سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اضافه شدن قابلیت عجیب و جنجالی به تلگرام / آیا این پیام‌رسان در حال ورود به دارک وب است؟

پاول دوروف به‌بهانه امنیت در حریم‌خصوصی و آزادی‌بیان ویژگی جدیدی را به تلگرام اضافه کرده که آن را به بستر مناسبی برای کلاهبرداری تبدیل می‌کند.

 "در روز‌های آخر تعطیلات سال جدید در حالی که بیشتر هموطنان درگیر مسافرت و استفاده از تعطیلات خود بودند، من و همسرم عید خودمان را در بیمارستان سپری می‌کردیم. تنها فرزندم، امید که فقط ۷ سال دارد از بیماری هموفیلی رنج می‌برد، تا حالا تمام سرمایه و زندگی‌ام را خرجش کردم، اما قیمت دارو‌های این بیماری بسیار بالاست.

با خرج‌های اخیر و بالا رفتن قیمت دارو‌ها دیگر پولی نداشتم و برای چندمین بار به سراغ دریافت وام رفتم، به دلیل دریافت وام زیاد، درخواست دوباره وام سخت شده بود. با فردی آشنا شدم که مبلغی را دریافت می‌کرد و سه برابر آن را وام می‌داد و سپس تمام مبلغ را طی اقساط بلند مدت پس می‌گرفت. من با واریز ۱۰ میلیون تومان، می‌توانستم ۳۰ میلیون تومان وام بگیرم، اما مسئله اعتماد بود. با آن فرد ارتباط برقرار کردم، آدم محترمی به‌ نظر می‌رسید، من از او ضمانت خواستم، او جواب داد: چون قبلا به برخی از افراد ضمانت‌نامه داده و دچار مشکل شده ضمانتی نخواهد داد، اما می‌تواند من را با کسانی که پیشتر از او وام دریافت کرده بودند، آشنا کند و من صحت کار را از آن افراد پرس‌وجو کنم، آیدی چند نفر را برای من ارسال کرد و من با آن افراد آشنا شدم که آنها همگی صحت کار را تایید کرده و می‌گفتند فرد وام دهنده انسان قابل اعتمادی است.

پس از چند روز وضع پسرم وخیم‌تر شد و من باید طی ۲-۳ روز پول را فراهم می‌کردم، در نهایت تصمیم گرفتم تا وام را دریافت کنم، فکر می‌کردم که مدارک زیادی دارم، در تلگرام اسم، آدرس، شماره تلفن و نام و نشانی محل کار تمامی آن افراد ثبت شده بود، در نهایت شنبه هفته گذشته با آن فرد تماس گرفتم و با دریافت وام موافقت کردم. قرار شد پول را همان شب برای او واریز کرده و نهایتا تا دوشنبه شب ۳۰ میلیون تومان را دریافت کنم.

دوشنبه شب خبری از پول نشد، به سراغ تلگرام او رفتم که دیدم تمامی چت‌هایمان پاک شده است! با آن فرد تماس گرفتم، اما جواب نداد، هیچ اثری از پیام‌های او و افرادی که معرفی کرده بود، دیده نمی‌شد، تمام دلگرمی من به همان پیام‌ها بود، اما تمامی پیام‌ها پاک شده بود! فردای آن روز به پلیس مراجعه کردم، در آن زمان بود که متوجه شدم این قابلیت جدیدی است که کلاهبرداری‌های زیادی بر اساس آن شکل گرفته است. به گفته پلیس قبلا در این موارد حداقل اطلاعاتی اندک از کلاهبردار در دسترس بود، اما با این قابلیت جدید پیدا کردن این افراد بسیار سخت شده است. من هم به همین راحتی پولم را از دست داده‌ام. حداقل با پول خودم تا مدت کوتاهی می‌توانستم خرج پسرم را بدهم، اما الان دیگر هیچ پولی ندارم! "

با ویژگی جدید تلگرام آشنا شوید!

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، تلگرام نزدیک به ۱۵ روز پیش یعنی در ۲۵ مارس، بروزرسانی بزرگی ارائه کرد که مهم‌ترین ویژگی آن، قابلیت حذف پیام‌های خود و حتی طرف مقابل در یک چت خصوصی بود. با این ویژگی جدید هر کاربری می‌تواند تعدادی مشخص و یا تمامی پیام‌های رد و بدل شده میان خود و طرف مقابل را حذف کند؛ به طوری که هیچ اثری از این پیام‌ها حتی برای کاربر مقابل باقی نماند. از طرفی ویژگی دیگری در تلگرام وجود داشت که کاربر می‌توانست تا ۲۴ ساعت، پیام‌هایی که در چت خصوصی ارسال کرده را حذف کند، با انتشار ویژگی جدید، محدودیت زمانی این قابلیت نیز برداشته شد. از زمان انتشار این بروزرسانی، ویژگی جدید تلگرام به یکی از بحث‌های داغ میان کاربران فضای مجازی تبدیل شده، حتی برخی از افراد که از این بروزرسانی اطلاعی نداشتند، به دلیل پاک شدن ناگهانی برخی از چت‌هایشان، سردرگم بودند.

این قابلیت جدید مخالفان زیادی داشت و سرانجام دوروف را مجبور کرد تا یک نظرسنجی در کانال خود در تلگرام قرار دهد و حال بعد از گذشت چند روز بیش از یک و نیم میلیون کاربر در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند و تعداد رأی دهندگان موافق و مخالف این ویژگی تقریبا برابر است (تصویر زیر).

پاول دوروف در روز انتشار این بروزرسانی پیامی در کانال خود ارسال و دلیل اضافه شدن این ویژگی را بیان و اعلام کرد که هدف تلگرام افزایش امنیت حریم خصوصی و بالا بردن مدیریت و کنترل پیام‌های ارسالی است، همچنین در ادامه او مثالی زد که چرا یک نفر به دلیل ارسال چند پیام ناخوشایند در جوانی، به موفقیت‌هایی که در ادامه راه برای او به وجود می‌آید، نرسد؟ منظور دوروف این بود که هر شخصی ممکن است پیام‌های نادرستی در گذشته خود ارسال کرده باشد و حال که معروف شده یا به دنبال موفقیتی است، انتشار پیام‌های نادرست او، موجب می‌شود تا نظر مردم در مورد آن شخص تغییر یابد.

موافقان این ویژگی نیز چنین نظری دارند و معتقدند کاربران باید توانایی پاک کردن پیام‌های قبلی خود را داشته باشند. اما نکته آن است که چنین ویژگی در پیام‌رسان تلگرام وجود داشت، یعنی کاربران می‌توانستند پیام‌های خود را حذف نمایند و تنها یک محدوده زمانی برای آن تعریف شده بود که مدیران تلگرام می‌توانستند آن محدودیت را بردارند، اما در حال حاضر کاربر می‌تواند پیام‌های طرف مقابل خود را نیز حذف نماید و این ویژگی با موضوع مطرح شده از طرف دوروف کاملا متفاوت است. جالب است که مدیر تلگرام در تشریح ویژگی جدید این پیام‌رسان نمی‌تواند دلیل منطقی بیاورد و در تلاش است تا آن را به موضوعات دیگری ربط دهد و به این واسطه توجیه عقلانی به موضوع بدهد.

یکی از مهم‌ترین آفت‌های فضای مجازی، کاهش مسئولیت کاربران در قبال عملکرد خودشان است، هر شخصی با یک اسم مستعار می‌تواند وارد شبکه‌های مجازی شود و هر نوع خبر یا اطلاعات جعلی را منتشر کند، همچنین کاربران به راحتی می‌توانند بدون آنکه شناخته شوند، توهین و برای دیگران مزاحمت ایجاد کنند. این در حالی است که همان افراد شاید در زندگی واقعی خود خیلی از این رفتار‌ها را انجام ندهند؛ پاک کردن تاریخچه پیام‌ها نیز عملی است که این آزادی رفتاری را گسترش می‌دهد، در حال حاضر در تلگرام هر فردی می‌تواند هرگونه پیامی را منتشر کند یا هر نوع دروغ یا کلاهبرداری را انجام دهد و در آخر به راحتی تمام پیام‌های خود و طرف مقابلش را پاک کند و هیچ اثری از خود به جای نگذارد.

چنین ویژگی در وهله اول ناهنجاری‌ها را در محیط تلگرام افزایش می‌دهد و در وهله دوم، مسئولیت پذیری و تعهد کاربران نسبت به اعمال خود را به پایین‌ترین سطح خود می‌رساند. قابلیت حذف تمامی پیام‌ها در چت خصوصی مضرات بسیار زیادی دارد که تاکنون به چند مورد آن به صورت کلی اشاره شده اما در ادامه نگاهی دقیق‌تر به اثرات مخرب این ویژگی خواهیم داشت.

ایجاد فضا برای سوءاستفاده کنندگان اینترنتی

نیاز به پیام‌های قدیمی

یکی از متداول‌ترین مشکلات ویژگی جدید تلگرام آن است که در میان دو فرد، یک طرف به صورت دلخواه تمامی پیام‌های چت خصوصی را پاک کند، در صورتی که طرف دوم به برخی از این پیام‌ها نیاز داشته باشد. در چت خصوصی میان دو دوست، دو نفر از اعضای یک خانواده یا دو همکار ممکن است مکالمات روزمره زیادی از جمله آدرس مناطق مختلف، نحوه انجام یک کار، اطلاعات اشخاص یا موارد زیادی از این دست رد و بدل شود که شاید یکی از این افراد بعد از پاک شدن کل پیام‌ها به آن نیاز داشته باشد. همچنین بسیاری از مواقع پروژه‌های دانشجویی یا کاری به صورت اتفاقی از سیستم یک نفر پاک می‌شود و اگر آن فرد قبلا پروژه را برای یکی از دوستانش ارسال کرده باشد، فایل آن هنوز بر روی سرور‌های تلگرام موجود است و فرد می‌تواند با پیدا کردن آن پیام و دانلود دوباره پروژه به فایل آن دسترسی داشته باشد، اما اگر طرف مقابل تمامی پیام‌ها را پاک کرده باشد چه؟

این مورد حتی می‌تواند اعتماد میان دو فرد را از بین ببرد، فرض کنید با یکی از همکارانتان بر سر موضوعی بحث می‌کنید و با رجوع به پیام‌های قدیمی خود می‌توانید دریابید که حق با کیست، به تلگرام مراجعه می‌کنید و متوجه می‌شوید که پیام قدیمی شما پاک شده، در این حالت هیچ راهی برای اثبات حرف خود ندارید، زیرا طرف مقابل پیام شما را حذف کرده است.

مزاحمت‌ اینترنتی از طریق تلگرام و سپس پاک کردن پیام‌ها!

در فضایی که می‌توان هر نوع پیامی ارسال کرد و بعد از آن با پاک کردن تمامی چت‎های خصوصی، هیچ ردپایی از خود به جای نگذاشت، قطعا مزاحمت‌های به وجود آمده، افزایش پیدا می‌کند. افراد با نام ساختگی می‌توانند برای هر شخصی مزاحمت ایجاد کنند و در آخر همه پیام‌ها را پاک کنند و ناشناخته باقی بمانند.

دوستی‌های مخرب در بستر تلگرام

با این قابلیت حتی دوستی‌های مخرب اینترنتی نیز رواج پیدا می‌کند، افراد سودجو می‌توانند با ایجاد حساب کاربری ساختگی و ارسال پیام‌های مختلف برای نوجوانانی که آسیب‌پذیرتر هستند، آنها را به دوستی‌های اینترنتی مضر دعوت کنند و هر نوع اطلاعات، فیلم یا عکسی را برایشان ارسال کنند و در مواقع خطر با حذف تمام چت‌ها، اثری از خود به جای نگذارند.

ایجاد فضای ناامن و تسویه حساب‌های شخصی

آسیب چنین فضایی جنبه‌های متفاوتی دارد که شاید بعد‌ها شناخته شود، به طور مثال تلگرام با این ویژگی به محل خوبی برای انتقام‌جویی و تسویه حساب‌های شخصی تبدیل می‌شود. افراد می‌توانند به هر دلیلی در چت خصوصی تلگرام اقدام به ارسال پیام‌های تهدیدآمیز کنند و پس از مشاهده طرف مقابل، با حذف آن منکر همه چیز شوند، این در صورتی است که طرف دوم آن تهدید‌ها را خوانده و فضای ناامنی برایش ایجاد شده است.

افزایش انواع کلاهبرداری

خرید و فروش در فروشگاه‌های تلگرامی دیگر امن نیست!

با افزایش محبوبیت تلگرام در سال‌های اخیر، شاهد ایجاد فروشگاه‌هایی بودیم که در بستر این پیام‌رسان به ارائه محصولات خود می‌پرداختند. فروشگاه‌های مجاز اینترنتی در بستر وب در هر کشوری دارای نماد‌ اعتماد یا مجبور به کسب مجوز‌های مخصوصی هستند و اطلاعات آن‌ها در دست مراجع ذیصلاح است، به این ترتیب با انجام تخلف، رسیدگی و رفع آن بسیار آسان می‌شود. اما در تلگرام هیچ مرجعی برای رسیدگی به کانال‌هایی که اقلامی خاص در آن‌ها فروخته می‌شود، وجود ندارد (که این خود از ضعف‌های تلگرام است) و با وجود ویژگی جدید، افراد به راحتی می‌توانند از مردم کلاهبرداری کنند. قبل از ایجاد چنین قابلیتی، پیام‌ها و اطلاعات موجود در چت خصوصی میان فروشنده و خریدار مرجع خوبی برای به دردسر انداختن فروشنده‌های کلاهبردار بود، اما در حال حاضر چنین امکانی وجود ندارد.

ارائه خدمات مختلف توسط افراد سودجو و کلاهبرداری از اشخاص

همچنین در تلگرام شاهد کانال‌هایی هستیم که خود را به عنوان نماینده رسمی یک نهاد، سازمان یا شرکتی برای ارائه خدمات معرفی می‌کنند، به طور مثال سارقی خود را به عنوان نماینده یک شرکت بیمه که می‌تواند به صورت اینترنتی نوعی بیمه را با مزایای بالا برای شما فعال کند، چنین افرادی با قصد کلاهبرداری به کاربران نزدیک شده و می‌توانند تمامی چت‌های خصوصی خود و کاربران هدف را حذف کنند.

اینکه کاربران به هیچ وجه نتوانند چت خصوصی پاک شده را برگردانند یک فضای ناامن در تلگرام ایجاد می‌کند که کاربران مجبورند در هر لحظه از پیام‌های خود اسکرین‌شات تهیه کنند یا تمامی پیام‌های خود را در یک نسخه دیگر ذخیره نمایند که چنین کار‌هایی وقت‌گیر است و ماهیت یک پیام‌رسان امن را زیر سوال می‌برد.

تلگرام در راه تبدیل شدن به دارک وب!

اما مهم‌ترین خطر تلگرام تبدیل شدن به شبکه‌ای مانند دارک وب است؛ اتفاقی که تلگرام با هر بروزرسانی خود به آن نزدیک‌تر می‌شود. دارک وب به شبکه‌ای گفته می‌شود که اطلاعات موجود در آن با رمزنگاری‌های قدرتمند و پی‌درپی حفاظت می‌شود و کسی قادر به دریافت این اطلاعات نیست، کاری که پاول دوروف نیز آن را انجام داده و نمی‌گذارد اطلاعات کاربران، حتی تروریست‌ها به دست سازمان‌های امنیتی کشور‌ها برسد. در فضایی مانند دارک وب اتفاقات غیرقانونی و گاهی اوقات وحشتناکی رخ می‌دهد که قابل ردیابی نیستند.

در این شبکه سایت‌هایی وجود دارند که به فروش مواد مخدر، انواع اسلحه سرد و گرم، فروش اعضای انسان، قاچاق انسان و مواردی اینچنینی می‌پردازند. همچنین خدماتی مانند استخدام هکر، اجیر کردن قاتل برای از بین بردن اشخاص خاص، قمار و بسیاری از خدمات غیرقانونی دیگر در بستر دارک وب‌ها در حال رخ دادن است. از مهم‌ترین ویژگی‌های دارک وب می‌توان به غیرقابل ردیابی بودن اطلاعات، درگاه‌های پرداخت غیرقابل شناسایی و آزادی برای انجام هر عمل خلافی نام برد؛ ویژگی‌هایی که تلگرام در تلاش است به آنها برسد.

پاول دوروف اطلاعات افراد مخرب را به بهانه حریم خصوصی در اختیار هیچ‌کسی قرار نمی‌دهد. با ایجاد قابلیت‌هایی همچون پاک کردن کامل یک چت خصوصی و ویژگی‌هایی که احتمالا در آینده در این پیام‌رسان خواهیم دید، ردیابی اطلاعات دشوار می‌شود و فعالیت‌های غیرقانونی افزایش پیدا می‌کند. در این بین پاول دوروف به دنبال آن است تا با ارز دیجیتال خود و اتصال آن به تلگرام بر پایه بلاک‌چین، سیستم ارزی غیرقابل نفوذی ایجاد کند تا به این ترتیب پرداخت‌ها نیز در تلگرام به آسانی شکل بگیرد. با این وجود آیا می‌توان جلوی خرید و فروش اسلحه یا مواد مخدر را در چنین پیام رسانی متوقف کرد؟ آیا می‌توان ارتباط بین گروه‌های مخرب یا تروریست‌ها را درهم شکست؟

پاول دوروف خواسته یا ناخواسته به سمت هدفی خطرناک حرکت می‌کند که برای آینده کاربران آن بسیار آسیب‌زا است. هدف این گزارش آن نیست که دوروف را تروریست بنامد یا آن را به سیستم‌های امنیتی خاصی مرتبط کند، اما تلگرام در جهات مثبتی حرکت نمی‌کند و به بهانه حریم خصوصی و آزادی بیان بستری مناسب را برای افرادی مخرب فراهم می‌کند.

یک یادآوری بسیار مهم ...

در پایان این گزارش جا دارد نامه‌ای از طرف یکی از کارمندان سرویس امنیتی فدرال روسیه (FSB) به مدیران امنیتی این کشور را بازخوانی کنیم که پیش از فیلتر تلگرام در روسیه ارسال شده بود. پیش‌بینی این مسئول ارشد روسیه در مورد آینده تلگرام بسیار جالب است. متن نامه:

"همکاران، این همه‌ داستان نیست، شما متوجه نیستید! این داستان در مورد کلید‌های رمزنگاری شده و تروریسم نیست، پاول دوروف تصمیم گرفته به یکی از کلاهبرداران مالی روسیه تبدیل شود. پس از راه‌اندازی ارز دیجیتال تلگرام، ما به سیستم مالی غیرقابل کنترلی در روسیه رو‌به‌رو می‌شویم. این ارز مانند بیت‌کوین در حاشیه نخواهد ماند زیرا ساده، قابل اعتماد و غیر‌قابل کنترل است. چنین چیزی، تهدید بزرگی برای یک کشور محسوب می‌شود. مبادله مواد مخدر، قاچاق اعضای انسان و پول نقد در سیستم پاول(دوروف) امکان پذیر است، در آن زمان او (پاول دوروف) می‌گوید: این‌ها ارتباطی با من ندارد، تروریست‌ها از کلمات استفاده می‌کنند، شما باید کلمات را مسدود کنید نه تلگرام را."

گزارش از عبدالله مطیعی


بیشتر بخوانید: بلاک‌چین چیست؟ آیا ادعای تلگرام بدون فیلتر با فناوری بلاک‌چین صحت دارد؟! +تصاویر


انتهای پیام/

برچسب ها: فناوری ، تلگرام
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱۰
در انتظار بررسی: ۰
دکترای سواد رسانه ای
۱۱:۳۳ ۲۲ دی ۱۳۹۹
خواستم مقاله رو بخونم و تو کتابی که دارم مینویسم بهش رفرنس بدم ولی این نظرات آقا یا خانوم ناشناس رو خوندم پشیمون شدم...من به عنوان یه دکتر متخصص در امر سواد رسانه ای معتقدم هر چیزی با یه سری قوانین اگه باشه خوبه...چه اپ های خارجی و چه داخلی هر دو باشند که اپ های داخلی بتونن تو یه فضای رقابتی سالم و تحت نظارت با هم رقابت کنند بلکه داخلی ها هم خودشونو بالا بکشند. که البته این امر به نظرم میتونه به ماشینها یا ابزارهای دیگمون هم بسط داده بشه کمااینکه اگه باشن تهدیدامون هم تبدیل به فرصت بشن. اگه محدودیت واردات مثلا خوردوهای خارجی نبود شرکتهای مهم داخلی کمی خودشونو بالا میکشیدن و هم به لحاظ قیمت و هم کیفیت سطح بهتری میداشتن و میتونستیم خدمات بهتری ازشون انتظار داشته باشیم که اگر نداشتن بقیه گزینه ها برا انتخاب وجود میداشت...
رها
۱۰:۵۸ ۰۳ دی ۱۳۹۸
اصلا تلگرام بده توییتر و یوتوب بده،پس چرا خودتون توشون عضوید؟ ،اول اونا رو جمع کنید بعد ما مردم هم قول میدیم خارج شیم،اونچنان قولی میدیم که توی تاریخ ثبت بشه
ناشناس
۲۲:۱۵ ۲۸ تير ۱۳۹۹
یوتیوب مثلا کی هست؟
تلگرام هم کمتر کسی مونده
مهدی رضوی
۱۳:۳۲ ۱۷ مهر ۱۳۹۸
فقط ایتا
,,
۰۰:۰۰ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
حالا کافی بود همین اتفاق برای یکی از پیامرسان های داخلی پیش میومد.
اونوقت همینایی که میگن طرف نباید ساده لوحی میکرده و تقصیر تلگرام نیست کل پیام رسان های داخلی رو میکوبیدن و میگفتن که داخلیها نا امنن.

#نه_به_تلگرام
#شبکه_ملی_اطلاعات
ناشناس
۲۲:۳۹ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
خب از یک برنامه دگه استفاده کنن، اتفاقی نمی افته
ناشناس
۲۰:۴۲ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
الانه که شاهده کامنتهاییی با این مضامین خواهیم بود؟اینستاگرام را فیلتر کنید....
ناشناس
۲۲:۱۶ ۲۸ تير ۱۳۹۹
انشالله که اینستا و واتس اپ هم فیلتر بشن
ناشناس
۲۰:۴۱ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
خداییش هنوز ادم اینقد نادان پیدا میشه؟ده میلیون تومن به یکی بده که هیچ مدرک و رد و نشونی ازش نداره؟همین بلاهت باعث سواستفاده و طمع کلاهبرداران میشه.خودکرده را تدبیر نیس.حقشه تا عبرت بگیره
محمد
۱۳:۴۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
به نظرم کلا اینترنت رو قطع کنن. هم خیال خودتون راحت شه هم ما
ناشناس
۲۲:۴۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
حرف های تکراری و فاقد ارزش
ناشناس
۲۲:۱۸ ۲۸ تير ۱۳۹۹
خوبه واقعا اما افسوس که یک عده غیر کارشناس میخوان تمام نرم افزارها و سایت ها باز باشن در حالی که در آمریکا هم اینطور نیست
ما باید تمام سایت یا نرم افزار هایی که با ما همکاری نمیکنن فیلتر هوشمند کنیم
ناشناس
۱۳:۱۵ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
چه بگویم واقعا
ناشناس
۱۰:۳۸ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
خودمون بايد يک پيام رسان قوي بومي داشته باشيم
عادل
۱۰:۵۹ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
همون خودروی ملی ساختید کافیه. 6 برابر گرانتر
مهدی.م
۱۱:۱۹ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
پیام رسان داریم ولی دلخوشان به غرب نمیگذارند. خودرو نیز اگر از دست غرب زده ها بیرون بیاد بهترینشون میتونیم بسازیم. لطفا یک جستجویی در مورد خودروهایی که وطن دوستان ایرانی ارائه کردند بزنید.
ناشناس
۲۲:۲۰ ۲۸ تير ۱۳۹۹
بعضیا میخوان بگن که ایران و ایرانی ها نمیتونن کاری مثل ساخت ماشین انجام بدن امثال*عادل*
اینکه خودروسازی پیشرفت نکرد چون هر دفعه به امید ورود رنو و پژو بود اما اونا تا امریکا تحریم کرد خارج شدن یعنی رفع تحریم ها بیشتر به ما ضربه زد!
محمدعلی
۰۹:۳۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
تلگرام مخرب هستش یا اینکه تو روز روشن پراید 5 میلیون تومانی را 50 میلیون تومان میفروشند !؟
ناشناس
۲۲:۲۱ ۲۸ تير ۱۳۹۹
کسانی مخرب ترند که هر چیزی را به بحث نامربوط ارتباط میدن
امنیت در فضای مجازی چه ربطی به مشکل خودروهای داخلی داره؟؟؟
سام
۰۹:۳۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
عجب!!!
سام
۰۹:۳۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
یعنی چی ؟
ناشناس
۰۷:۲۰ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
خب که چی الان؟!
ناشناس
۲۲:۲۲ ۲۸ تير ۱۳۹۹
هیچی باید یه جوری فیلتر کنیم که دیگه به هیچ وجه تلگرام باز نشه
خوبه که توی این زمینه از چین کمک بگیریم اونا تجربه دارن میتونن کمک بدن
ناشناس
۰۷:۰۸ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
داستان خیالی اولش جالب بود
ناشناس
۲۲:۲۲ ۲۸ تير ۱۳۹۹
شخصیت خیالی هم که این پیامو داده جالبه!
ناشناس
۰۲:۳۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
دوستان بیایید ماجرا رااینطور مقایسه کنیم ببینیم درست است یاغلط این کار مدیران تلگرام شبیه خودرو سازهای ماست در99درصد تصادفات علت حادثه راننده است وهرگز کیفیت خودرو مطرح نمیشود درصورتی که خودرو باید استاندارد جهانی داشته باشد که ندارد اینجا درتلگرام هم همین اتفاق افتاده شخص مقصر است نه تلگرام کسی که زود گول میخورد چه ربطی دارد به تلگرام باید مردم هشیار باشند
قریشی
۲۳:۰۴ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
در اساس تلگرام برای جولان دادن افراد مخرب پایه گذاری شده و بخاطر حریم امنی که برای شرارت ایجادکرده پایه های امنیت اخلاقی جامعه را هدف قرار میدهد . حضور تلگرام برای نابودی جوامع ما طراحی شده است . اتفاقا مقصر اصلی تلگرام است نه شخص, تلگرام با ایجاد این محیط امن برای رفتارهای پرخطر نه تنها افراد مخرب و شرور را پوشش میدهد بلکه سایر افرادی که کمترین تمایلی به هنجار شکنی دارند را نیز تحریک به اعمال خلاف عرف جامعه میکند با این ذهنیت که فضایی در اختیار دارند که قابل رهگیری و بازخواست نمی باشد .
ناشناس
۲۲:۲۴ ۲۸ تير ۱۳۹۹
کدوم کشور هست که از پیامرسان غیر بومی خودش استفاده کنه؟
مثال بزن چین امریکا انگلیس فرانسه کجا؟
اگه بتونیم خودمون بسازیم چه دلیلی داره از اونا استفاده کنیم؟
بعدشم هر کسی میدونه که ماشینی مثل پراید ماشین جاده نیست مشکل راننده رو باید خودرو ساز جواب بده؟
مریم
۰۲:۳۲ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
خدارو شکر مردم عاقل تر شدنو دارن به اموزش و فرهنگ توجه میکنن بجای پاک کردن صورت مسله
طوفان
۰۱:۳۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
هرکسی تلگرامو دوس نداره حذفش کنه..
ناشناس
۲۲:۲۵ ۲۸ تير ۱۳۹۹
باید همه حذف کنن کسی میخواد از تلگرام استفاده کنه از کشور بره
ناشناس
۰۱:۱۰ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
مشکل از مردم هست نه از تلگرام .
پس چرا در کشور های دیگر این همه سواستفاده و کلاهبرداری نیست .
ناشناس
۲۲:۲۶ ۲۸ تير ۱۳۹۹
هر کشوری پیامرسان خودشو داره و به پیام ها دسترسی داره
متوجه شدی؟
ناشناس
۰۰:۵۵ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
فیلتر کردید
امین248
۲۳:۴۷ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
پس کی قراره جمع بشه؟...یکسال پیش که فیلتر شد،مسئولان درست کارشون رو انجام ندادن وباعث مشکلاتی مثل افزایش نصب فیلتر شکن ها شدن...
ناشناس
۲۲:۲۶ ۲۸ تير ۱۳۹۹
باید یه تیم حرفه ای جمع کنن قشنگ فیلترش کنن
ناشناس
۲۲:۴۱ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
عجب حتما اینم از اشکالات تلگرام!!!!!!
ناشناس
۲۲:۲۷ ۲۸ تير ۱۳۹۹
بله اگه پیام هارو با شماره طرف در اختیار بخش قضایی بذاره دیگه کسی جرات این کارو داره
استیوارت
۲۲:۰۲ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
اگر خیلی این پیام ها مهم هستند ازشون اسکرین شات بگیرید
ناشناس
۰۸:۱۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
اسکرین شات گرفتن از چت ها خودش یه جرم محصوب میشه از نظر پلیس فتا
ناشناس
۲۲:۲۷ ۲۸ تير ۱۳۹۹
خب طرف هم میگه فتوشاپه
گلی
۲۱:۴۴ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
لعنت به مخالفین مسدود تلگرام
ناشناس
۰۷:۲۵ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
فیلتر اینستاگرام
ناشناس
۰۸:۱۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
بهتره از خودمون شروع کنیم
هر کسی خوب استفاده کنه
ناشناس
۱۱:۰۹ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
واقعا که
ناشناس
۲۲:۲۷ ۲۸ تير ۱۳۹۹
افرین به امید فیلتر اینستاگرام
ناشناس
۲۰:۳۰ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
بلایی که اینستا سر کشور داره میاره به مراتب خیلی بیشتر از تلگرامه
فکری کنید
ناشناس
۰۸:۱۸ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
اینستاگرام باید فیلتر شود
ناشناس
۲۱:۳۳ ۱۸ تير ۱۳۹۸
اصلا اینستاگرام قرار بود مورد استفاده عکاس ها بشه نه این همه اطلاعات چرند که هیچ ربطبی به اصل اینستا نداره. درست یادمه روز های اول اینستا میرفتم توش پر عکس های حرفه ای بود ولی الان با استفاده نادرست کلا منحرف شد.حالا شما هی بگو اینستاگرام بده ببین داداش من اول تحقیق کن بعد بگو چی خوبه چی بده. هرکی با من موافقه لطفا دعا کنه به ارزو هام برسم ممنون.
ناشناس
۲۰:۲۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
مگه تلگرام رو فیلتر نکردند؟
ناشناس
۲۲:۲۰ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
دیگه وقتی فیلتره دغدغه ای نباید داشته باشیم
ناشناس
۰۸:۱۹ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
چرا فیلتر کنن
بدتر میشه که
تازه یه فیلتر شکن میرن
ایمان
۲۰:۳۱ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
مگه تلگرام فیلتره؟ پس من یک ساله توی چی عضو هستم؟پس چطوری پیام ارسال و دریافت می کنم؟
ناصر
۲۰:۰۲ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
با سلام
این برنامه علاوه برحذف پیام ها برای دوطرف قابلیت ذخیره پیامهای دو طرف رو نیز داره اون‌نفر اگر اندکی اطلاعات داشت قبل از جواب هر پیامی پیام قبلی رو ذخیره میکرد
ناشناس
۲۲:۲۲ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
همه که حرفه ای نیستن همه دوست دارن بدون دانش خاصی از فضای مجازی استفاده کنندتلگرام هم فیلتره پس نباید نگران چیزی باشیم
ناشناس
۲۲:۲۹ ۲۸ تير ۱۳۹۹
چجوری ذخیره کنه؟
دادگاه خود چت رو میخواد پیام که فوروارد شده یا اسکرین گرفته نشون بدن؟
ناشناس
۱۶:۱۲ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
فیلتر اینستاگرام فقط
ناشناس
۱۶:۱۲ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
باید اینستاگرامم فیلتر بشه همه بچه هامون دارن از دست میرن
ناشناس
۱۸:۱۵ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
از دست میرن !
ناشناس
۲۰:۱۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
با فیلتر زندگی حفظ نمیشه....
بهمن
۲۱:۲۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
از دست که نمیرن ولی بار منفیش بد جور تاثیر گذاره
ناشناس
۰۷:۰۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
اگر بچه تون بلد نیسا ازش استفاده کنه و نا احله ازش بگیرین
ناشناس
۰۸:۲۰ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
اگه مادر برنامه زندگی داشته باشه و برای بچه اش تو این دوره زمونه وقت بذاره بچه توی فضای مجازی غرق نمیشه
ناشناس
۱۵:۲۷ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
مرگ بر تلگرام لعنت بر اینستاگرام. زنده باد ایران
ناشناس
۱۵:۵۸ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
واقعا
ناشناس
۲۲:۲۹ ۲۸ تير ۱۳۹۹
درود
ناشناس
۱۵:۲۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
خوب بود ممنونم
ناشناس
۱۵:۲۱ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
خدا به داد ما برسه
ناشناس
۲۲:۲۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
تلگرام فیلتره جای هیچ نگرانی نیست
ناشناس
۱۴:۵۷ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
باتشکررررررر
ناشناس
۱۴:۴۵ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
حالا دیگه مشکل تلگرام نیست
ناشناس
۱۴:۴۰ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
توروخدا هر چه زودتر این اینستاگرام را فیلتر کنید زندگی خانواده ها از هم پاشید
ناشناس
۱۵:۰۹ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
باید آی پی اینستاگرام و تلگرام مسدود بشه
ه...
۱۶:۱۲ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
نمیشه اینطوری قضاوت کرد به جای فیلتر و ... فرهنگ استفاده درست رو به مردم آموزش بدید.
ناشناس
۲۱:۳۸ ۱۸ تير ۱۳۹۸
خب جیگر بابا وقتی تلگرام فیلتر شد همه فیلتر شکن نصب کردن .
همون هایی که زندگیشون از هم پاشید حقشونه میخواستن ازش درست استفاده کنن .
ناشناس
۲۲:۳۰ ۲۸ تير ۱۳۹۹
باید تمام فیلتر شکن هارو هم از کار بندازن و جوری فیلتر کنن که قابل باز کردن نباشه
محمد
۱۴:۲۰ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
با فیلتر کردن چیزی عوض نخواهد شد همانطوری که یک سال هست که تلگرام را فیلتر کرده اند ولی تعداد کاربران در ایران کاهش محسوسی نداشته است فقط استفاده از فیلترشکن رواج یافته است!
ناشناس
۱۵:۱۴ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
دوست عزیز تلگرام فیلتر شد
ناشناس
۱۴:۱۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
فیلتر
ناشناس
۱۴:۱۲ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
خب هر کس احساس امنیت نمیکنه از این پیامرسان استفاده نکنه!
من که از همون موقع که فیلتر شد دارم از بله و ایتا استفاده می کنم. کارهای بانکی م رو انجام میدم. هیچ مشکلی هم برام پیش نیومده
ناشناس
۱۵:۳۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
حقیقتا فیلتر کردن یا نکردن سودی نداره. مردم خودشون باید حس کنن فلان پیام رسان یا شبکه اجتماعی براشون سودمند نیست و از گوشی شون حذفش کنن
ناشناس
۱۵:۵۸ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
خروج از تلگرام یک همت جمعی میخواد من خودم تلگرام رو از روی گوشیم حذف کردم
حسن
۱۴:۱۰ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
ممنونیم چنین آپشنی رو اضافه کردن
ناشناس
۲۰:۲۷ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
تا چند وقته دیگه خواهیم دید که ممنون خواهی بود یا نه
ناشناس
۲۲:۲۴ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
منم نمیدونستم ممنون از اطلاع رسانی
ناشناس
۱۴:۱۰ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
من هیچ نظری ندارم
ناشناس
۱۴:۰۹ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
هر چه را که بیشتر بگن بده قافله بیشتر طرفش میرن
ناشناس
۰۷:۱۳ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
دیگران را با خودت مقایسه نکن. اگه کسی واقعا به بد بودن چیزی اعتقاد داشته باشه طرفش نمیره. مشکل ما ضعف دانش و اطلاعاته نه لج و لجبازی.
ماهان
۱۴:۰۹ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
این گزارش عالی هست
م
۱۴:۰۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
ایول داری داداش
علیرضا محمودی
۱۳:۵۸ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
سلام، با فیلتر کردن چیزی درست نمیشه.
رهگذر
۱۴:۴۰ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
با فیلتر نکردن درست نمیشه که هیچ
ناشناس
۱۱:۴۳ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
همین که دسترسی رو با تأخیر روبرو کنن ما راضیم!
گاهی یک تأخیر و تعلل کوچک هم میتونه به وجدان آدم ها فرصت بده که در مورد کاری که میکنن برآوردی با خودشان داشته باشند.
علی
۱۳:۵۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
این مراجع فساد از جمله اینستا رو فیلتر کنید
بجاش برنامه های قرآنی و شناخت ائمه رو رواج بدید
ناشناس
۱۵:۱۱ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
اخه اگه فیلتر کنند چیزی درست نمیشه الان دست تمام بچه های 12 سال فیلتر شکن
ناشناس
۲۲:۳۱ ۲۸ تير ۱۳۹۹
باید بخوایم که فیلتر شکن هارو هم از کار بندازن
سید علی
۱۳:۵۱ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
چه داستانی نوشتن
بی خیال با این چیزا مردم خام نمی شند
طرف خیلی ساده بوده همچین کاری کرده
من پولم تو بانکه اطمینان ندارم این رفته به ی نفر از طریق تلگرام 10 میلیون پول داده
خیلی ساده ای
ناشناس
۱۶:۲۸ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
بیشتر از ساده بودن! حماقته! والا تو این دوره ای که به برادر خودت نمیتونی اعتماد کنی، اعتماد به فرد یا افرادی که اصلا شناختی نداری حتی بالاتر از حماقته!
ناشناس
۱۹:۳۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
جگر گوشش داشته از دست میرفته شرایط عادی نداشت
ناشناس
۱۳:۴۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
خدا عاقبتمونو بخیر کنه.تربیت بچه هامون با این وضعیت چه خواهد شد
خسته نباشی
۱۳:۳۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
باید آموزش داد به مردم نه اینکه هر نرم افزاری اومد فیلترش کنیم.
، یه بار امثال این نرم افزارها رو به مردم آموزش بدید.
این نرم افزار قابلیت بلاک داره ؛ قابلیت ریپورت داره
کارشناس آی تی
۱۳:۵۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
واقعا خسته نباشی . اشتباه ، جزئی لاینفک از زندگی هر کسی است . هزاربار هم آموزش بدی باز امکان اشتباه و خسارت جبران ناپذیر وجود داره . بعد امکان آموزش برای کل افراد با این حجم و سطح یادگیری و سواد رسانه های وجود نداره حتی در صدا و سیما همه نمی تونن ببینن . این قابلیتی که معرفی شده برای تلگرام بسیار آسیب زاست . کلا ما مردم ایران علاقه شدیدی به خودزنی داریم . اگه خود پاول دوروف بیاد بگه آقا من با تلگرام می خوام به شما ضربه بزنم و زندگی تونو ساقط کنم یه لبخند بهش می زنیم میگیم : خیلی بامزه ای پاول!!!
ناشناس
۱۴:۰۴ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
آخه جناب چرا وقتی خودمون در کشور پیامرسانهایی همتراز و حتی بهتر از تلگرام داریم از اونا استفاده نکنیم بخدا خودم سروش دارم عالیه مخصوصا که الان سروش از پیامرسان دیگری بنام سروش پلاس رو نمایی کرد که بیست بیست اصلا میدونی صاحب و همه کاره تلگرام کیه یک شخص صهیونیسم بنام مایکل لاشولی خواهش میکنم برو تو اینترنت ببین تلگرام مال کیه بعد شما تو دنیا تنها کشوری که از پیامرسان بومی استفاده نمیکنه ایران هستش همه جای دنیا پیامرسانهای بومی خودشون را دارن تلگرام بیشترین عضو را در ایران گرفته هیچ کشوری پیشرفت نمیکنه مگر انکه به تولیدات داخلی خودش اعتماد و کمک کنه
علی
۲۰:۵۰ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
سیگار خیلی راحت تو بازار فروخته میشه.بچه ات اگه اهلش باشه سیگاری میشه اگه اهلش نباشه بکشیدش هم سیگاری نمیشه.مهم اینه که مضرات سیگار و نه گفتن رو به بچمون یاد بدیم وگرنه با زور و کتک بچه تربیت که نمیشه بدتر لجباز تر هم میشه
ناشناس
۱۱:۳۹ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
مشکل اینه که ما خودمون رو از دنیا جدا میدونیم و در مواقع مشکلات این چنینی، به جای رجوع به دستورالعمل های عرف بین المللی میخوایم خودمون حلش کنیم
ناشناس
۱۳:۳۰ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
اینستاگرام فقط فیلتر
ناشناس
۱۳:۳۰ ۲۵ فروردين ۱۳۹۸
باید هر چه زودتر اینستاگرا را فیلتر کنید بره پی کارش
رضا
۰۹:۳۵ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
چه ربطی به تلگرام داره؟ چه استدلال غیر منطقی. پس با این حساب ساخت و تولید چاقو، روغن پالم، خودروهای ایرانی، دستگاههای ارسال پارازیت و .... را هم ممنوع کنید.
ناشناس
۲۲:۳۳ ۲۸ تير ۱۳۹۹
درود
ناشناس
۲۲:۳۴ ۲۸ تير ۱۳۹۹
باید علاوه بر اینستاگرام واتس اپ و تمام فیلترشکنها و گوگل پلی و سایت های دانلود فیلترشکن رو از کار بندازن.