سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سالار آملی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

جایگاه علمی ایران در دنیا محکم است/ صد‌ها دانش فنی هر هفته وارد کشور می‌شود

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل گفت: جایگاه علمی ایران در دنیا محکم و ضربه پذیری مراکز علمی از دیگر بخش ها کمتر است.

حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیر مشکلات ارزی در حوزه بین الملل و ارتباط دانشگاه‌ها با سایر کشور‌ها اظهار کرد: همه ما با مشکلات ارزی دست به گریبان هستیم و از چگونگی آن خبر داریم، اما این که ارتباطات و اعزام دانشجو یا رفت و آمد اساتید به دلیل مشکلات ارزی قطع شده باشد، اینطور نیست.

وی افزود: در حوزه بین‌الملل همیشه یک داد و ستد علمی وجود دارد؛ یعنی یک استاد ایرانی به خارج از کشور می‌رود و یک سری از امکانات در اختیار او قرار می‌گیرد و برعکس هنگامی که یک استاد از خارج از کشور به ایران می‌آید باید برخی امکانات از جمله خوابگاه، محل اقامت و خوراک برایش فراهم شود.


بیشتر بخوانید: برنامه وزارت علوم در ترویج روابط بین الملل دانشگاه‌ها/ در جذب دانشجوی خارجی خوب عمل نکردیم


سالار آملی بیان کرد: بنابراین ضربه‌پذیری مراکز علمی نسبت به بخش‌های دیگر جامعه از جمله تجارت، اقتصاد، ورزش و ... کمتر است؛ محکم بودن جایگاه علمی ایران در دنیا به گونه‌ای است که بسیاری از سمینارها، کنفرانس‌ها و دانشگاه‌های دنیا نیاز دارند که افرادی از ایران در رویدادشان حضور داشته باشند.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل اظهار کرد: در حال حاضر به طور متوسط هفته‌ای ۱۰ هیئت خارجی برای شرکت در سمینارها، کنفرانس‌ها و ورک شاپ‌ها وارد ایران می‌شوند، البته برخی از آن‌ها به منظور تدریس و راهنمایی اساتید در ایران حضور پیدا می‌کنند؛ به همین دلیل صد‌ها دانش فنی وارد کشور می‌شود و یکی از بنیان‌ها و دلایلی که ایران از لحاظ علمی محکم و استوار است و می‌تواند پیش برود این است که با دانش روز دنیا آشنایی داریم.

وی افزود: آشنایی با دانش روز دنیا به این معناست که رفت و آمد‌ها و ارتباطات بین المللی با دیگر کشور‌ها وجود داشته باشد، لذا روند فعالیت دانشگاهیان را نسبت به بخش‌های دیگر مثبت می‌بینم.


بیشتر بخوانید: توسعه روابط بین المللی دانشگاه آزاد با کشورهای همسایه


سالار آملی درباره آمار روابط بین الملل در سال ۹۷ گفت: روند روابط بین الملل البته با یک شوک و ضربه‌ای در مورد ارز مواجه شد؛ امیدواریم با این شرایط، روابط بین الملل روند محکم و استواری داشته باشد و حداقل خسارت‌ها را بدهد.

بهترین راه‌حل برای افزایش روابط بین‌المللی دانشگاه‌ها

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل افزود: باید برای افزایش این روابط به دنبال راه حل باشیم و بهترین راه حل بهره گیری از امکانات بین المللی است؛ شک نداشته باشید که با توجه به ظرفیت بالای دانشگاه‌ها می‌توانیم از ظرفیت‌های بین المللی برای انجام پروژه‌ها استفاده کنیم.

وی گفت: در حال حاضر این اتفاق افتاده است و برای ۲۴ پروژه مشترک با آلمان به نتیجه رسیدیم و آلمانی‌ها حمایت از این پروژه‌ها را برعهده دارند؛ همچنین با اتریش ۱۷ پروژه کلان را داشتیم که هم از دانشمندان اتریش استفاده کردیم و هم هزینه‌های این پروژه‌ها ۵۰-۵۰ شد.

سالار آملی بیان کرد: لذا در مسیر‌های بین المللی بهره گیری از امکانات و ساپورت‌های مالی امکان پذیر است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر ۴۶۵ پروژه جاری مشترک بین دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور داریم که بیشتر این پروژه‌ها با آلمان است و پس از آن اتریش، سوئیس، هندوستان و پاکستان قرار دارند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.