سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نروژ از کودکان داعشی آزمایش دی‌ان‌ای می‌گیرد

نروژ قصد دارد برای روشن شدن این مسئله که چه تعداد از کودکان داعشی مستقر در اردوگاه‌ها از والدین نروژی متولد شده‌اند، از آنها آزمایش دی‌ان‌ای بگیرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک، دولت نروژ قصد دارد پیش از بازگرداندن کودکان داعشی به این کشور اروپایی، برای تعیین تعداد دقیق کودکان داعشی که اصالت نروژی دارند و در اردوگاه‌های عراق و سوریه به سرمی‌برند آزمایش دی‌ان‌ای از آن‌ها بگیرد.

«اینه اریکسون سیرید» وزیر خارجه نروژ، در تلویزیون ملی «ان‌آرکی» این کشور گفت «نمی‌توانیم خطر کنیم و این کودکان را به نروژ ببریم، کودکانی که والدینشان ممکن است هنوز زنده باشند و شهروند نروژ نباشند». او در ادامه تاکید کرد که تعیین دقیق هویت این کودکان سخت است زیرا بسیاری از آن‌ها در سوریه و عراق متولد شده‌اند.

سیرید افزود: «بنابراین باید آزمایش دی‌ان‌ای انجام شود تا هویت و شهروندی آن‌ها تعیین شود». بنابر گفته وزیر امور خارجه نروژ، تعیین تابعیت ابتدا نیازمند تعیین دقیق هویت است. با این حال وزیر امور خارجه نروژ توضیح نداد انجام این کار چقدر زمان‌بر خواهد بود.

وی گفت: «ما تلاش می‌کنیم تا بهترین وضعیت ممکن را به دست آوریم، هم در مورد شرایط در اردوگاه‌ها و هم در مورد شهروندان نروژی که ممکن است در آنجا حضور داشته باشند».

با این حال گفته می‌شود حتی داشتن تابعیت نروژ بلیط بازگشت به این کشور نیست. سیرید در این خصوص گفت: «این موضوع تضمین نمی‌کند که کودکان داعشی بازگردانده می‌شوند، حتی اگر تابعیت نروژی بگیرند».

پیش از این، «ارنا سولبرگ» نخست‌وزیر نروژ، اعلام کرده بود بازگرداندن عناصر داعش و یا کودکان آن‌ها به این کشور «کاری اشتباه» است و هیچ راه‌حل مناسبی برای این موضوع وجود ندارد.

وزیر امور خارجه نروژ توضیح داد که این کشور تلاش می‌کند با دوازده کشور دیگر اروپایی، از جمله سوئد و کشور‌های شمال اروپا، در جهت توسعه راه حل‌های عملی کار کند. مارگوت والستروم، وزیر امور خارجه سوئد، نیز اعلام کرد دولت این کشور مایل است کودکان داعشی و مادران آن‌ها را به سوئد بازگرداند و خواستار یک سیاست مشترک بین کشور‌های اسکاندیناوی در این زمینه شد.

آینده کودکان داعشی که در اردوگاه‌های عراق و سوریه به سر می‌برند همچنان موضوع بحث و جدل در کشور‌های اروپایی است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۴۲ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
چه جالب برای همین ترکیه قبول کرد از عراق قبول کنه