سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برنامه‌ریزی برای توسعه کشت زعفران در استان کرمانشاه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از برنامه‌ریزی برای توسعه کشت زعفران در این استان خبر داد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،نوربخش حاتمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به راه‌اندازی دو دفتر گیاهان دارویی با اولویت زعفران و حبوبات با اولویت نخود در سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، گفت : در پی راه اندازی دفاتر گلخانه، دام و... نیز در استان هستیم.

وی سپس از استان کرمانشاه به عنوان خاستگاه زعفران دنیا یاد کرد و گفت : سابقه کشت زعفران در استان کرمانشاه به ۳۵۰۰ سال پیش برمی گردد.

وی با بیان اینکه از سال ۸۶ کشت زعفران در استان کرمانشاه در برنامه قرار گرفته، گفت: در حال حاضر ۲۰۰ هکتار زعفران در استان داریم که بنا داریم این میزان را ظرف سه سال آینده به پنج هزار هکتار برسانیم.

حاتمی با اشاره به اینکه در حال ایجاد مدرن‌ترین کارگاه فرآوری زعفران در بخش ماهیدشت کرمانشاه با همکاری یک سرمایه‌گذار بخش خصوصی هستیم، گفت:این سرمایه‌گذار در مرحله اول زعفران تولیدی در استان کرمانشاه را در سال زراعی گذشته با رقمی معادل ۱۴ میلیون تومان به ازای هر کیلوگرم خریداری کرد، در حالیکه زعفران قائنات که معروف‌ترین برند زعفران کشور در حال حاضر است در سال گذشته با قیمت هر کیلوگرم ۹ میلیون تومان از زعفران کاران خریداری شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه اشاره‌ای هم به کشت نخود در استان کرمانشاه داشت و افزود: کشور ما رتبه پنجم و یا ششم تولید نخود را در سطح دنیا در اختیار دارد و استان کرمانشاه همواره با اختلاف زیاد رتبه نخست تولید نخود کشور را از آن خود می‌کند.

حاتمی با بیان اینکه متوسط عملکرد نخود در مزارع استان کرمانشاه در سال‌های گذشته از ۵۵۰ کیلوگرم در هکتار بیشتر نمی‌شد، افزود: با توسعه نخود پاییزه یا انتظاری علاوه بر اینکه شاهد افزایش میزان عملکرد در مزارع نخود به ۱۵۰۰ کیلوگرم در هکتار هستیم، امکان کشت مکانیزه نخود در کنار کشت ارقام مقاوم به بیماری نیز فراهم شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به اهمیت توسعه صنایع کشاورزی در استان کرمانشاه گفت: اگر قرار است استان کرمانشاه به یک استان صنعتی تبدیل شود باید در حوزه صنعت کشاورزی فعال شود.

حاتمی با اشاره به اینکه به دنبال ایجاد زنجیره‌های تولید در استان هستیم، گفت: توجه به این مقوله تاکنون در استان کرمانشاه مغفول مانده است.

وی در ادامه با اشاره به تدوین یک برنامه برای توسعه بخش کشاورزی استان کرمانشاه اظهار کرد: با عملیاتی کردن این برنامه که خیلی هم آرمانی و به دور از انتظار نیست، برای ۸۰ هزار نفر ظرف سه تا چهار سال آینده در حوزه کشاورزی اشتغال پایدار ایجاد خواهد شد که گام مهمی جهت مقابله با بیکاری در استان است .

 

 

انتهای پیام/د

راه اندازی دفاتر گلخانه، دام و... در استان

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.