سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در برنامه پایش مطرح شد؛

طرح بخشودگی جرایم بانکی باید بدون تبعیض اجرا شود/اصلاح تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی عاملی مهم در رونق تولید

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: طرح‌هایی در مجلس برای عدم تبعیض بخشودگی جرایم بانکی ارایه شده که در حال رفع ایراد است.

به گزارش خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی اکبر کریمی، عضو کمیسیون اقتصادی در برنامه پایش گفت: بخشودگی جرایم دیرکرد وام‌های زیر صد میلیون تومان نتایج خوبی داشت و مجلس تصمیم گرفت این طرح را در مورد وام‌های بزرگ‌تر هم دنبال کند.

وی افزود: در سال گذشته ۷۰۰ پرونده دریافت وام تشکیل و ۴۰ هزار میلیارد تومان پرداخت شد که با بخشودگی جرائم دیرکرد تعداد زیادی از گردونه وام‌ها خلاص شدند.

کریمی گفت: برخی بانک‌ها تسهیلات می‌دهند، اما نرخ سود را بعد از گذشت یکسال تغییر می‌دهند که این امر صحیح نیست.  البته این نرخ‌ها با تمدید وام تغییر می‌کند.


بیشتر بخوانید: بخشودگی جرایم وام‌های زیر ۱۰۰ میلیون تومان در سال ۹۸ اجرایی می‌شود؟


وی افزود: طرح‌های زیادی در مجلس برای عدم تبعیض بخشودگی جرایم بانکی ارایه کردیم که فعلا در شورای نگهبان و مجمع تشخیص در حال رفع ایراد است.

کریمی درپایان گفت: نرخ سود تسهیلات نباید با فرمول مرکب محاسبه شود.

تامین اجتماعی برای تولیدکنندگان دردسر عظیمی است


بر اساس این گزارش در ادامه برنامه ملک سجادی مفرد، کارآفرین نمونه تولید آویز لباس از برخورد سلیقه ای با تولیدکنندگان انتقاد کرد و گفت: در قانون معافیت حق کارفرکای تامین اجتماعی برخی کارها از جمله خم کاری شامل معافیت می شوند.

وی افزود: اما سازمان های ناظر استان خوزستان شغل من را از رسته خم کاری خارج کرده و مسئولیت را به یکدیگر پاس می دهند. تامین اجتماعی برای تولیدکنندگان دردسر عظیمی است و مدل طراحی شده اشک کارآفرینان را در می آورد.

موانع احداث بازارچه صنایع دستی

در ادامه برنامه حامد سهرابی، مدیر بازارچه صنایع دستی اظهار کرد: سند ۶ دانگ و مجوز احداث بازارچه دائمی را دریافت کردم اما وزارت راه و شهرسازی مانع فعالیت ما شد.

وی افزود: چرا مدیران ارشد وزارت خانه ها با وجود شعار حمایت از کالای ایرانی و رونق تولید همچنان فرافکنی می کنند.

حیدر نوروزی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای تهران در پاسخ به کارآفرین مذکور گفت: اگر مجوزی داده شده است مجوزها زمان دار نیست زیرا قوانین بازارچه های حاشیه جاده زیر مجموعه قانون مجتمعات رفاهی  می شود.

وی ادامه داد: این نوع مجوز ها احتیاج به تمدید ندارد جز اینکه این مکان ها ، محل احداث پایگاه هلال احمر، اورژانس و پلیس در ایام نوروز باشد.

تشریح ۱۰ راهکار «رونق تولید» کشور

بر اساس این گزارش در این برنامه سلیمی زادگان، کارشناس اقتصادی برنامه، ۱۰ راهکار را برای رونق تولید کشور و گذر از موانع این مسیر مطرح کرد.

وی افزود: راهکار اول اجرای ماده ۷ قانون اصل ۴۴ است. تسهیل و آنی کردن صدور مجوز کسب و کار موضوع مهمی است که باید به آن توجه کرد. اما در حال حاضر گرفتن این مجوز خود به مانعی مهم در مسیر کسب و کار تبدیل شده که رفع آن می‌تواند کمک مهمی به رونق تولید کشور کند.

این کارشناس اقتصادی در توضیح راهکار دوم گفت: اصلاح تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی خود عاملی مهم در رونق تولید و جلوگیری از رانت است. این ارز در ابتدا به همه کالا‌ها داده شد، اما در ادامه با مدیریت بانک مرکزی تا حدودی اصلاح گشت. ولی در این زمینه باید جدیت بیشتری به خرج داد.

اخذ مالیات بر عایدی سرمایه سومین راهکار ارائه شده برای رونق تولید در کشور بود. سلیمی زادگان با تاکید بر لزوم گرفتن این نوع مالیات، آن را راهکار جلوگیری از احتکار و سوداگری دانست و نتیجه اخذ مالیات بر عایدی سرمایه را به نفع رونق تولید کشور بیان کرد.

وی در توضیح راهکار چهارم افزود: اصلاح مسئله توزیع یارانه سوخت به خصوص یارانه بنزین نیز خود امر مهمی در رونق تولید کشور است. تقریبا دو برابر بودجه دولت در حدود ۹۰۰ هزارمیلیارد تومان یارانه پنهان به سوخت داده می‌شود و این یارانه به صورت عادلانه در کشور توزیع نمی‌شود. در حال حاضر باید این مسئله به طور جدی ساماندهی شود.

موضوع تعیین نرخ حداقل دستمزد بر اساس نوع و محل شغل، پنجمین راهکار ارائه شده برای رونق تولید در برنامه پایش بود. سلیمی زادگان در این خصوص افزود: در حال حاضر هزینه‌های زندگی در شهر‌های مختلف متفاوت است؛ بنابراین تعیین حداقل دستمزد واحد برای همه مناطق مختلف امری غیرعادلانه است که اصلاح این فرآیند در کنار کمک به بهبود زندگی کارگران، رونق تولید را نیز در پی دارد.

کارشناس اقتصادی پایش در توضیح ششمین راهکار رونق تولید گفت: حذف یارانه ثروتمندان و اخذ مالیات از درآمد‌های پنهان خود می‌تواند تولید کشور را تکان دهد. در همین زمینه می‌توان با تجمیع حساب‌های بانکی و اخذ مالیات از واقعی از ثروتمندان، درآمد خوبی برای دولت کسب کرد که این درآمد به تولید کشور نیز سر ریز خواهد شد.

راهکار هفتم در زمینه ایجاد رونق در تولید کشور، دایرکردن بازارچه‌های دائمی برای تولیدکنندگان کم سرمایه است، تا از این طریق تولیدکنندگان با سرمایه کم بتوانند محصولات خود را به راحتی به فروش برسانند.

وی در خصوص راهکار هشتم بیان کرد: افزایش مقاومت در برابر تحریم و استفاده از راه‌های جایگزین گامی دیگری در رونق گرفتن تولید کشور است و در این خصوص می‌توان به استفاده از راه‌هایی نظیر رمزارزها، پیمان‌های پولی دو جانبه و ایجاد پیام رسان مالی نظیر سوئیفت نیز اشاره کرد.

راهکار نهم به اصلاح سازوکار اخذ بیمه تامین اجتماعی و اصلاح شیوه مالیات ستانی بازمی گردد. سلیمی زادگان در این خصوص گفت: تامین اجتماعی یکی از گلوگاه‌های تولید کشور شده که کمر تولید کنندگان کشور را شکسته است. در کنار آن شیوه مالیات ستانی نیز بر تولیدکننده فشار مضاعف آورده و اگر سازوکار‌های این دو موضوع اصلاح شود، گامی مهمی در رونق تولید کشور برداشته خواهد شد.

کارشناس اقتصادی پایش در پایان در خصوص راهکار دهم رونق تولید نیز گفت: تامین مالی تولید، یکی از مشکلات تولید کنندگان است و تجربه نشان داده در این خصوص نمی‌توان به سرمایه گذاری خارجی اطمینان کرد. زیرا سرمایه گذاری داخلی در کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: ساختار بورس می‌تواند به این موضوع کمک کند و با تجمیع پول‌های خرد مردم به تامین مالی تولیدکنندگان کمک نماید.

بر اساس این گزارش سؤال نظرسنجی برنامه «پایش» با رویکرد توجه به «رونق تولید»، به‌صورت زیر از مخاطبان سؤال پرسیده شده است:

آیا موافقید بانک‌ها مکلف شوند جرائم دیرکرد تولیدکنندگان را ببخشند؟ ۱. بله ۲. خیر

در پایان نیز ۸۶ درصد از مردم موافقتشان را با مکلف شدن بانک‌ها به بخشیدن جرائم دیرکرد تولیدکنندگان اعلام کردند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.