سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اتیسم درخودماندگی درمهارت‌های ارتباطی وروابط اجتماعی است

رییس آموزش وپرورش استثنایی کردستان اختلال اتیسم را در خودماندگی درمهارت‌های ارتباطی وروابط اجتماعی عنوان کرد.

رییس آموزش وپرورش استثنایی استان کردستان در گفت و گو باخبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، گفت: درآستانه فرارسیدن ۱۳ فروردین ماه روز جهانی اتیسم اظهار داشت:اتیسم یک اختلال عصبی رفتاری پیچیده ومادام العمر است که تشخیص وانجام مداخلات به هنگام، می‌تواند نقش موثری در بهبود مهارت‌های کودک مبتلا ایفا کند.

خلیل رنجبر گفت:درمدارس با نیاز‌های ویژه ۱۰ شهرستان در سطح استان به ۸۹ دانش آموز دارای اختلال طیف اتیسم خدمات آموزشی، پرورشی وحمایتی ارائه می‌شود. دانش آموزان مبتلا به اختلال طیف اتیسم در کنار درمان دارویی از آموزش وپرورش استثنایی درمان‌های غیردارویی مانند کاردرمانی ذهنی، گفتاردرمانی و بازی درمانی را نیز باید دریافت کنند.

رنجبرافزود:در برنامه سنجش سلامت وارزیابی تحصیلی نوآموزان بدوورود به دبستان سال تحصیلی جاری ۱۲ نوآموز دارای اختلال طیف اتیسم شناسایی شده و ۵ نفر نوآموز پیش دبستانی نیز در برنامه سنجش سلامت نوآموزان بپیش دبستان مبتلا به اختلال طیف اتیسم تشخیص داده شدند.

رنجبر تصریح کرد: با تشخیص زودهنگام این اختلال در کودک که از سنین زیر ۳ سال آغاز می‌شود می‌توان از برنامه‌های درمانی مؤثرتر ومداخله بهنگام برای کمک به آنان بهره برد در صورت عدم درمان، بیماری پیشرفت خواهد کرد و در ۵۰ درصد موارد موجب عقب ماندگی ذهنی می‌شود.

رییس آموزش وپرورش استثنایی استان با بیان اینکه اتیسم درمان قطعی ندارد وبخش اعظم درمان در اجتماع ودررفع ضعف مهارت‌های اجتماعی است؛ افزود:کودکان اتستیک به مداخلات کمکی وآموزش‌های زود هنگام نیاز دارند واطلاعات علمی نشان می‌دهد اگر اختلال اتیسم زود تشخیص داده واز دو سالگی آموزش‌های لازم آغاز شود قابل بهبود است.

وی در ادامه گفت:: میزان شیوع این بیماری یک در هشتاد یا یک در صد است وابتلا به آن در پسران ۴ برابر دختران می‌باشد، ژنتیک مهم‌ترین عامل در ابتلا به آن می‌باشد ودر واقع ناآگاهی خانواده‌ها و جامعه از این بیماری و عدم اطلاع‌رسانی مناسب در این زمینه موجب شده تا بسیاری از این کودکان در زمان طلایی درمان شناسایی نشوند.

رنجبر افزود: به‌منظور تشخیص زود هنگام این اختلال، علائم و نشانه‌های هشداردهنده‌ی زیادی وجود دارد، اما به‌طور معمول اختلالات حول مهارت‌های اجتماعی، مشکل گفتار و زبان، مشکلات ارتباطی غیرکلامی و رفتار‌های انعطاف‌ناپذیر می‌باشد واگر در سنین پایین به فکر درمان این اختلال نباشیم، در سنین بالاتر هزینه‌های زیادی به دولت و جامعه تحمیل می‌شود.

انتهای پیام/ع

اتیسم درخودماندگی درمهارت‌های ارتباطی وروابط اجتماعی است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.