حسن نژاد معتقد است که در سال رونق تولید باید ریشه رانت در اقتصاد را بخشکانیم که یکی از اتفاق‌هایی که باید به همت دولت و مجلس رقم بخورد، عرضه کامل کالا‌های اساسی در بورس کالاست.

محمد حسن نژاد، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار  بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  اظهار کرد: پس رویداد‌ها و شرایط سخت اقتصاد در سال ۹۷، مقام معظم رهبری سال ۹۸ را با عنوان رونق تولید نام گذاری کرده اند که از این رو همه دستگاه‌ها باید شرایط را به منظور رونق تولید داخل مهیا کنند.

حسن نژاد معتقد است که در سال رونق تولید باید ریشه رانت در اقتصاد را بخشکانیم که یکی از اتفاق‌هایی که باید به همت دولت و مجلس رقم بخورد، عرضه کامل کالا‌های اساسی در بورس کالاست.


بیشتر بخوانید: شفافیت آماری چگونه در صنایع ایجاد شد؟/ افزایش اشتغالزایی با توسعه صنایع کوچک 


وی با بیان اینکه در اقتصاد و بازار‌های کالایی ما رانت وجود دارد و اگر می‌خواهیم تولید رونق بگیرد بدون شک باید زمینه شفافیت و رقابت را در بازار‌ها ایجاد کنیم، افزود: از سال‌ها پیش در بازار سرمایه کشور فعالیت داشته ام و از کارکرد‌های بورس‌ها نیز مطلع ام؛ از این رو توصیه می‌کنم که دولت در تصمیمات امسال خود به منظور تنظیم بازار، کالا‌های اساسی و مواد اولیه را به کلی در بورس کالا عرضه کند تا روزنه‌ای برای رانت باقی نماند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: به هر ترتیبی اگر بازار را دونرخی کنیم و فرصت آربیتراژ دهیم، بدون شک بازار بهم می‌خورد و واسطه‌ها ضربه‌های سنگینی به تولید می‌زنند، اما با عرضه کالا‌ها در بورس کالا آن هم با نظارت دقیق و بدون دخالت دستوری، شاهد بهبود روند تولید و رضایت فعالان واقعی اقتصاد خواهیم بود.

حسن نژاد با بیان اینکه استفاده از کارکرد بورس کالا می‌تواند اعتماد را به عنوان سرمایه اصلی کشور به فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان برگرداند، گفت: اگر هم در روند معاملات کالا‌های اساسی و مواد اولیه نیاز به پرداخت یارانه بود، دولت می‌تواند با استفاده از آمار‌های شفاف بورس کالا، یارانه پرداخت کند و نیازی به تعیین دستوری قیمت‌ها که به هجوم واسطه‌ها منجر می‌شود نیست.

وی با بیان اینکه پرداخت یارانه با کمک بورس کالا قبلا در حوزه کشاورزی تجربه شده است، گفت: بورس کالا در چند سال اخیر طرحی را در حوزه کشاورزی اجرا می‌کند که در آن، کشاورزان اقدام به عرضه محصول در بورس می‌کنند و مابه التفاوت قیمت کشف شده در بورس با نرخ را دولت با استفاده از آمار‌های مستند بورس پرداخت می‌کند؛ این فرمول می‌تواند در سایر کالا‌ها نیز اجرایی شود و تاکید می‌کنم، بهره گیری از ظرفیت‌های بورس کالا و بازار سرمایه می‌تواند رمز موفقیت در راستای تحقق رونق تولید باشد.

حسن نژاد در ادامه به روند به رو رشد بورس کالا در اقتصاد ایران اشاره کرد و گفت: طی ۱۱ سال گذشته شاهد تحولات مثبتی در زمینه مبادلات کالا‌ها و مواد اولیه به واسطه راه اندازی بورس کالا بوده ایم. به طوریکه معاملات با تعداد محدودی کالا، به دادوستد‌های حجم بالا، کالا‌های استاندارد و رشد صنایع پایین دستی مبدل شده است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان گفت: کشف قیمت صحیح و عادلانه، شفافیت و حذف رانت سه کارکرد اصلی بورس کالا در اقتصاد است که به این کارکرد‌های در سال رونق تولید نیاز داریم.

انتهای پیام/

کشف قیمت صحیح و عادلانه، شفافیت و حذف رانت سه کارکرد اصلی بورس کالا در اقتصاد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار