سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا ارزشیابی توصیفی دانش آموزان ابتدایی را کم سواد کرده است؟

مدیر کل آموزش ابتدایی درباره ارتباط بین کم سوادی دانش آموزان و عملکرد مبتنی بر ارزشیابی توصیفی توضیح داد.

به گزارش خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مرتضی شکوهی مدیرکل آموزش ابتدایی در برنامه تلویزیونی پرسشگر درباره وضعیت تحصیلی دانش آموزان اظهار کرد: سواد در طول سال‌های مختلف تغییرات متعددی داشته است در برهه‌ای از زمان صرفا خواندن و نوشتن سواد محسوب می‌شد، اما اکنون توانایی استفاده از فناوری‌های جدید برای باسواد بودن معیار است؛ در واقع سواد ابعاد گسترده‌تری پیدا کرده است.

وی ادامه داد: در آموزش و پرورش سعی می‌کنیم آموزش با کیفیت برای دانش آموزان داشته باشیم و یادگیری کیفی به دنبال فعالیت‌ها وجود داشته باشد به همین دلیل در دوره ابتدایی فعالیت‌هایی برای ارتقای مهارت‌های دانش آموزان وجود دارد که از جمله آن می‌توان به ارزشیابی کیفی توصیفی، توجه به تکالیف مهارت محور، اجرای طرح عید و داستان، طرح بازی یادگیری و طرح کتابخوانی اشاره کرد.

شکوهی با اشاره به اجرای ارزشیابی توصیفی در مدارس ابتدایی گفت: این طرح با تأکید بر روش‌های سنجش فرآیندی به دنبال شناخت توانایی‌های دانش آموز و سنجش آن است؛ بر همین اساس امتحان و روش ثابت برگزار نمی‌شود و معلم آزمون‌های عملکردی مناسب شرایط را در نظر می‌گیرد.

مدیرکل آموزش ابتدایی ادامه داد: در آزمون‌های مداد و کاغذی که قبلا برگزار می‌شد معلم بخشی از آموزه‌های خود را در قالب آزمون‌های مداد و کاغذی مورد سنجش قرار می‌داد که در این روش صرفا معلومات دانش آموز سنجیده می‌شد و به توانمندی‌های کسب شده حاصل از مطالب درسی توجهی نمی‌شد اما امروزه در ارزشیابی کیفی به تلاش دانش آموز بها داده می شود و در جریان این ارزشیابی دانش آموزان با محدودیت‌ها و کاستی‌های خود آشنا می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه از سال ۸۲ ارزشیابی تحصیلی آغاز شده است، گفت: به تدریج این طرح پیش رفت و اکنون در تمامی پایه‌های مقطع ابتدایی اجرا می‌شود و فقط در پایه ششم و امتحانات نوبت دوم یک آزمون هماهنگ منطقه‌‌ای برگزار می‌شود.

شکوهی درباره اینکه آیا ارزشیابی توصیفی باعث کم سواد شدن دانش آموزان شده است یا خیر، بیان کرد: پژوهشی در سال ۹۵ درباره عملکرد این ارزشیابی انجام شد و نتایج آن افت تحصیلی دانش آموزان نبود بلکه حتی عملکرد درسی آنها ارتقا یافته بود و باید به این موضوع توجه داشته باشیم که در فرآیند ارزشیابی توصیفی با وضع مطلوب فاصله داریم ولی همین که در ارزشیابی دانش آموزان تغییر ایجاد کرده‌ایم، ارزشمند است.

ممنوعیت برگزاری آزمون سنتی برای دانش آموزان 

مدیرکل آموزش ابتدایی به چگونگی برگزاری این گونه آزمون اشاره کرد و گفت: در ارزشیابی توصیفی دو نمونه برگ توصیفی و کارنامه داریم که علمکرد دانش آموز برای خانواده تبیین می‌شود و در این مسیر معلمان نمی توانند به هیچ وجه آزمون سنتی برگزار کنند و نمرات آن را به صورت توصیفی به خانواد‌ه‌ها ارائه دهند زیرا  این کار ممنوع است.

وی اظهار کرد: به طور کلی باید شرایطی به دور از اصراف برای دانش‌آموزان فراهم کنیم تا یادگیری آنها با کیفیت باشد که در این میان ارزشیابی توصیفی یکی از عوامل مهم عملکرد دانش آموزان محسوب می‌شود و صرفا تمامی مسائل به این طرح بستگی ندارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.