وی افزود: اجرای نظام سلامت الکترونیک یکی از سه اولویت اصلی وزیر بهداشت بوده و ساختار لازم آن در سطح ستاد و دانشگاهها فراهم شده است.
صفی خانی بیان کرد: اجرای نظام سلامت الکترونیک و پرونده الکترونیک سلامت در واقع هدف نیست، بلکه ابزاری در جهت برداشتن گامهای وسیعتر است. هر آنچه که در کاغذ انجام میشد، در این نظام در قالب الکترونیک فراهم میشود، تا بر مبنای آن تصمیم گیریهای درست صورت گیرد. همچنین ارتقا کیفیت، ارتقا کارایی، کاهش هزینه و مشارکت مستقیم مردم در ارتقا سبک زندگی از ویژگیهای آن است و اجرای آن، نظارت مبتنی بر اطلاعات را فراهم میکند.
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با بیان اینکه اولین گام در جهت شکل گیری نظام سلامت الکترونیک، ملحق کردن دانشگاههای باقی مانده به سامانه الکترونیک سلامت و تکمیل اطلاعات و پیگیری اتصال قطعی مراکز است، افزود: با این اقدام، میتوان نظام ارجاع را شکل داد.
صفی خانی گفت: استقرار نظام ارجاع از سطح ۱ به ۲، برقراری امکان ارسال الکترونیک اسناد به سازمانهای بیمه گر، استحقاق سنجی هویت و استحقاق سنجی خدمت، از محورهای برقراری پرونده الکترونیک سلامت است. اولین گام در تشکیل پرونده الکترونیک سلامت نیز هویت سنجی است که با انجام آن اتصال به شبکه بهداشتی و استحقاق خدمت و نظام ارجاع از فراهم میشود، در حال حاضر، این روند در ۶ دانشگاه در حال انجام است.
وی افزود: هر اتفاقی که در زمینه سلامت رخ میدهد، از پیش از تولد تا بعد از مرگ، در این نظام ثبت خواهد شد تا براساس آن، تصمیمات صحیح اتخاذ شود.
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت تصریح کرد: وزارت بهداشت در تلاش است به منظور یکپارچگی خدمات، قراردادهای شرکتهای ارائه دهنده خدمات فناوری اطلاعات را ساماندهی کند تا برنامه ریزیها در جهت ایجاد تفاهم نامهای برای بستن قراردادهای پشتیبانی توسط دانشگاهها و در جهت تسهیل نظارت، صورت گیرد.
وی افزود: همچنین ایجاد نظام نوبت دهی الکترونیک به شکل متمرکز یکی از مهمترین سرویسهای الکترونیک است که دانشگاهها به عنوان متولی عمل میکنند.
صفی خانی در پایان بیان کرد: سیستم فناوری اطلاعات در مراکز سرپایی، داروخانهها و آزمایشگاهها نیز مبتنی بر بار مراجعات طراحی خواهند شد.
انتهای پیام/