مصرف مقدار مناسبی از امگا ۳ و کاهش مصرف امگا ۶ و ۹ میتواند کودک شما را از ابتلا به آسم و حملات منجر به آن دور کند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، در این گزارش جدیدترین دانستنیهای روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید، را دنبال میکنیم.
کبد یکی از اندامهای احشایی بدن است؛ این اندام در سمت راست شکم قرار گرفته و توسط قفسه سینه به خوبی محافظت میشود. کبد به همراه پانکراس و کیسه صفرا نقشی مهم در تولید و ترشح آنزیمهای گوارشی داشته و از این رو حفظ سلامت آن نقش به سزایی در برخورداری از سیستم گوارشی سالم دارد. همچنین کبد با فیلتر کردن خون در گردش در دستگاه گوارش و نقش سم زدایی بدن از متابولیتهای ثانویه و رادیکالهای آزاد نقش بالقوهای در پیشگیری از بسیاری از ناهنجاریها من جمله سرطان دارد. با این حال یکی از مشکلات عمده کبد که بسیاری افراد را درگیر میکند ابتلا به کبد چرب است
اگر علائم کبد چرب را بشناشید به راحتی میتوانید از سلامت کبدتان در خانه مطمئن شوید، بیماری کبد چرب علائمی مانند خستگی، بیحالی، افزایش شدت خواب و همچنین ضعف را به همراه دارد. از دیگر علائم کبد چرب میتوان به کاهش وزن و اشتها، حالت تهوع، درد در مرکز و یا سمت راست و در قسمت بالایی شکم، حس گیجی، ضعف در یادگیری و یا مشکل در تمرکز، تیره شدن رنگ پوست، وجود لک در صورت و یا جوش زدن در نواحی صورت، گردن و زیر بغل، سفید شدن زبان، بوی نامطبوع دهان، کهیر و سایر حساسیتهای پوستی، خارش پوست، تعریق بیش از اندازه، بوی نامطبوع و زننده عرق، کبودی زیر چشم و گودی چشمها، زرد شدن سفیدی چشم قرمزی، تورم و خارش یا هر نوع حساسیت چشمی مزمن، آکنه و جوشهای قرمز اطراف بینی، ظاهر شدن خالهای مایل به قهوهای و یا قرمز رنگ روی پوست و قرمزی و التهاب صورت اشاره کرد.
تحقیقات اخیر دانشمندان میدهد استفاده مردم از بطریهای آب معدنی، نوشیدن نوشابهها و آبمیوهها در لیوانهای پلاستیکی، قرار دادن خریدهای روزانه در پلاستیک به خصوص خریدهایی که مانند میوه، سبزی و نان محفظه بستهبندی ندارند، موجب اختلال در هورمونها میشود و بیماریهایی همچون سرطان، دیابت و اوتیسم به بار میآورد. مواد پلاستیکی که در دوران حاضر در ساخت اسباب بازی، مواد آرایشی و حتی پوشاک ورود پیدا کرده، سلامتی کودکان و نوجوانان را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. آسیبهای عصبی، مشکلات رفتاری، چاقی، ناباروری مردان و اندومتریوز که این روزها در زنان سراسر جهان بسیار شایع شده، نتیجه استفاده از مواد پلاستیکی در عصر تکنولوژی است.
کمبود آهن زمانی رخ میدهد که بدن فرد، آهن معدنی به میزان کافی نداشته باشد. این اتفاق به سطح پایین و غیرطبیعی گلبولهای قرمز خون منجر خواهد شد. رایجترین دلایل کمبود آهن شامل دریافت ناکافی آهن ناشی از رژیم غذایی ناصحیح و یا رژیمهای محدودکننده، بیماری روده التهابی، افزایش میزان آهن مورد نیاز در طول بارداری، از دست دادن خون طی دورههای قاعدگی سنگین و یا خونریزی داخلی بدن است. به طور کلی کم خونی و کاهش آهن موجود در بدن منجر به بروز علائم خستگی نامعمول، رنگپریدگی، تنگی نفس، سردرد و سرگیجه، تپش قلب، پوست و موی خشک و آسیبدیده، تورم و احساس درد در زبان و دهان و ایجاد ناخنهای قاشقی و شکننده میشود.
با افزایش سن خطر ابتلا به انواع بیماریها بیماریها افزایش پیدا میکند و تنها داشتن رژیم غذایی مناسب میتواند شما را از خطر ابتلا به انواع سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی دور کند. به طور کلی برخی مواع غذایی هستند که توصیه میشود پس از 30 سالگی آنها را مصرف نکنید.
ماستهای ساده برای بدن بسیار مناسب است و سلامت گوارش را تضمین میکند اما متاسفانه ماستهای طعمدار دارای میزان زیادی قند هستند و شما را با مشکلات ابتلا به دیابت مواجه میکند.
اگرچه مصرف سویا بسیار مفید است و میتواند جایگزینی برای گوشت باشد اما مصرف زیاد آن موجب التهاب در بدن شما میشود و به طور بالقوه در عملکرد تیروئید اختلال ایجاد میکند.
آرد سفید قند خون شما را افزایش میدهد و هیچ یک از ویتامینها و مواد موجود در گندم را به طور کامل ندارد. با افزایش سن سیستم گوارش نیاز بیشتری به فیبر دارد اما نان سفید دارای فیبر کمتری نسبت به گندم است.
تحقیقات جدید دانشمندان نشان میدهد با افزایش اسیدهای چرب اُمگا ۳ در رژیم غذایی کودکان و کاهش مصرف مواد خوراکی سرشار از اسیدهای چرب اُمگا ۶ نظیر روغن سویا و روغن ذرت، علائم بیماری آسم و تأثیرات آلودگی هوا در فضاهای بسته را کاهش دهند. به ازای مصرف هر گرم اُمگا ۶، احتمال بروز علائم شدیدتر بیماری آسم در کودکان ۲۹ درصد بیشتر میشود و به ازای افزایش هر ۰.۱ گرم در مصرف اُمگا ۳، احتمال بروز علائم آسم ۳ تا ۴ درصد کاهش مییابد. این ماده غذایی به وفور در ماهی و برخی مغزها و دانهها یافت میشوند و به کاهش التهاب در بدن کمک میکند.
انتهای پیام/