سید کمال لوح موسوی بیان کرد: جانبازان شیمیایی به دلیل مشکلاتی که دارند در جوانی شهید میشوند و عمر کوتاهی دارند و حیف است که از زندگی آنها مستند تهیه نشود.
وی ادامه داد: برخی از آنها شاید تا ١٠ سال دیگر هم زنده نباشند به همین دلیل به دنبال ثبت خاطرات شفاهی و تهیه دانشنامهای برای آنها هستیم.
دبیر حمایت از جانبازان شیمیایی کشور بیان کرد: از آنجا که هر جانباز یک کتاب و سند افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران است، باید این خاطرات ثبت شود.
موسوی با بیان اینکه جانبازان شیمیایی زخم خورده رژیم بعثی عراق هستیم، گفت: این قشر از جامعه سند مظلومیت و حقانیت ایران هستند که باید از آنها دفاع کرد.
وی خواستار تهیه مصاحبه و ثبت تاریخ شفاهی این جانبازان شد تا فریاد مظومیت آنها به گوش جهانیان و نسل آینده ایران برسد.
دبیر حمایت از جانبازان شیمیایی کشور اظهار کرد: اکنون وظیفه ما جانبازان است که در گام اول اسناد مظلومیت را آماده و در دادگاههای صالحه دنیا شکایت کنیم که اولین آن دادگاه لاهه هلند است که سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی در آن قرار دارد.
موسوی یکی از دلایل ایجاد سازمانهای منع گسترش سلاحهای شیمیایی را وجود جانبازان شیمیایی ایران عنوان کرد که با حضور و دیدار از مناطق شیمیایی شده ایران راهاندازی این سازمان و تصمیم بینالمللی برای وضع قانون منع استفاده از این سلاح در دستور کار قرار گرفت.
وی با تصریح بر اینکه بسیاری از جوامع بینالمللی اطلاعی از مظلومیت جانبازان شمیمایی ایران ندارند و مسائل سیاسب مانع از این کار شده است، تاکید کرد: باید اسناد حقوقی را علیه سازندگان ارائه کرد.
دبیر حمایت از جانبازان شیمیایی کشور با بیان اینکه ما جانبازان شیمیایی بیش از دیگران قدر نفس کشیدن را میدانیم، گفت: با هر سرفه قدردان نعمات الهی هستیم.
محمدرضا حاجی پور مدیر انجمن حمایت جانبازان شیمیایی استان فارس با بیان اینکه در استان فارس ۶ هزار جانباز وجود دارد، که درجه انها از ۵ تا ۷۰ درصد است، گفت: فارس بعد از استانهای اصفهان و خراسان رتبه سوم کشور قرار دارد.
وی تعداد شهدای شیمیایی استان را ۱۲۵ تن اعلام کرد و افزود: این افراد با ۳ نوع مواد شیمیایی از جمله گاز سیانور، گاز اعصاب و سومین گاز که توسط صدام استفاده شد گاز تاول زا جان باختند.
انتهای پیام/م