سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت مطرح کرد؛

بیماری‌های تنفسی چهارمین علت مرگ در جهان/ یک و نیم میلیارد نفر با مشکلات ریوی درگیر هستند

نجمی گفت: حدود یک و نیم میلیارد نفر با مشکلات ریوی و چیزی حدود ۳۵۰ میلیون نفر با بیماری آسم درگیر هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی نجمی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت در نشستی که صبح امروز در بیمارستان مرکز طبی کودکان برگزار شد، اظهار کرد: در بسیاری از کشور‌ها از جمله کشور ما چهار بیماری غیرواگیر بیشترین علل مرگ و میر را شامل می‌شوند که یکی از آن‌ها بیماری‌های مزمن تنفسی است.

۲۰ درصد جمعیت دنیا درگیر بیماری‌های مزمن تنفسی

وی ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۲۰ درصد از جمعیت دنیا با بیماری‌های مزمن تنفسی درگیر هستند که انواعی مختلف دارد و از جمله آن‌ها می‌توانیم به آلرژی‌ها، انسداد ریه، آسم و غیر اشاره کنیم، به طور کلی چیزی حدود یک و نیم میلیارد نفر با مشکلات ریوی و چیزی حدود ۳۵۰ میلیون نفر با بیماری آسم درگیر هستند.

 نجمی گفت: در چند سال گذشته بیماری‌های مزمن تنفسی چهارمین علت مرگ و میر در بین بیماری‌های غیرواگیر بودند و پیش بینی‌ می‌شود تا افق ۲۰۲۵ یا ۲۰۳۰ بیماری به سومین علت مرگ و میر تبدیل شود، اما امروزه بنابر گزارشات سازمان بهداشت جهانی این بیماری جایگاه سوم را کسب کرده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: متاسفانه شیوع بیماری‌های غیرواگیر به خصوص اختلالات تنفسی در حال افزایش است و علت اصلی آن عواملی مثل درگیر بودن با آلودگی هوا در کلان‌شهر‌ها، آلرژی‌ها، استفاده از دخانیات، آلودگی‌های محیطی چه در منزل و چه در محیط کار و غیره است؛ متاسفانه امروزه شاهد هستیم که مصرف سیگار و قلیان در جامعه به خصوص در خانم‌ها نوجوانان و جوانان افزایشی چشمگیر پیدا کرده است.

شیوع ۱۱ درصدی  علائم آسم  در بین کودکان

وی افزود: از حدود چهار سال پیش پیمایشی توسط وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات آسم و آلرژی انجام شد که نشان می‌داد در حال حاظر علائم آسم حدود ۹ درصد در بین بالغین و حدود ۱۱ درصد در بین کودکان شیوع دارد؛ این بررسی بر پایه پرسشنامه‌های استاندارد و بین‌المللی انجام گرفته است و نتایجی کاملا معتبر و استاندارد دارد. در این تحقیق شاهد بودیم که این اختلال در بین نوجوانان بالاترین شیوع را دارد و سنین ۱۲ و ۱۳ سال بیشترین درگیری را با چنین اختلالاتی پیدا می‌کنند.

نجمی درباره اقدامات وزارت بهداشت برای کنترل اختلالات تنفسی تصریح کرد: مهمترین اقدامی که پیش از این انجام شده و در آینده باید بیشتر به آن انجام شود بحث آموزش است؛ افزایش آگاهی مردم نسبت به ماهیت و عوامل موثر بر بیماری باعث کنترل آن می‌شود، اگر همه بدانند که چطور می‌توانند بیماری را کنترل کنند و باید با بیماران مبتلا به آسم برخورد شود، تاثیر چشمگیر را در جامعه شاهد خواهیم بود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: داشتن اطلاعات کافی چه برای سیاست‌گذاران و چه برای خانواده‌ها و اطرافیان بیماران بر کنترل بیماری و کاهش حملات آسم موثر است، تمامی کشور‌هایی که این بیماری را کنترل کرده‌اند اقداماتی بر پایه آموزش و افزایش سطح اطلاعات عمومی انجام داده‌اند.

وی بیان کرد: با همکاری اساتید و افراد صاحب نظر در این حوزه پکیج‌های آموزشی را برای گروه‌های مختلف جامعه آماده کرده‌ایم، بخشی از آن‌ها به ارائه مطالبی برای عموم جامعه می‌پردازد و آنچه را که همه باید دریابند درباره آسم بدانند، پوشش می‌دهد و برخی از آن‌ها صرفا برای بیماران و افراد درگیر با این بیماری تنظیم شده است، فیلم‌ها و بسته‌های آموزشی دیگری هم تهیه شده که در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز مراقبت و درمان قرار خواهد گرفت، همچنین از دانشگاه‌های علوم پزشکی درخواست کردیم تا از طریق رسانه‌ها صدا و سیما و غیره اطلاعات لازم را در اختیار جامعه به خصوص گروه‌های در معرض خر قرار دهند، مسئولان صنایع، مربیان بهداشت مدارس و غیره از جمله کسانی هستند که باید تحت آموزش برای این موضوع قرار بگیرند.

نجمی گفت: یکی از اقدامات خوبی که در سطح تهران توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام شد ارائه آموزش به مربیان بهداشت تمام مربیان تهران بود و بنا داریم تا بازآموزی این م طالب به صورت مداوم ادامه داشته باشد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت بیان کرد: بیماران و خانواده‌ها نقشی مهم در کنترل این بیماری دارند، بیماران مبتلا به آسم باید مثل بیماران مبتلا به دیابت و فشار خون همواره مراقبت‌های لازم را در زندگی روزمره اعمال کنند، همچنین آن‌ها می‌توانند با استفاده از دستگاهی بیماری خود را کنترل و از حملات آن جلوگیری کنند.

ناشناخته بودن بیماری‌های مزمن تنفسی در جامعه

وی اظهار کرد: مشکل اصلی ما در بیماری‌های مزمن تنفسی در جامعه ناشناخته بودن آن است همچنین گاهی با مواردی مواجه هستیم که بیماری آن‌ها تشخیص داده شده، اما درمان مناسبی دریافت نکرده‌اند یا حتی بیمار علی‌رقم دریافت درمان مناسب مراقبت‌های پس از درمان را دریافت نکرده و به عبارتی دیگر رها می‌شود، یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که امروزه با آن مواجه هستیم استفاده نادرست بیمار از اسپری‌های دارویی است که نیاز به آموزش دارد.

نجمی گفت: طرحی که برای کنترل بیماری‌های تنفسی در نظر گرفته ایم، ارزیابی فرصت طلبانه است؛ اگر به هر دلیلی فرد بیمار به مراکز درمانی مراجعه کند و در صورت مشاهده علائم بیماری‌های تنفسی و آسم و در صورتی که نیازی به ارجاع به متخصصی وجود نداشته باشد، اقدام به درمان فرد کرده و وی تحت درمان قرار می‌گیرد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: به صورت عمده کنترل عوامل موثر بر بروز این بیماری‌ها از اختیار ما خارج است، بنابراین با کمک صاحب نظران علمی در چند روز گذشته سندی را تنظیم کردیم و ذیل سند چهارچوب ارائه خدمات و مراقبت‌هایی که چه از طرف ارگان‌ها و صاحبان صنایع و چه از طرف سایر حوزه‌ها باید انجام شود تنظیم شد، این برنامه که با عنوان سندی برای تشخیص، درمان و مراقبت در حوزه phc که اخیرا تنظیم شده است و امیدوار هستیم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سال جاری شاهد اجرایی شدن آن در صنایع و فضا‌های مرتبت با آن باشیم و گروه‌های مختلف باید اقدامات لازم را انجام داده و گزارش آن را به وزارت بهداشت ارائه کنند

وی یادآوری کرد: در افزایش شیوع آسم انگشت اتهام به سمت کسی نیست و همه افراد جامعه این موضوع مسئول هستند پس باید همه به دنبال کمک برای کنترل آن باشیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.