سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اختلالات چشمی در کمین بیماران تیروئیدی/ ابتلا به این بیماری به قیمت جانتان تمام می‌شود

یک متخصص چشم گفت: بیماری تیروئید گاهی ابتلا به اختلال چشمی مثل قرمزی، پف کردن را به همراه دارد.

علی صادقی طاری متخصص چشم در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره ارتباط بیماری تیروئید با مشکلات چشمی اظهار کرد: یکی از شایع‌ترین عوارض که بیماری تیروئید به همراه دارد ابتلا به اختلال چشمی است، این علائم در برخی افراد به صورت خفیف و در حد قرمزی، آبریزش یا پف کردن چشم نمود پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: در موارد شدیدتر شاهد آن هستیم که پلک‌ها به سمت بالا کشیدگی پیدا می‌کند، همچنین ممکن است در موارد خیلی حاد یک یا هر ۲ چشم‌ به سمت جلو حرکت کند؛ این اختلال ممکن است به ایجاد دو بینی و حتی ایجاد زخم در قرنیه و کاهش دید منجر شود.
 

صادقی طاری بیان کرد: بررسی‌ها انجام شده نشان می‌دهد بیش از ۲۰ درصد مبتلایان به اختلالات تیروئید به عوارض بینایی مبتلا می‌شوند؛ اختلالی که در کودکان، جوانان و در افرادی با سنین بالاتر نیز دیده می‌شود.

این متخصص چشم گفت: عوارش چشمی اختلالات تیروئیدی گاهی با علائم حاد همراه خواهد شد به طوری که برخی پزشکان آن را با عفونت‌هایی مثل عفونت کاسه چشم اشتباه می‌گیرند و می‌تواند به ایجاد محدودیت حرکت چشم و اختلالات دید شدید منجر شود.
 

بیشتر بخوانید: ۵ علامت که می‌گوید کم‌خون هستید



وی تصریح کرد: به طور کلی توصیه می‌کنیم کسانی که به اختلالات تیروئید مبتلا می‌شوند برای انجام آزمایشات لازم به پزشک متخصص مراجعه کنند تا در صورت بروز علائم از بروز عوارض شدیدتر جلوگیری کنیم.

صادقی طاری گفت: یکی از نکات مهم در کنترل عوارض چشمی بیماران تیروئیدی کاهش استفاده از سیگار و دخانیات است؛ بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد استعمال سیگار و دخانیات احتمال ابتلا به عوارض چشمی را به شدت تشدید می‌کند.
 
این متخصص چشم ادامه داد: از دیگر عوامل مهم بر تشدید عوارض چشمی بیماران تیروئیدی فشار‌های روحی و خواب ناکافی است؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد بی خوابی و اختلالات روحی باعث تشدید چشمگیر این عارضه می‌شود.
 

وی تاکید کرد: عوارض چشمی ناشی از اختلالات تیروئیدی در خانم‌ها شیوع بیشتری نسبت به آقایان دارد به طوری که می‌توانیم ادعا کنیم خانم‌ها حدود چهار برابر بیشتر از آقایان به این عوارض مبتلا می‌شوند، پس خانم‌ها باید بیشتر از آقایان به این موضوع اهمیت دهند.
 
صادقی طاری یادآوری کرد: عوارض گفته شده به راحتی قابل درمان است، اما نکته حائز اهمیت آنجاست که مراجعه به موقع تاثیر زیادی بر کنترل آن‌ها دارد؛ مراجعه به موقع می‌تواند دیدی مشابه گذشته به آن‌ها بازگرداند، اما در صورت طولانی شدن و تشدید عوارض می‌تواند کاهش بیماری و سایر اختلالات چشمی را به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.