وی با بیان اینکه مصرف شیر در کشور به منظور ارتقای سلامتی جامعه و کاهش هزینههای بهداشتی باید افزایش یابد، افزود: در این راستا تولید زراعی باید اصلاح و در پاییز هم علوفه تولید شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: ما میتوانیم در پاییز برای استفاده از آب باران یا آب سبز علوفه تولید کنیم.
وی ادامه داد: ما ۲ پروژه در زمینه الگوهای علوفهای در اراضی دیم و آبی از سه سال پیش شروع کرده ایم؛ محصولات شناسایی و ارزیابی شده و تلاش کرده ایم بذر آنها هم فراهم شود.
بیشتر بخوانید: ضریب خوداتکایی دانه های روغنی در سال زراعی جاری ۲ رقمی می شود
به گفته کشاورز، ما علاوه بر پیگیری علوفه آبی پاییزی، در اراضی دیم کشت علوفه و دانههای روغنی را دنبال میکنیم.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر ۷۰ درصد اراضی دیم غله و ۱۰ درصد حبوبات کشت میشود و ۲۵ درصد آن آیش است و یکی از برنامههای ما این است که کشت پنج محصول از جمله علوفه و دانههای روغنی را در اراضی دیم انجام دهیم.
کشاورزی در عین حال بر توسعه سیستمهای نوین آبیاری و نصب تیپ در مزارع را برای تولید علوفه به منظور صرفه جویی در آب تاکید کرد و گفت: این تکنولوژیها و روشهای آبیاری باید از طریق ترویج در کشور توسعه یابد.
وی در مورد افزایش ماده آلی خاک در حوزه زراعت اظهار کرد: اگر کشاورزان ماده آلی خاک را افزایش دهند منجر به افزایش تولید و کاهش مصرف آب و کود و ارتقای کیفیت محصول خواهد شد.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، تغییرات با کشت علوفه پاییزه، نصب سیستم تیپ و افزایش ماده آلی خاک را نجات بخش کشاورزی کشور دانست.
وی با تاکید بر تشکیل و تقویت زنجیره تولید در حوزه گوشت، مرغ و شیر گفت: وزارت جهاد کشاورزی طرح علوفه را آماد کرده و به زودی برای آن مجری تعیین خواهد شد.
کشاورز در پایان در عین حال از بخش تحقیقات خواست بذر و رقم مورد نیاز برای تنوع محصولات علوفهای را معرفی کند.
انتهای پیام/