به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، دکتر سید علیرضا مروجی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، امروز در نشست خبری با اهالی رسانه به مناسبت هفته سلامت (یکم تا هفتم اردیبهشت) گفت: دیابت در ایران و کاشان نگران کننده است.
وی با اشاره اینکه آمار دیابت بر اساس مطالعات و بررسی از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نشان میدهد که در کشور و همطنور کاشان دو برابر است گفت: شیوع دیابت در کشور ۹.۵ درصد و در استان اصفهان ۱۰.۵ درصد است.
به گفته وی، اضافه وزن یکی از عوامل خطر دیابت است که در کاشان نیز ۷۰ درصد کاشانیها مبتلا به اضافه وزن (شامل چاقی و اضافه وزن) هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد:کم تحرکی، اضافه وزن و رژیم غذایی نامناسب را از عوامل افزایش شیوع این دو بیماری در کاشان است.
دکتر مروجی، «مراقبتهای اولیه بهداشتی برای پوشش همگانی سلامت» را شعار هفته سلامت در سال ۹۸ عنوان کرد و گفت: «پوشش همگانی بهداشت» عنوان شعار روز جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۹ میلادی (۱۳۹۸ ه. ش) است.
وی، با تاکید بر اینکه پوشش همگانی بهداشت هدف نخست سازمان جهانی بهداشت است گفت:دستیابی به این هدف حصول اطمینان از این امر است که هر کسی بتواند به مراقبتهای مورد نیاز خود در هر زمان که به آن نیاز دارد دسترسی داشته باشد.
به گفته وی، هفته سلامت به ترتیب از روز یکشنبه یکم اردیبهشت تا هفتم این ماه با عناوین دسترسی عادلانه به خدمات سلامت، رکن سلامت، آموزش مشارکت اجتماعی سلامت، مراقبتهای اولیه بهداشتی و سلامت روان، سلامت در حوادث و بحران ها، سبک زندگی سلامت محور، سلامت جمعیت و خانواده نامگذاری شده است.
دکتر مروجی زنگ سلامت در مدارس کاشان، برگزاری همایش مراقبتهای اولیه بهداشتی با حضور دکتر ملک افضلی، اسطوره و طراح اولیه مراقبتهای اولیه بهداشتی، حرکت اتوبوس سلامت در سطح شهر برای غربالگری، ارائه خدمات سلامت به نمازگزاران نماز جمعه و سخنرانی قبل از خطبههای نماز جمعه تعدادی از برنامههای دانشگاه علوم پزشکی کاشان در هفته سلامت است.
وی، در خصوص بیماری سالک نیز کنترل این بیماری را در کاشان تاکیدکرد و گفت: این کنترل از طریق جلوگیری از ساخت و سازهای غیر قانونی در حریم نزدیک به حیات جوندگان (نزدیک تاغزارها)، جمع آوری نخالهها به عنوان مرکز تجمع پشه ناقل سالک، جمع آوری به موقع زبالهها با همکاری شهرداری از جمله عوال کنترل است.
به گفته وی، ۱۰۰ میلیون تومان توسط مدیریت بحران استان اصفهان از محل اعتبارات استانی برای مبارزه با این بیماری و ارائه برنامه پنج ساله دانشگاه برای مبارزه از سال ۹۳ تا ۹۸ اختصاص یافته است.
دکتر مروجی، افزود: تعداد ۷۴۲ نفر در سال ۹۷ مبتلا شدند وتعدادی کانونهای جدید بیماری نیز از جمله در یحیی آباد شناسایی شد.
وی در خصوص بیماری تب مالت نیز در کاشان با اشاره به اینکه افزایش این بیماری را نداریم گفت: در بیماری سرطان نیز با پیشرفت علم خوشبختانه افزایش شناسایی این بیماری را در ایران و کاشان داریم.
به گفته وی، ایران کمترین بیماری سرطان را در جهان در و کاشان کمترین بیماری سرطان را در کشور دارد.
دکتر مروجی در پایان تشکیل ۱۰۰ درصدی پرونده الکرونیک سلامت برای همه کاشانیها را یادآورشد و گفت: مراجعات آنها و استفاده از خدمات سلامت ۸۰ درصد است و ۲۰ درصد آنها نیز اصلا مراجعه نکردند تا از این خدمات سلامت رایگان بهرهمند شوند.
انتهای پیام/م