در این زمینه جلوگیری شود.
وی با اشاره به تصویب ضوابط و مقررات نشر کتاب در شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: پیشنهاد تدوین اسناد بالادستی حوزه تولید، انتشار و توزیع کتاب میتواند از جانب فعالان این حوزه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در صورتی که این پیشنهاد به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شود، شورا نیز آمادگی دارد تا با هماندیشی همه مسئولان بخش کتاب این اسناد را تصویب کند.
حجت الاسلام عاملی با اشاره به نقش شبکههای اجتماعی در حوزه کتاب گفت: خلاصهنویسی که از لوازم فعالیت در شبکههای اجتماعی است و مفهوم کتاب را دچار تحول کرده است.
وی افزود: بر اساس آمار، میانگین استفاده از نوجوانان و جوانان کشور از فضای مجازی به روزانه ۵ ساعت رسیده که اگر کتاب وارد این ساعات شود، مطالعه مفید در کشور افزایش قابل توجهی خواهد داشت.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران همچنین به موضوع دیپلماسی کتاب تأکید کرد و ادامه داد: صادرات کتاب هم میتواند قاچاق کتاب را کاهش دهد و هم میتواند موجب ترویج گفتمان و ادبیات ایرانی و اسلامی شود.
انتهای پیام/