سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در ارتباط با سیل اخیر شیراز

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آخرین اقدامات در حوزه بهداشت محیط مناطق سیل زده شیراز را تشریح کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، از روز نخست سانحه سیل در شیراز، مراکز خدمات جامع سلامت شامل پزشکان خانواده، ماما، کارشناسان بهداشت محیط و مبارزه با بیماری‌ها حضور داشته و خدمت رسانی سلامت به مردم این منطقه انجام شد.

عبدالرسول همتی معاون بهداشت دانشگاه گفت: از روز ششم فروردین تا کنون، روزانه دو گروه بهداشت محیط در دو نوبت به تشدید نظارت بر سامانه آبرسانی، کلرسنجی، نمونه برداری آب، بازرسی اماکن عمومی، بازرسی مراکز تهیه و توزیع موادغذایی و فروشگاه‌های فروش مواد غذایی مناطق متاثر از سیل شیراز پرداختند.

وی، درباره آمار این بازدید‌ها اضافه کرد: ۳۰۰ مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، ۷۰ مورد بازدید اماکن عمومی، ۶۵ مورد بازدید منازل،۲۲ مورد نمونه گیری میکروبی آب، ۷۸ مورد کلرسنجی آب، ۴۰۰ کیلو معدوم سازی مواد غذایی و ۲ هزار و ۵۰۰ مورد توزیع پمفلت آموزشی از اقدام‌های انجام شده از سوی بازرسان و کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه است.

همتی در زمینه اقدام‌های انجام شده برای بیماری‌ها از روز دوم حادثه، توضیح داد: انجام واکسیناسیون کزاز به تعداد ۵۵ نفر، نمونه گیری از جهت التور ۲۰ مورد، بررسی ۱۰۰ نفر از نظر ابتلا به عفونت‌های پس از بحران، بررسی ۷ نفر از نظر مسمومیت غذایی و ۴۸ مورد تلقیح واکسن سرخک به کودکان ۹ ماهه تا افراد ۱۵ساله که در بحران‌ها باید این اقدام برای آن‌ها تکرار شود نیز، انجام شد.

معاون بهداشت دانشگاه همچنین از تقویت نظام مراقبت «سندرومیک» از روز دوم حادثه در مرکز خدمات جامع سلامت، خبر داد و گفت: از روز چهارشنبه گذشته برابر با هفتم فروردین ۹۸، در تمامی بیمارستان‌ها و از دهم فروردین در تمامی دوازده مطب محله سعدی که آغاز به کار کرده بودند و نیز مراکز جامع سلامت اطراف محله سعدی، فعال سازی نظام مراقبت «سندرومیک» تاکید شد.

او با بیان اینکه از دهمین روز از تعطیلات نوروزی، دو کارشناس بیماری‌ها برای بیماریابی فعال به منازل این منطقه مراجعه می‌کنند، ادامه داد: از روز دوم این حادثه، گزارش‌هایی مبنی بر شکایت از گزش بندپایان وجود داشت که تعداد ۵۰۰ عدد اسپری «پرمترین»، در اختیار نیرو‌های اعزامی در منطقه قرار گرفت تا به بیماران ارایه شود.

این مقام مسوول در دانشگاه در زمینه اقدام‌های انجام شده برای سلامت روان مردم این منطقه از پنجم فروردین، عنوان کرد: دو اکیپ ۳نفره در دو بیمارستان شهید رجایی و نمازی مستقر شدند تا حمایت‌های روانی پس از بحران را به خانواده‌های افراد آسیب دیده و مصدومان انجام دهند.

اعزام ۳۰ روانشناس از سوی حوزه بهداشت دانشگاه برای مراجعه به ۴۶۲ خانوار محله سعدی

معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به اینکه در تاریخ ۸ فروردین۹۸، ۳۰ روانشناس معاونت بهداشت با مراجعه به ۴۶۲ خانوار محله سعدی، آن‌ها را از جهت اختلالات اضطرابی بررسی و مداخلات لازم را انجام دادند، افزود: روانشناسان معاونت بهداشت، اسامی افراد نیازمند پیگیری را ثبت و در روز‌های بعد به پیگیری آن‌ها پرداختند.

همتی درباره خدمات درمانی که از سوی معاونت بهداشت دانشگاه انجام می‌شود، اعلام کرد: علاوه بر اینکه مرکز خدمات جامع سلامت سعدی واقع در بولوار نیستان کوچه شماره ۱۷ در تمام روز‌های غیرتعطیل هفته گذشته فعال بوده، در روز جمعه برابر با نهم فروردین نیز، به فعالیت خود ادامه داده و تا شانزدهم فروردین از ۷ و نیم صبح تا ساعت ۱۸، به ارایه خدمت در بخش‌های پزشکی، مامایی، پرستاری، سلامت روان، تغذیه، سلامت محیط و بیماری‌ها می‌پردازد.

او با توضیح این موضوع که از جهت سایر مراقبت‌ها با تمام مادران باردار منطقه آسیب دیده تماس گرفته شده و از سلامت آنان اطمینان حاصل شد، ادامه داد: در حال حاضر کارکنان بهداشت در حال تماس با بیماران دیابتی، فشار خونی و متابولیک هستند تا از سلامت آن‌ها و ادامه درمانشان اطمینان حاصل کنند.

همتی اضافه کرد: رابطان سلامت محله که خود از سیل آسیب ندیده اند، آماده مراجعه به درب منازل برای بیمار یابی فعال و ارایه آموزش‌های موردنیاز به مردم هستند که با توجه به مراجعه کارشناسان سلامت روان، بهداشت محیط و مبارزه با بیماری‌ها به درب منازل در کنار مراجعه دیگر سازمان‌ها به مردم، تاکنون نیازی به کمک گرفتن از رابطان سلامت اعلام نشده، اما در صورت نیاز، این رابطان نیز وارد عمل خواهند شد.

معاون بهداشت دانشگاه با این توضیح که در کنار این اقدامات، چندین گروه از کارشناسان مبارزه با بیماری‌ها به صورت آماده باش، آماده انجام ماموریت در منطقه سعدی شیراز هستند، گفت: بر اساس آخرین گزارش‌های ارسالی امروز، بررسی و بیماریابی فعال از سوی کارشناسان بیماری‌ها برای ۶۰ خانوار محله «سعدی» و ۱۵۰ خانوار منطقه «نصرآباد» در درب منزل، انجام شده است.
انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.