وی افزود: با توجه به شرایط جوی به کشاورزان توصیه میشود که ظرف چند روز آینده نسبت به محلول پاشی و سم پاشی مزارع گندم و جو آسیب دیده خود ناشی از سرمازدگی اقدام کنند.
حقیقت ادامه داد: مزارع گندم و جو که طی هفته گذشته بر اثر سرما آسیب جزئی دیدند، از این رو توصیه می شود که در محلول پاشی و سم پاشی مزارع خود حتما از ترکیبات پتاسیم استفاده کنند چرا که از دید هواشناسی کشاورزی شرایط برای سم پاشی کاملا مهیاست.
بیشتر بخوانید: کشاورزان هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند/ ماده های ضد سرما اثر چندانی بر جلوگیری از سرمازدگی ندارد
این مقام مسئول در توصیهای به برنج کاران گفت: با توجه به گرم شدن هوا در نیمه شمالی کشور، شرایط برای انتقال خزانههای شالیزاری وجود دارد و مشکلی در این زمینه برای شالیکاران استان گیلان و مازندران وجود ندارد.
وی با تاکید بر جلوگیری از آبیاری باغات پسته سرمازده بیان کرد: به باغداران پسته کار توصیه میشود که جهت جلوگیری از آفات درختان از اسیدهای آمینه، کلسیم و قارچ کش جهت ترمیم باغات خود استفاده کنند.
مدیر کل شبکه پایش هواشناسی کشاورزی در ادامه افزود: گندمکاران استانهای جنوب، غرب و شمال غرب کشور کشور در ساعات میانی روز اقدام به مبارزه آفات مختلف درمزارع خود کنند.
حقیقت در توصیهای به زنبورداران بیان کرد: با توجه به مهیا بودن شرایط در نیمه شمالی کشور به زنبوردارانی که قصد کوچ دارند، توصیه میشود با خیال راحت اقدام به کوچ کنند.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به تاثیر بارش های اخیر در جبران کمبود منابع آب های زیر زمینی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی ۱۱ سال اخیر، بارشهای مناسب در یک سال زراعی و استمرار بارشهای نرمال پیشرو نمیتواند به طور کامل خشکسالیهای اخیر را رفع کند و تنها در صورت ۱۱ سال پیاپی بارشهای مناسب و مدیریت سیلاب به اعماق زمین میتوان به برون رفت از خشکسالی امیدوار بود.
انتهای پیام/