وی ادامه داد: تحقق این مهم مستلزم تعلیم قرآن به همه افراد جامعه است و ترویج فرهنگ حفظ قرآن و افزایش تعداد حافظان کلان وحی در کشور، یکی از مهمترین راهبردها در این تعلیم است تا آنجا که معصومین علیهمالسلام برای حافظان جایگاهی والا قائلاند».
وزیر آموزشوپرورش گفت: پیامبر اکرم (ص) درجات بهشت را به تعداد آیههای قرآن معرفی نموده و میفرمایند: وقتیکه صاحب قرآن وارد بهشت شود، به وی میگویند بخوان و بالا برو، که هر آیهای را درجهای است، پس برتر از درجه حافظ قرآن درجهای نیست. از سوی دیگر توجه به شیوه تعلیم در منویات مقام معظم رهبری نسبت به اهمیت حفظ قرآن و تصریح ایشان بر ضرورت وجود حداقل ده میلیون حافظ قرآن در کشور میتواند اهمیت توجه به این راهبرد را گوشزد کند.
بطحایی دستیابی به این هدف را نیازمند همت و اراده ملی و برنامهریزی صحیح و ایجاد نهضت ملی دانست و گفت: نهضت ملی حفظ جزء سیام قرآن، اصول، رویکردها، راهبردها و اقدامات اجرایی لازم برای تحقق مطالبه مقام معظم رهبری در دستگاه تعلیم و تربیت کشور را تبیین نموده است. این نهضت ملی با نگاه سلسله مراتبی ذیل سند تحول بنیادین آموزشوپرورش و سند راهبردی توسعه آموزش عمومی قرآن تعریف میشود.
وی ادامه داد: به حمدالله امروز جامعه تعلیم و تربیت با قرآن و معارف قرآنی مأنوس شدهاند. البته ما به این قانع نیستیم؛ امیدواریم در آیندهای نزدیک همه جامعه دانش آموزان و فرهنگیان با قرآن ارتباط برقرار کنند، بتوانند قرآن را بخوانند، و در قرآن تدبر کنند. با اعتقاد به اینکه عمل به قرآن، اساس و محور احیاء قرآن است و مسئله به تلاوت و خواندن ختم نمیشود، باید فکرمان را قرآنی کنیم، باید عملمان را قرآنی کنیم، باید قرآن را باور کنیم؛ وعده قرآن را وعده صدق و حق بدانیم.
وزیر آموزشوپرورش درباره نهضت ملی حفظ جزء ۳۰ قرآن کریم گفت: این نهضت از آغاز سال تحصیلی ۹۸ ـ. ۹۷ و باهدف زمینهسازی انس با قرآن در کودکان و نوجوانان؛ تلاش جهت فرهنگسازی مناسب و ارائه آموزشهای لازم در چگونگی حفظ قرآن و همچنین ایجاد انگیزه و رغبت جهت حفظ آیات و سورههای جزء ۳۰ قرآن کریم بهصورت فراگیر و با همراهی نهادها و دستگاههای فرهنگی عضو شورای توسعه فرهنگ قرآن کشور بین همه اقشار جامعه، مخصوصاً جامعه بزرگ فرهنگیان و دانش آموزان اجرا شد.
وی ادامه داد: در چشمانداز ترسیمشده برای این نهضت و با اجرای دقیق آن، طی یک سال تحصیلی، ۱۰ درصد از دانش آموزان با اولویت دوره ابتدایی اول و دوم حافظ جزء ۳۰ شدهاند و در گام بعدی، ضمن تحت پوشش قرار دادن مابقی دانش آموزان، انتظار میرود به دوره متوسطه اول و دوم نیز تعمیم داده شود.
بطحایی حفظ قرآن را راهی برای قرائت مستمر و عمل به آیات قرآن دانست و گفت: ضرورت دارد در برنامههای تربیت حافظ، به فهم قرآن کریم توجه ویژه شود؛ لذا کلیه ظرفیتهای آموزشوپرورش، برای ترویج و فرهنگسازی حفظ قرآن به کار گرفتهشده است و با توجه به اینکه حافظان قرآن به اخلاق قرآنی آراسته میگردند، برنامهریزیشده است.
وزیر آموزشوپرورش با اشاره به اینکه حفظ قرآن بهترین فعالیت برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اخلاقی است، گفت: دستگاه تعلیم و تربیت علاوه بر اجرای نهضت ملی حفظ جزء ۳۰ با اجرای طرحهایی چون، طرح ملی حفظ نور، حفظ موضوعی آیاتی قرآن کریم و مسابقات قرآن، عطرت و نماز در رده دانش آموزان و فرهنگیان و با فراهم کردن زمینه و فرصت لازم برای دانش آموزان و معلمان جهت حفظ قرآن کریم را فراهم کرده است.
وی درباره دیگر برنامههای وزارت آموزشوپرورش در این خصوص گفت: آموزشوپرورش با تشویق و زمینهسازی برای آشنایی والدین با قرآن و شروع حفظ از سنین ابتدایی، هدایت مدارس و مراکز دارالقرآن بهویژه مدارس ابتدایی برای برگزاری دورهها و کلاسهای حفظ قرآن، ایجاد سازوکارهای لازم جهت بهرهمندی از ظرفیت مربیان سایر دستگاهها و نهادهای هم سو، ارتقای جایگاه حفظ و حافظان قرآن در فرآیندهای آموزشی، ارزیابی و ارتقا دانش آموزان و معلمان در مدارس، مراکز دارالقرآن و دانشگاه فرهنگیان، حمایت از تولید محصولات محتوایی مورداستفاده در آموزش حفظ قرآن کریم، استفاده از ظرفیت گروهها و تشکلهای دانشآموزی برای تبلیغ و ترویج حفظ قرآن کریم گام در مسیر نورانی تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم نهاده است.
بطحایی به استقبال چشمگیر و فراتر از انتظار دانش آموزان و فرهنگیان سراسر کشور از طرح نهضت ملی حفظ جزء ۳۰ قرآن کریم اشاره کرد و گفت:: در گام اول این طرح بیش از ۲ میلیون نفر از دانش آموزان و فرهنگیان در این طرح شرکت کردند. تأمین و توزیع محتواهای آموزشی تخصصی حفظ جزء ۳۰، راهاندازی پویشهای حفظ قرآن کریم در فضای مدارس و فضای مجازی، ارزیابی و نظارت بر فرآیند اجرای طرح و تقدیر از فعالان این طرح نورانی بخشی از فعالیتهای گسترده و اثربخش همکاران بنده در ستاد، ادارات کل، ادارات، مدارس و مراکز دارالقرآن در سراسر کشور بوده است.
وی نهضت ملی حفظ جزء ۳۰ یکی از بهترین جلوههای بروز وحدت و یکدلی و همصدایی دستگاهها و نهادهای فرهنگی و قرآنی کشور دانست و گفت: به سهم خودم از همراهی تمامی نهادهای همراه با دستگاه تعلیم و تربیت ازجمله شورای توسعه فرهنگ قرآنی، سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران خاصه شبکه قرآن سیما نیز صمیمانه تشکر میکنم.
بطحایی گفت: باهمت و پشتکار همکاران گرانقدرم در سراسر کشور، همراهی سایر نهادهای قرآنی و فرهنگی کشور و پشتکار اولیاء و دانش آموزان عزیز، شاهد گسترش هر چه بیشتر این طرح و بحث حفظ قرآن کریم در جامعه فرهنگیان و دانش آموزان باشیم.
انتهای پیام/