از آنجایی که لواشک و آلوچه از میوههای مختلف تهیه میشوند، بسیاری از مواد مغذی مفید موجود در میوهها مانند مواد معدنی، فیبر، رنگدانه، آنتی اکسیدانها و فیتوکمیکالها (مواد شیمیایی گیاهی) در لواشک و آلوچه نیز یافت میشوند. البته نمیتوان گفت این تنقلات همه مواد مغذی میوهها را دارا میباشند، زیرا بسیاری از ویتامینها از جمله ویتامین C موجود در میوهها در اثر فرآیندهای تولید آلوچه و لواشک همچون خرد کردن، خشک کردن و حرارت تخریب میشوند.
یکی از مزایای این تنقلات این است که به راحتی قابل حمل و نگهداری هستند. این نکته به ویژه در مورد افرادی که ساعات طولانی از روز را بیرون از منزل هستند مانند افراد شاغل و دانش آموزان حایز اهمیت است. این افراد اغلب نمیتوانند میوه تازه همراه داشته باشند، اما برگههای خشک، آلوچه و لواشک به راحتی قابل حمل و مصرف بوده و زود فاسد نمیشوند.
بزرگترین ضرر قره قروت، آلوچه یا میوههایی که به لواشک تبدیل میشوند، ترش بودن و اسیدیته بالای آنها است. این ترکیبات اسیدی در طولانی مدت موجب تحلیل و فرسایش مینای دندانها میشوند. البته شستن دهان، نوشیدن آب و مسواک زدن این مشکل را رفع مینماید.
این تنقلات به افرادی که ترشح اسید معده در آنها بالاست توصیه نمیشود، زیرا موجب تشدید عوارض گوارشی در آنها میگردد.
برخی افراد معتقدند این تنقلات ترش کالری ندارند و در مقابل به کاهش وزن و لاغر شدن نیز کمک میکنند. این باور کاملا غلط است. زیرا همه این تنقلات ترش دارای کالری بوده و همچنین با تحریک ترشح اسید معده، فرآیند هضم و جذب را نیز افزایش میدهند؛ بنابراین مصرف بی رویه آنها موجب افزایش وزن و چاقی میشود.
در میان تنقلات ترش، قره قروت حاوی کلسیم است، اما نباید جایگزین لبنیات شود. کلسیم مورد نیاز بدن را از طریق شیر، ماست، دوغ کم نمک و پنیر تامین کنید و قره قروت را تنها به عنوان یکی از تنقلات و میان وعدههای گاه گاهی در نظر بگیرید.
یکی از مهمترین نکاتی که در مورد قره قروت، لواشک و آلوچه باید مد نظر قرار داد این است که این تنقلات اغلب حاوی میزان زیادی نمک هستند بنابراین در مصرف آنها باید اعتدال را رعایت نمود. این نکته به ویژه در مورد افرادی که محدودیت مصرف سدیم دارند مانند بیماران مبتلا به پرفشاری خون حایز اهمیت است.
منبع: بهداشت نیوز
انتهای پیام/