سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک مقام مسئول در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

پیش بینی اقلیم در دنیا با خطا همراه است/ شرایط جو همه روزه در حال تغییر است

وظیفه گفت: اگر بررسی‌های ۶ ماه گذشته را بررسی کنیم، در می‌یابیم که تمامی مراکز اقلیم درصد خطا دارند.

احد وظیفه مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه پیش بینی اقلیم در دنیا با خطا همراه است، اظهار کرد: براین اساس هیچ یک از پیش بینی‌های غیر دقیق اقلیم را نمی‌توان محکوم کرد که چرا تمامی پیش یابی ها تخمین زده می شوند.

وی افزود: با توجه به آنکه همه روزه جو در حال تغییر است، از این رو هیچ سامانه هواشناسی نیست که از کشور عبور کند و مشابه سال‌های قبلی باشد.

وظیفه ادامه داد: تغییرات کوچک جو تمامی محاسبات را برهم می‌ریزد به عنوان مثال اگر پروانه‌ای در آمریکای جنوبی بال بزند، ممکن است تحت تاثیر بال زدن پروانه سیل راه بیفتد.

این مقام مسئول با بیان اینکه امکان استخراج پیش بینی دقیق اقلیمی وجود ندارد، گفت: با توجه به پیچیدگی‌ جوی، پیش بینی‌های یک تا ۲ ماهه با تخمین همراه است.

به گفته وی، مرکز پیش بینی اروپایی به عنوان معتبرترین مرکز پیش بینی دنیا که برای سازمان هواشناسی و وزارت نیرو قابل دسترس است، با تخمین شرایط جو را اعلام می‌کند.


بیشتر بخوانید: رشد ۱۵۶ درصدی بارش نسبت به مدت مشابه سال قبل/ کم بارشی سال گذشته به طور کامل جبران شد


مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با بیان اینکه امکان پیش بینی دقیق اقلیم وجود ندارد، اظهار کرد: اگر بررسی‌های  ۶ ماه گذشته را رصد کنیم، در می‌یابیم که تمامی مراکز اقلیم درصد خطا دارند که متاسفانه وزیر نیرو به این نکته توجه نداشته است.

وی با اشاره به اینکه پیش بینی‌های اقلیم برای مدیریت سیلاب مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، بیان کرد: براین اساس این حرف منطقی نیست که پیش بینی سازمان با خطا همراه بوده است، ضمن آنکه پیش بینی اقلیم کمی گزارش نمی‌شود و تنها بالاتر یا پایین‌تر از نرمال و همراه با احتمال پیش بینی می‌شود.

وظیفه در ادامه افزود: سازمان هواشناسی در بهمن شرایط نرمال و در اسفند نرمال و فراتر از نرمال را پیش بینی کرده بود، ضمن آنکه پیش بینی سیلاب به وزارت نیرو به صورت کمی گزارش شده است به طوریکه از چند روز قبل میزان ورودی سد و دبی رودخانه پیش بینی و اطلاع رسانی شده است.

این مقام مسئول درباره اینکه تهران از لحاظ سیل حساسیت دارد، گفت: با توجه به قرار گرفتن تهران در دامنه کوه البرز با ارتفاعات قابل توجه، شیب‌های تند و خروجی کم در دره تجریش، داراباد و... که در بالادست دامنه کوه‌های مرتفع است، از این رو وقوع بارش‌های شدید می‌تواند منجر به تشدید روان آب رودخانه‌ها و در صوت خراب شدن پل و شکسته شدن شاخه درختان و به عبارت دیگر ایجاد سیل بند فرعی منجر به وقوع سیل شود که به سبب ازدیاد جمعیت و فعالیت‌های گسترده در این استان سرمایه‌های بیشتری در معرض آسیب قرار می‌گیرد.

وی در پایان تصریح کرد: وقوع سیل در سال‌های اخیر حدود ۷۰۰ نفر در منطقه کن کشته برجای گذاشته است که در صورت بارش‌های شدید و تشدید روان آب‌ها احتمال وقوع سیل و خسارت‌های مالی و جانی وجود دارد.

انتهای پیام/

احتمال وقوع سیل در تهران دور از انتظار نیست

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.