سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

آیا قیمت مسکن در اردیبهشت ۹۸ ثابت می‌ماند؟/ خریداران مسکن به حومه کلانشهر‌ها مهاجرت کردند

همزمان با افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت مسکن در سال گذشته امیدواری برای ثابت ماندن قیمت‌ها در بازار مسکن وجود دارد.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار مسکن به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی ایران همزمان با آغاز سال جدید دچار نگرانی‌هایی از سوی خریداران شده است به طوری که بسیاری از کارشناسان و مسئولان بخش مسکن معتقد هستند که این بازار در سال جدید دچار رکود تورمی شدیدی می‌شود که نتیجه آن تنها گریبانگیر خریداران بخش مسکن خواهد شد؛ از سوی دیگر آمار‌هایی که اخیراً از سوی وزارت راه و شهرسازی درباره بازار مسکن در اسفند ۹۷ منتشر شد نشان داد که متوسط قیمت هر متر مربع آپارتمان ۹.۳ درصد نسبت به بهمن ۹۷ افزایش یافت  و قیمت هر متر مربع آپارتمان نیز به ۱۱ میلیون و ۹ هزار تومان رسید، این در حالی است که در بهمن ماه سال گذشته متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی ۱۰ میلیون و ۶۶ هزار تومان گزارش شده بود.

قیمت هر متر مربع مسکن در منطقه یک، به ۲۴ میلیون و ۵۵۵ هزار تومان رسید

همچنین بررسی متوسط قیمت  مسکن در اسفند سال گذشته با اسفند سال ۹۶ نشان دهنده رشد ۹۵.۵ درصدی قیمت ها بود چرا که  در اسفند  ۹۶ هر متر مربع واحد مسکونی ۵ میلیون و ۶۲۸ هزار تومان معامله می شد.

آمار‌ها و گزارش  های میدانی حاکی از آن است که منطقه یک باز رکورددار قیمت‌ها بوده و قیمت هر متر مربع آپارتمان در این منطقه به ۲۴ میلیون و ۵۵۵ هزار تومان رسیده و رشد ۱۳.۵۵ درصدی داشته است، همچنین قیمت ها در این منطقه نسبت به اسفند  سال ۹۶، ۱۳۷ و نیم درصد رشد داشته است.

در بین مناطق ۲۲ گانه تنها منطقه ۱۲ ، کاهش ۷ دهم درصدی قیمت ها را به خود اختصاص داده  است که جای تعجب هم ندارد، با توجه به آنکه منطقه ۱۲ جزء مناطق فرسوده تهران به شمار می‌رود کاهش قیمت در این منطقه عجیب نیست، اما دولت در سال ۹۷ وعده‌های بسیار زیادی درباره نوسازی بافت‌های فرسوده این منطقه داده بود که از میان این قول‌ها تنها طرح چند محله از این منطقه تهیه شده است بنابراین کاهش قیمت‌ها در این منطقه طبیعی است.


بیشتر بخوانید: دریافت مالیات از سازندگان بخش مسکن باید متوقف شود/ رکود گریبانگیر بازار مسکن


ورود دلالان و سوداگران به بافت‌های فرسوده و خریداری ملک‌های کلنگی باعث شده است که قیمت زمین و ملک کلنگی در این محدوده افزایش یابد به طوری که در برخی از مناطق جنوبی تهران، ۱۰۰ متر زمین  به یک میلیارد تومان هم رسیده است و این خود جای نگرانی دارد.

طرح بازآفرینی شهری و نوسازی بافت‌های فرسوده در سال گذشته از سوی رئیس جمهور مطرح شد و به تمامی دستگاه‌های مسئول از جمله وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش و وزارت نیرو ابلاغ شد که اراضی مازاد خود را در اختیار دولت برای اجرای این طرح قرار داده و در نوسازی بافت‌های فرسوده با وزارت راه و شهرسازی همکاری‌های لازم را داشته باشند، اما به گفته وزارت راه و شهرسازی و همچنین معاونت بازآفرینی شهری دستگاه‌های مذکور هنوز هیچ یک از  اراضی‌ مازارد خود را تحویل نداده اند.

اسلامی وزیر راه و شهرسازی در پیام خود بمناسبت نوروز ۹۸ اعلام کرد که امسال در بخش مسکن، تولید رونق خواهد گرفت و مسکن یکی از اولویت‌های اصلی وزارت راه و شهرسازی خواهد بود به طوری که با ساخت مسکن در شهر‌های جدید و همچنین اجرای کارت اعتباری مصالح ساختمانی سعی خواهیم کرد قیمت‌ها را در بخش مسکن کنترل کنیم.

افزایش قیمت مسکن با افزایش ۶۰ درصدی اخذ مالیات از سازندگان

فرشید پورحاجت دبیر انجمن انبوه‌سازان کشور در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی، با بیان اینکه اقتصاد را نمی‌شود سرکوب کرد و قیمت مسکن را سیاست‌های سرمایه‌گذاری بازار مشخص می‌کند، گفت: در فروردین امسال دولت مالیات سازندگان را ۶۰ درصد افزایش داد و به سازمان‌های امور مالیاتی این موضوع را ابلاغ کرده است که همین امر خود زمینه‌ساز افزایش قیمت مسکن خواهد شد.

وی گفت: در قیمت مسکن فاکتور و نهاده‌های بسیار زیادی تأثیرگذار هستند و از سوی دیگر همزمان با افزایش نرخ تورم، قیمت مسکن هم به طور قطع افزایش می‌یابد.

پور حاجت اظهار کرد: بخش تولید به عنوان یک بخش بحران زده نباید تحت تأثیر اقدامات دستگاه‌های دیگر باشد به طور مثال دستگاه‌های مرتبط مانند آب، برق و شهرداری‌ها با اخذ عوارض از سازندگان انگیزه آن‌ها را برای ساخت مسکن کاهش می‌دهند همین موضوع زمینه‌ساز روند نزولی تولید می‌شود.

دبیر انجمن انبوه‌سازان کشور توضیح داد: افزایش قیمت مسکن و همچنین هزینه‌های تولید مسکن باعث می‌شود که سازندگان قیمت تمام شده مسکن را افزایش دهند که نتیجه آن کاهش قدرت خریداران به ویژه اقشار ضعیف و متوسط جامعه خواهد بود، بنابراین دولت باید درباره اخذ مالیات از سازندگان و تولیدکنندگان مسکن یک تجدیدنظر و بازنگری اساسی کند.

وی اظهار کرد: افزایش بیش از ۹۰ درصدی  قیمت مسکن در سال گذشته باعث شد که بازار وارد دوران رکود تورمی شدیدی شود بنابراین دولت باید در سال جدید با بهبود فضای کسب و کار و همچنین استفاده از بخش خصوصی  این حوزه را تقویت کند.

پورحاجت با بیان اینکه در بخش اخذ مالیات قانون به صورت درست و صحیح رعایت نمی‌شود گفت: هم‌اکنون بخش خصوصی در حوزه مسکن در مقایسه با سایر بخش‌ها بیشتر فعالیت می‌کند، اما افزایش مالیات از سازندگان این بخش به عنوان هدیه دولت به این حوزه باعث شده است که چرخه تولید مسکن دچار لغزندگی شود.

دبیر انجمن انبوه‌سازان کشور تأکید کرد: افزایش ۶۰ درصدی اخذ مالیات از سازندگان مسکن نه تنها تورم زا خواهد بود بلکه تعادل و همچنین چرخه تولید را با مشکل مواجه می‌کند.

ثبات بازار مسکن در گرو افزایش نیافتن قیمت ارز است

حسام عقبایی نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی، با بیان اینکه طی سال گذشته شاهد یک رکود تورمی شدید در بازار مسکن بوده‌ایم، گفت: همواره این رکود تورمی از نیمه دوم سال ۹۷ آغاز شده و تا فروردین ماه امسال ادامه خواهد داشت.

وی گفت: در یک ماه گذشته تغییر محسوسی در میزان معاملات ایجاد نشده و قیمت‌ها به اصطلاح مشاوران املاک هنوز مشخص نشده است، اما از نیمه دوم اردیبهشت قیمت‌های بازار مسکن مشخص می‌شود و گزارش های میدانی هم نشان می‌دهد که اگر قیمت ارز افزایش یابد به طور قطع قیمت مسکن هم روند صعودی خواهد داشت.

نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک توضیح داد: در اردیبهشت  قیمت‌های جدید بازار مسکن نهادینه می‌شود و اگر قیمت ارز در بازار اقتصادی کشور تغییر نکند می‌توان امیدوار باشیم که بازار مسکن به یک ثباتی خواهد رسید.

عقبایی تصریح کرد: به دلیل افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت مسکن در سال گذشته میزان معاملات مسکن کاهش بسیار چشمگیری داشته  و همین موضوع باعث شده است که بسیاری از خریداران مسکن به حومه کلانشهر‌ها مهاجرت کنند که این خود برای کلانشهری مانند تهران چشم انداز بسیار خوبی ندارد.

بر اساس این گزارش دولت به ویژه  وزیر راه و شهرسازی در شرایطی تمایل چندانی به افزایش نرخ تسهیلات ندارند که این میزان وام در نظرگرفته شده برای خرید مسکن به هیچ عنوان جوابگوی قیمت‌ها نیست و از سوی دیگر نیمه تمام ماندن بسیاری از طرح‌های مسکن مهر باعث شده است که خریداران مسکن نا امید شوند. بنابراین دولت باید در سال جدید اقدامات لازم را برای ثابت نگه داشتن قیمت‌ها انجام دهد تا شاید نقطه امیدی در بین اقشار ضعیف و متوسط جامعه برای خرید مسکن ایجاد شود.

گزارش از محبوبه کباری

 انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۰۳ ۲۲ مرداد ۱۳۹۸
مقصران اصلی = مشاوران شیاد املاک
همین تورم باعث تضاد طبقاتی میشه
ناشناس
۱۶:۴۸ ۲۶ تير ۱۳۹۸
شمارو به خدا به فکر مردم باشین خونه که پارسال میشد با ۵۰ م خرید الان نمیشه با ۵۰ م رهن کرد چه وزشه اخه
ناشناس
۱۳:۲۵ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
به نظر من سال 98سال تورم مسکن خواهد بود چون مسکن ارام ارام رشد می کنه با توجه به رشد 4برابری دلار و سکه این موضوع تا پایان سال عملی می شه تا سال 96که تورم کم کم شروع شد میانگین قیمت مسکن در تهران حدود 1000دلار بود که با دلار 15000تومن باید میانگین مسکن هم در تهران بشه 15میلیون متاسفانه پس عنوز جا داره 4میلیون دیگه رشد کنه،من به دوستان پیشنهاد می کنم از پیش خرید مسکن استفاده کنید،الان موردهای خوبی تو منطقه 22هست که متعلق به تعاونی های معتبر دولتی است من خودم یک بار این کارو کردم سود خیلی خوبی بردم
ناشناس
۱۵:۵۸ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
خواهش می نم کمی به فکر مردم باشین اصلان قیمت ملک به درامد مردم نمی خوره
ناشناس
۲۳:۰۵ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
خدایااااا چه کنیم کسی که تو سن پنجاه سالگی نتونه خونه دار بشه پس کی میتونه الان عمر مردم پایین اومده و با این مواد غذایی بیشتر تو سن آرزوها می رن اون دنیا ی چرا دولت یه کاری نمی کنه تا مردم راحت تر زندگی کنند. به کی بگیم دردمون
وحید
۱۹:۲۱ ۳۰ فروردين ۱۳۹۸
من سال 96 پولم را گذاشتم بانک من مسکن 80 میلیون گذاشتم بعد از یکسال وقتی وام 160 میلیونیم حاضر شد قیمت ها 2 برابر شد و از آبان 97 دنبال خونه بودم و نه تنها نتونستم خونه خوب پیدا کنم بلکه نوسازها را نگه داشته بودن که 98 گرون بفروشن و این کار را هم کردند من از 15 فرودین دنبال خونه ام و با 350 میلیون تومان به سختی پیدا میشه و نوسازها را هم 2 میلیون گرون کردن.
این واقعا فشاره روی مردم و به شدت به دردسر افتادیم ، چرا باید من 30 ساله بعد از 5 سال کار و تلاش آرزو خونه دار شدنش به باد بره.
نا شناس
۰۶:۴۵ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
با وجود اين شيادان بنام بنگاههاي املاك مگر وضعيت مسكن درست ميشه ، چرا مثل كشورهاي ديگه خود شهرداري در اين مورد عمل نميكنه.
ب غ
۲۳:۴۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
ننگ بربنگاههان چطور به خانواده یشان نان میدند اینها درتبریز و شهرک اندیشه ...و همه جاباعث وضع آشفته بازار مسکن شدند به نظر من اینها همکاران دشمنندوبايداعدام شوند به جرم بدبخت کردن اجاره نشینها و بدست آوردن پول بادآورده ویاددادن اعمالشان به ملکداران به قیمتهای دلبخواهي وایجادهرج مرج اخلال وناامني و خیانت به کشوروهمکاري با دشمن وبی ثباتی کردن و سلب ارامش از کشورومردم اجاره نشین که این آرامش و امنیت رابنگاههان مختل کردند...دشمن با همکاری بنگاههان وبنگاهها هم ملکداران راتحريک کردند دشمن رابه هدفش از گران کردن مسکن رساندند.
ناشناس
۱۶:۱۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
ثابت چیه باید کمتر بشه والا نمیتونیم بریم سر خونه زندگیمون
سامورایی
۱۵:۳۱ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
دولت باید روی خرید و فروش ارز و سکه مالیات وضع کنه تا بازار از تب و تاب ببفته و همه چیز قبمتش واقعی بشه !

من میدونم هرگز موفق نمبشیم
ایمان
۱۵:۳۱ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
خسته شدیم به خدا
سامورایی
۱۵:۳۱ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
دولت باید روی خرید و فروش ارز و سکه مالیات وضع کنه تا بازار از تب و تاب ببفته و همه چیز قبمتش واقعی بشه !
امیر
۱۵:۲۵ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
با توجه به تعطیلی شرکتها و کارخانجات تولیدی و اخراج عده زیادی از حقوق بگیران آخه چطور میشه ماهیانه یک میلیون و چهارصد پونصد قسط بانک داد مردم خیلی هنر کنند شکم زن و بچه شون رو سیر کنن .از طرفی با گسترش پدیده شوم طلاق و کاهش ازدواج و منفی شدن رشد جمعیت پیش بینی میشه که بازار مسکن به یه رکود چند ساله بره
ناشناس
۱۵:۳۹ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
من که طلاق دادم
سعید
۱۵:۲۵ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
خدایا کمکمون کن
فرهاد
۱۵:۱۸ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
بازم افزایش داده حداقل 30 تا 40 درصد چون هم دستمزذها افزایش پیدار کرده و قیمت مصالح ساختمانی هم بالا رفته .
ali
۱۵:۱۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
با سلام با توجه به افزایش حدود 30 درصدی شن و ماسه و بزودی سیمان و سایر مصالح ساختمانی مطمئن باشید که حداقل رشد قیمت مسکن در سال 98 بالای 35 تا 40 درصد خواهد بود .
ناشناس
۱۴:۲۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
من خودم چند سال مشاور مسکن بودم و دیدم چطور یه عده قیمتها رو بالا میبرن . یه شگرد اینه که به صورت دسته جمعی شروع میکنن توی سایتها قیمت بالا روی املاک میزارن مثلا پنجاه آگهی در یک روز مالکین هم که مرجع استعلام قیمتشون همین سایتها هستن خود به خود قیمتهاشون رو بالا میبرن ویک موج راه میفته بعد خودشون به صورت صوری چند قرارداد تنظیم میکنن وبه خریدارها نشون میدن وقسم آیه میخورن که این قیمت معامله شده ودر اصطلاح قیمت رو جا می اندازن . ولی بدونید این قیمتها کاذبه ومثل سال 1392 قیمتها شدیدا افت خواهد کرد گول این بازیهارو نخورید تاریخ نوسانات املاک در ایران رو مطالعه کنید. ملک به زودی وارد دوران رکود خواهد شد وقیمتها حداقل 50 الی 70 درصد در طی دوسال آینده افت خواهد کرد.
ناشناس
۱۵:۱۲ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
چرا درست نمی توانید فکر کنید؟؟؟ سال 83، سال 86، سال 87 که قیمت خونه وحشتناک تر از حالا بالا رفت و خیلی ها مثل من داغون شدند و نتونستند خونه بخرند، آیا دیوار یا شیپور و یا هر وسیله مجازی دیگه ای بود؟؟؟
ناشناس
۱۹:۵۴ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
شماکه میتوانید درست فکر کنید.. اون موقع هم نیازمندیهای روزنامه همشهری مرجع استعلام قیمتها بود. این بنده خدا که گفته تاریخ نوسانات املاک رو مطالعه کنید . ولی انصافا مطالعه کار سختیه بهت حق میدم .ولش کن همینجوری برا خودت نظر بده کی به کیه ؟؟؟
ناشناس
۱۴:۲۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
مسکن ديگه داره پرواز ميکنه به اميد خدا
ناشناس
۱۳:۰۰ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
این آمارها پایه و اساس درستی ندارند
ناشناس
۱۲:۳۳ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
آخر میخواد چی بشه؟!!!!!!!
ناشناس
۱۲:۳۲ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
قیمت مسکن را افزایش داده و میدهد و یا موجب افزایش قیمت مسکن و هر جنس کالا میشود
هادی
۱۱:۵۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
واااای خدااااااااااااا یکی توجه کنه ...من با چه امیدی کار کنم دیگه با این شرایط تا اخر عمرم باید مستاجر باشم حتی اونم دیگه پولم نمیرسه..ترو خدا به مسئولین برسونین
مرزانی
۱۱:۴۵ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
حداقل نیاز برای زندگی اللخصوص تازه ازدواجی ها خونه هست که ممنون دست همه رو بستید راسته که میگن هر که بامش بیش برفش بیش تکلیف اونی که پول نداره اینه که برای چی رفته ازدواج کرده
ناشناس
۱۲:۴۳ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
من بخاطر مسکن و اوضاع کار با یه بچه زنم رو طلاق دادم
ناشناس
۱۱:۳۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
دولت با در اختیار گذاشتن زمین ارزان قیمت برای مسکن اولی ها می تواند تولید انبوه داشته باشد وقیمت مسکن را بشکند
علی
۱۱:۰۲ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
مشکل دلال مسکن نیست مشکل کسی هست که دلار را ۱۴۰۰۰ تومن کرده مسکن دو برابر اگه شده ارز وسکه ۴ برابر شده مسکن مفت هست مفت ومجانی
ناشناس
۱۵:۱۰ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
آفرین،
ناشناس
۱۰:۰۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
دولت ومجلس باید مالیات سنگین بر افرادی که بیش از یک ساختمان دارند ببندند تا قیمت بشکند.
ناشناس
۱۰:۲۳ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
این کار واقعا موثر است معلوم نیست چرا موضوع به این سادگی را عمل نمیکنند
ناشناس
۰۹:۱۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
یکی از دلایل افزایش کاذب قیمت مسکن سایت دیواروشیپور هست
تو رو خدا این دو سایت رو حداقل در بخش مسکن محدود کنین
ناشناس
۱۵:۰۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
چرا درست نمی توانید فکر کنید؟؟؟ سال 83، سال 86، سال 87 که قیمت خونه وحشتناک تر از حالا بالا رفت و خیلی ها مثل من داغون شدند و نتونستند خونه بخرند، آیا دیوار یا شیپور و یا هر وسیله مجازی دیگه ای بود؟؟؟
ناشناس
۰۰:۱۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
چند روزی هست که قیمت مسکن از روی این سایتها برداشته شده.
ولی بازار آروم نشده و قیمت ها همچنان رو به رشده. علت جای دیگه است.
ناشناس
۰۸:۵۲ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
یکی نیست به اینا بگه از اول سال 97 تا الان حدود 400 درصد قیمتها افزایش داشته مسکن ر اگر بخواهیم واقعی تورمش حساب کنیم تورم بالای ده هزار درصد میشه چون یک منزل که پارسال 500 میلیون بوده الان شده یک میلیارد من بدبخت باید چند سال کار کنم تا این 500 میلیون اختلاف جبران بشه
ناشناس
۱۰:۲۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
مسیولان لطفا کمی فکر کنید