وی افزود: شاخصهای کنونی گرچه جذابیت کافی نداشته، اما حاکی از مدیریت مناسب برای جلوگیری از بدتر شدن شاخصها و ایجاد ثبات در بازار است.
وزیر اقتصاد گفت: با اقدامات صورت گرفته در سال گذشته رشد تورم را از ۶.۸ درصد به ۲ درصد رساندیم. در سال ۹۸ اگر به متغیرها دقت کنیم در مییابیم که برخی اوج گیریها در اقلام اساسی به شاخصههای اسفند سال گذشته بر میگردد.
وی با اشاره به تأثیر سیل اخیر در قیمتگذاریها گفت: سیل اخیر نگرانی شدیدی را بین جامعه پراکنده کرد و این درحالی است که این اتفاق یک رحمت واسع بود که دردسر و ناراحتی برای بخشی از مردم کشور ایجاد کرد. برخی از دوستان از طرق مختلف به ما منتقل میکردند که هزینههای نمایشگاهها به مناطق سیل زده صرف شود ولی رئیس سازمان بورس اعلام کرد که این کمکها انجام شده و ادامه دارد.
دژپسند گفت: خسارات سیل ۹۷ در مقایسه با سال ۸۱، ۲.۵ برابر افزایش داشته، اما این خسارات مالی بود، زیرا سال ۸۱ تعداد کشتههای سیل ۳۸۰ نفر اعلام شد.
وی گفت: باید از نتایج مدلها استفاده کرد تا با اعمال مدیریت صحیح مانع از بدتر شدن شرایط شویم. اگر برآوردها حاکی از این باشد که وضع اقتصادی خوب نباشد، ما باید دور هم جمع شده و تدبیر کنیم و محرکها را از طریق ساز و کارها و تجارب سامان دهیم تا به سمت مطلوب برویم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به افزایش سهم ایران در بازارهای بین المللی گفت: اگر ظرفیت بهرهوری به ۷۵ درصد برسد خیلی از نگرانیها برطرف میشود به عنوان مثال دیگر موضوع افزایش حجم نقدینگی مهار میشود و کارشناسان نگران موضوع نقدینگی نمیشوند. قطعا حجم فعلی نقدینگی که بالغ بر یک هزار و ۸۰۰ است برای اقتصاد کم عمق ایران این خیلی بالاست و اگر درست هدایت شود یک فرصت است.
وی بیان کرد: نقدینگی ظرفیتهای پویایی در بخشهای معدنی، گاز و منطقهای به ما نشان میدهد. افزایش سهم تولید در کشور عاملی برای روان سازی فعالیت اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار است. برای تحقق شعار رونق تولید باید به سمت بهبود تکنولوزی و فناوریها حرکت کنیم. یعنی کالاها متقاضی پسند باشند تا هزینه تولید کاهش پیدا کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: آیین نامه بانکداری دیجیتال برای بانکهای دولتی ابلاغ شده است، ولی باید برای بیمه و بورس هم اجرایی شود.
دژپسند گفت: باید بهبود فضای کسب و کار و روان سازی فعالیت اقتصادی در حوزههای گوناگون پیگیری شود تا یک حکمرانی خوب ایجاد و فضا برای سرمایه گذاری مهیا شود، در شرایط فعلی بنگاهها به تامین مالی وابسته شدهاند که این موضوع یک باور غلط است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بانکها در حوزه مطالبات معوق و واگذاری شرکت هایشان دردسر دارند. در نسبت تسهیلات به سپرده بانکها حرکتهای خوبی انجام شده و بیمهها هم باید از این راه ورود پیدا کنند. مصوبه تضامین فعالیتهای اقتصادی روی میز شورای نگهبان قرار گرفته است و در صورت تصویب شدن آن یک جهش و اطمینان خاطر برای سرمایه گذاران ایجاد میشود.
وی گفت: افزایش تعداد اعطای تسهیلات بانکی، به معنای این نیست که قوانین زیر پا گذاشته شود بلکه با استفاده بهینه از نقدینگی با روشهای جدید صورت میگیرد و همانگونه که همه اوراق مالی در بورس شناسایی شده باید همین الگو در سایر نهادها اجرایی شود.
انتهای پیام/