جعفر توفیقی، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در این مراسم با اشاره به اینکه نیازمندحرکت صنعت و اقتصاد کشور به سمت اقتصاد و صنعت دانشبنیان هستیم، اظهار کرد: تجربه جهانی نشان میدهد که ارزش افزوده بیشتر مرهون توجه هرچه بیشتر به دانش و مراکز دانشی و پژوهشی است.
بیشتر بخوانید: آغاز عملیات اجرایی پروژه حفاری ۱۰ حلقه چاه جدید در میدان نفتی آزادگان جنوبی
وی با بیان اینکه محدودیتهای بینالمللی اعمال شده برای کشور فرصت بسیار خوبی برای استفاده از توانمندیهای داخلی است، افزود: پژوهشگاه صنعت نفت تنها به نیازهای جاری صنعت نفت نگاه نمیکند، بلکه به دنبال کسب فناوریهای نو برای توسعه و پیشبرد هرچه بهتر و بیشتر صنعت نفت در آینده است.
ساسان کاظمینژاد، قائم مقام مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در این مراسم با اشاره به اینکه طراحی و توسعه سامانه MICRO CHP از سوی این شرکت به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شد، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت بازوی علمی و تسهیلکننده انجام این پروژه بوده است.
وی ادامه داد: سامانه MICRO CHP بر مبنای موتور گازسوز داخلی با استفاده از توان داخلی و مشاوره شرکت خارجی به نتیجه رسیده است.
کاظمینژاد تصریح کرد: با استفاده از این سامانه میتوان در نیروگاههایی با کیلووات مشابه تا سه برابر برق بیشتر با همان مقدار گاز مصرفی تولید کرد.
ابراهیم طالقانی، سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت تولید با اتکا بر پایه دانش داخلی، افزود: تولید براساس دانش داخلی سبب افزایش اشتغالزایی، شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها میشود.
وی با بیان اینکه تجاریسازی سنسورهای گازی، آب، خاک سبب کاهش واردات و خوداتکایی در کشور میشود، اظهار کرد: این سنسورها در شرکت نفت فلات قاره و شرکت پایانههای نفتی ایران در جزیره خارک بهصورت پایلوت استفاده شده است.
به گفته طالقانی، کار گروهی عامل اصلی موفقیت در اجرای این طرح است.
جابر نشاطی، رئیس پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به اینکه در طراحی سامانه MICRO CHP با همکاری یک مشاور آلمانی انجام شده است، ادامه داد: این پروژه علاوه بر تولید برق سه برابری سبب کاهش مصرف سوخت و حفظ محیط زیست میشود.
وی با بیان اینکه ۱۷ نوع سنسور پرتابل در سنسورهای گازی، آب، خاک استفاده شده است، گفت: در این پروژه بهصورت شبکهای با مراکز دانشگاهی کار شده است و تلاش میشود که امسال این پروژه تجاریسازی شود.
اکبر زمانیان، رئیس پردیس پاییندستی پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این مراسم تصریح کرد: روغن کمپرسور هوا SSR Ultra Coolant جزو موارد مصرفی وارداتی صنعت انتقال گاز است که اگر در کشور در دسترس نباشد کمپرسورها دچار مشکل میشوند.
وی با اشاره به اینکه دانش فنی روغن کمپرسور هوا SSR Ultra Coolant در پژوهشگاه صنعت نفت کسب شده است، گفت: تأمین کل نیاز شرکت انتقال گاز ایران از این محصول به پژوهشگاه واگذار شده است.
زمانیان با بیان اینکه کاتالیست واحد RCD نیز در صنعت پالایش استفاده میشود، اظهار کرد: برای نمونه، مصرف این کاتالیست در پالایشگاه اراک سالانه ۱۵۰۰ تن است که تا پارسال بهطور کامل وارد میشده است.
وی گفت: این کاتالیست بهمنظور افزایش بهبود کیفیت بنزین تولیدی در پالایشگاهها استفاده میشود که با حمایت شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی دانش فنی این کاتالیست کسب شد و تجاریسازی آن به یک شرکت داخلی واگذار شده است.
زمانیان با اشاره به اینکه سیلیس کروی توخالی نیز کاربرد فراوانی در صنعت دارد، تصریح کرد: این سیلیس اثربخشی بالایی در عایق کردن سطوح، روانکاری در صنایع بالادست و صنعت حفاری دارد.
انتهای پیام/