وی ادامه داد: در این طرح مدل سازی یک پارچه افقهای مخزنی برای اولین بار در ایران اجرایی شده است.
بیرانوند با اشاره به اینکه این طرح با همکاری مدیریت اکتشاف برای شرکت برنامه ریزی تلفیقی اجرایی شده است، تصریح کرد: این طرح به مدت ۴ سال به طول انجامید و خوشبختانه نتایج خوبی را نیز به همراه داشته که طی آن ما توانستیم برای اولین بار در ایران حجم نفت درجای مخازن سروک، ایلام، فهلیان و گدوان را به صورت ناحیهای پیش بینی و محاسبه نماییم.
بیشتر بخوانید: مطالعات جامع مخازن ششگانه به شرکتهای داخلی واگذار شد
وی به دیگر دستاوردهای این پژوهشکده نیز اشاره کرد و گفت: طرح مروارید خلیج فارس به عنوان یک طرح مدل سازی حوضه و سیستمهای هیدرو کربنی و همچنین طرح شیل گازی به عنوان یکی از منابع نا متعارف هیدروکربنی در ناحیه لرستان هر دو برای اولین بار در ایران اجرایی شدند. در طرح شیل گازی براورد و تخمین گازی که در لایههای شیلی این ناحیه وجود دارد در دستور کار قرار گرفته است و برآورد اقتصادی لازم بر روی آن انجام شد.
رئیس پژوهشکده علوم زمین به اجرایی شدن طرح هیدرات گازی ۲ نیز اشاره کرد و افزود: پس از خاتمه طرح هیدرات ۱، خوشبختانه طرح هیدرات گازی ۲ با حمایت مالی پژوهش شرکت ملی نفت و کارفرمایی مدیریت اکتشاف در پژوهشگاه صنعت نفت در حال انجام است.
وی تصریح کرد: در طرح هیدرات گازی ۱ صرفا شناسایی منابع هیدرات گازی موردنظر بود و تنها در بخش محدودی از دریای عمان انجام پذیرفت، اما در طرح هیدرات گازی ۲ اولا شناسایی این منابع در کل بخش ایرانی دریای عمان مورد نظر است و ثانیا علاوه بر تخمین حجم و ترسیم پراکندگی تمرکز منابع هیدرات گازی، تهیه برنامه حفاری در موقعیت منتخب به منظور ارزیابی و تولید از اهداف اصلی است.
انتهای پیام/