سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زلمی خلیلزاد خروج آمریکا از افغانستان را مشروط به آتش‌بس دائمی با طالبان دانست

نماینده ویژه آمریکا در گفتگو‌های صلح افغانستان گفت هرگونه توافق صلح با طالبان افغانستان به اعلام آتش‌بس دائمی و تعهد به پایان دادن به جنگ طولانی مدت این کشور بستگی دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری رویترز، زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در گفتگو‌های صلح افغانستان گفت هرگونه توافق صلح با طالبان افغانستان به اعلام آتش‌بس دائمی و تعهد به پایان دادن به جنگ طولانی مدت این کشور بستگی دارد.

خلیلزاد در گفتگو با طلوع نیوز بزرگترین شبکه تلویزیونی خصوصی افغانستان گفت تقاضا‌های طالبان بیشتر بر خروج نیرو‌های آمریکایی از این کشور متمرکز هستند.

نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان افزود: «تمرکز ما بر تروریسم است. اگر شاهد آتش‌بس دائمی و تعهد به پایان دادن به جنگ نباشیم، هیچ توافقی به دست نخواهد آمد. ما به دنبال صلح و راه حل سیاسی هستیم. ما خواستار صلح هستیم تا چشم انداز خروج نیز برای ما ایجاد شود.»

خلیلزاد دیپلمات آمریکایی متولد افغانستان روز شنبه به منظور دیدار با اشرف غنی رئیس‌جمهور افغانستان و به عنوان بخشی از سفر خود به چندین کشور وارد کابل شد.

او در ایستگاه بعدی سفر خود به منظور دیدار و گفتگو با نمایندگان طالبان به قطر می‌رود.

آمریکا در حال حاضر حدود چهارده هزار نظامی در افغانستان دارد که در قالب ماموریت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به نام حمایت قاطع در این کشور حضور دارند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا خواهان دستیابی به توافقی به منظور پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ تاریخ آمریکا است.

هنوز درگیری‌های شدید در سراسر افغانستان در جریان است و در حالی که طالبان مشغول مذاکره است، همزمان کنترل بخش بسیار بیشتری از خاک افغانستان را در مقایسه با سال ۲۰۰۱ در اختیار دارند.

اعلام طرحی برای کاستن از شمار کارکنان سفارت آمریکا در کابل و به نصف رساندن آن‌ها از اواخر ماه آینده باعث شده است هشدار‌هایی در خصوص تاثیر چنین اقدامی بر فرآیند شکننده صلح این کشور شنیده شود.

خلیلزاد پس از چندین دور گفتگو از برخی پیشرفت‌ها در خصوص دستیابی به تفاهمی برای خروج نیرو‌های نظامی آمریکا و همچنین جلوگیری طالبان از حمله عوامل تندرو مشابه حملات القاعده در سال ۲۰۰۱ خبر می‌دهد. اما طالبان هنوز از مذاکره با دولت غنی اجتناب می‌کند و آن را رژیم دست نشانده تحت کنترل واشنگتن می‌داند.

خلیلزاد به تلویزیون طلوع گفت در هفته‌های اخیر تلاش کرده است گفتگو میان طالبان و دولت افغانستان را تسهیل کند و افزود پیشرفت‌هایی صورت گرفته، اما آنطور که انتظار داشته نبوده است.

امید‌ها برای دستیابی به توافق با طالبان اوایل این ماه به دنبال شکست گفتگو‌های دوحه میان طالبان و ۲۵۰ نماینده دولت افغانستان بر باد رفتند.

غنی روز دوشنبه با امید به ازسرگیری گفتگو‌های مستقیم با طالبان اقدام به گردآوری یک مجمع گسترده ملی کرد.

لویی جرگه به عنوان یک گردهمایی سنتی متشکل از علما، ریش سفیدان و چهره‌های شناخته شده افغان با حضور ۳ هزار نفر و تحت تدابیر شدید امنیتی در کابل پایتخت افغانستان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.