وی افزود: چرایی و نحوه شکستگی آن در پارهای از ابهام است چراکه به همراه تیمهای کارشناسی سازمانی و اداره کل قبل از ورود سیلابها از منطقه بازدید داشتم و حتی نسبت به استحکام این بند خاکی اقدامات فنی و عملیاتی انجام شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: همچنین در بازدید اخیر از محل مورد نظر لبریز از آب بود و از استحکام آن مطمئن شدیم.
وی ادامه داد: سازه این سیل بند بسیار مستحکم و قابل دفاع بود و میتوانست در برابر حجم ورودی آب استقامت کند، اما در کمال تعجب شاهد بودیم که علیرغم تصورات، این سیل بند از سه نقطه شکسته شد که پس از بررسیهای اولیه به این نتیجه رسیدیم که احتمال عامدانه بودن کار و دخیل بودن نیروی انسانی و افراد مغرض یا ذینفع در شکسته شدن سیل بند وجود دارد.
پورمردان تاکید کرد: کارکنان محیط زیست بلافاصله در محل حاضر شدند، اما به دلیل حجم بالای آب امکان انجام هرگونه عملیات فنی و خاکی مقدور نیست.
وی افزود: این اطمینان به شهروندان داده میشود که هیچ مشکلی برای منطقه به وجود نخواهد آمد چراکه تجربه نشان داده همواره با ورود آب، تالاب هامون در حال یکپارچه شدن بوده و جای نگرانی وجود ندارد.
مدیرکل محیطی زیست سیستان و بلوچستان بیان کرد: با توجه به اینکه هم اینک نیز شاهد ورود آب از فراه رود هستیم پس صحبتهای مطرح شده برخی افراد در خصوص بازگشت آب به کشور افغانستان نیز صحت نداشته و از همه مسئولان شهرستانی تقاضا داریم از اظهارنظرهای شتاب زده و بدور از مباحث کارشناسی پرهیز کنند.
وی بیان کرد: بیان واقعیات تخصصی در این خصوص را به کارشناسان و افراد آگاه واگذار کرده و موجبات نگرانی شهروندان و جوسازی علیه دستگاههای دولتی که در راستای شرح وظایف خود شبانه روز تلاش دارند را فراهم نکنند.
پورمردان اظهار داشت: اداره کل حفاظت محیط زیست تمامی نظارتهای لازم در این خصوص را انجام داده و موضوع را از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد کرد چراکه برای انجام اینچنین پروژههایی دولت هزینه کرده است.
وی خاطرنشان کرد: این اداره کل به صورت شبانه روزی و مداوم به اقدامات عملیاتی و اجرای پروژههای فنی خود برای کنترل کانونهای گرد و غبار ادامه خواهد داد و امید است ورود آب نیز کماکان ادامه داشته باشد تا با انتقال این سیلابها به کانونهای مذکور بهترین بهره برداری ازین نعمت خدادادی صورت پذیرد.
انتهای پیام/ع