وی ادامه داد: ظرفیت متانول کشور در حال حاضر ۵ هزار و ۴۴ تن و تولید در سالهای اخیر با راندمانی بالغ بر ۹۶ درصد حدود ۴.۹ میلیون تن بوده است، با تکمیل طرحهای توسعه صنعت پتروشیمی کشور تا سال ۱۴۰۰ که با هدف تأمین نیاز داخل کشور طی سالهای آتی و حضور در بازارهای بینالمللی طراحی شدهاند، ظرفیت متانول به حدود ۱۵.۶ میلیون تن خواهد رسید.
بیشتر بخوانید: موافقتنامه مطالعه آزمایشگاهی فرآیند ازدیاد برداشت از مخازن میدان دانان امضا شد
پژوهان بیان کرد: صنعت پتروشیمی به لحاظ سهم قابل توجهی که در تولید ناخالص ملی و صادرات بر عهده دارد، در زمینه ارزآوری باید تدابیر ویژهای بیاندیشد از این رو تولید کاتالیست بومی میتواند در ارتقای جایگاه این صنعت نقش ویژهای داشته باشد.
این مقام مسئول در تشریح کاتالیست سنتز متانول، گفت: این کاتالیست از لحاظ فنی با کاتالیستهای وارداتی قابل رقابت است و میتواند در تمامی واحدهای تولیدی فرآیند تاپسویی، کازاله و لورگی برای تولید متانول مورد استفاده قرار بگیرد.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ادامه داد: از مزیتهای دیگر این کاتالیست بومی میتواند به قیمت تمام شده به مراتب پایینتر، ضایعات کمتر در مراحل ساخت و مهمتر از همه دانش بومی اشاره کرد.
وی تأکید کرد: با تولید داخلی این کاتالیست سالانه حدود ۱۴ میلیون دلار صرفهجویی ارزی حاصل خواهد شد و با توجه به امکانات شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و سایر شرکتهای همکار توسعه دهنده در سالهای آتی، کشور از ورود این کاتالیست بینیاز خواهد شد.
پژوهان در پایان گفت: ساخت این کاتالیست در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است و با رشد و توسعه در این زمینه به خودکفایی خواهیم رسید.
انتهای پیام/