سمانه رمضانی گیوی متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه رنگ پوست به چه عواملی بستگی دارد، اظهار کرد: هر ۲ دسته عوامل ژنتیکی و اکتسابی بر رنگ پوست اثر میگذارند، تیرگی پوست با منشاء ژنتیکی از بدو تولد وجود دارد و تغییرپذیر نیست، اما تیرگی پوست اکتسابی را معمولاً میتوان رفع کرد.
بیشتر بخوانید: ترفندی که پوست شما را روشن میکند
وی بیان کرد: قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید شایعترین علت تیرگی پوست با منشاء اکتسابی است، تماس زیاد با نور خورشید علاوه بر آفتاب سوختگی در طولانی مدت آسیبهایی جدی را به پوست وارد و سرطان پوست را ایجاد میکند، بنابراین افرادی که در معرض تابش نور خورشید قرار میگیرند باید از کِرِمهای ضدآفتاب و کلاههای آفتابگیر استفاده کنند.
این متخصص طب سنتی با اشاره به تاثیر مشکلات داخلی بدن در تیرگی پوست افزود: از منظر طب سنتی غلبه سودا مهمترین علت تیرگی پوست است که میتواند با علائمی مانند زودرنجی، اضطراب، وسواس، بدخوابی، تپش قلب، یبوست و افسردگی همراه باشد.
رمضانی گیوی تاکید کرد: غلبه سودا بر اثر عواملی مختلف ایجاد میشود، افرادی که در محیطهای استرسزا فعالیت یا از مواد غذایی سودازا زیاد استفاده میکنند بیشتر در معرض این عارضه هستند، از مهمترین مواد غذایی سودازا میتوان به فست فودها، غذاهای حاوی مواد نگهدارنده، پُرادویه و مانده، کنسروها، سرخکردنیها، تنقلات مصنوعی، نوشابه، قهوه، نسکافه، کاکائو، گوشت گوساله، قارچ، کلم، سویا، بادنجان، فلفل، عدس و ترشی اشاره کرد، بنابراین افرادی که دچار تیرگی پوست هستند باید از مصرف این غذاها پرهیز کنند.
وی تصریح کرد: شبها، دیر به رختخواب رفتن و صبحها، دیر از خواب بیدار شدن از عوامل دیگر غلبه سودا هستند که بر تیرگی و کدری پوست اثر میگذارند، بنابراین افراد برای برخورداری از پوستی روشن و شفاف باید شبها، زود به رختخواب بروند و صبح ها، زود از خواب بیدار شوند.
این متخصص طب سنتی گفت: داشتن مشغله فکری و استرس زیاد هم به مرور زمان با افزایش سودا در بدن، رنگ پوست را کدر میکند، بنابراین افراد باید استراحت کافی داشته باشند، تمرینات ریلکسیشن (تنآرامی) را انجام دهند و فعالیتهایی مفرح را به ویژه با اعضای خانواده برای خود ترتیب دهند.
بیشتر بخوانید: ۸ علت سیاهی و تیرگی پوست دور چشم
رمضانی گیوی احتباس مواد زائد در بدن، غلظت خون و بیماریهای کبدی را از دیگر عوامل موثر در تیرگی پوست برشمرد و اظهار کرد: یبوست نقشی موثر در تیرگی پوست و بروز لک پوستی دارد، بنابراین مبتلایان به یبوست باید به طور منظم پیادهروی و ورزش کنند و صبحها، ناشتا از ملینهایی مانند مخلوط خاکشیر و آبجوشیده شده ولرم و آلو یا انجیر خیس شده به طور متناوب استفاده کنند.
وی بیان کرد: در خانمهایی که دچار اختلالات قاعدگی مانند خونریزی کم و قاعدگی نامنظم یا دردناک هستند هم مواد زائد به ویژه سودا از بدن به خوبی دفع نمیشود، بنابراین این افراد اغلب پوستی تیره دارند، اختلالات قاعدگی علاوه بر تیرگی پوست، عوارضی جدی را در زنان به همراه دارد، بنابراین این اشخاص باید به متخصص طب سنتی مراجعه کنند تا به طور کامل درمان شوند.
این متخصص طب سنتی افزود: بیماریهای کبدی هم با مختل کردن مراحل هضم مواد غذایی در بدن پوست را تیره و کدر میکنند، هر ۲ سوء مزاج سرد و گرم کبد در تیرگی پوست نقش دارند، بنابراین افرادی که دچار این مشکل پوستی هستند باید مواد غذایی با طبع سرد یا گرم را زیاد مصرف نکنند.
رمضانی گیوی تاکید کرد: شیره حاصل از جو پخته شده در شیر در روشن کردن رنگ پوست موثر است، برای این منظور افراد باید هر شب این شیره را تهیه کنند و صورت خود را با آن ماساژ دهند.
بیشتر بخوانید: موثرترین نسخههای خانگی برای سفید کردن پوست+ طرز تهیه
وی یادآوری کرد: بیماریهای کبدی و سایر عوارض مزمن علاوه بر تیرگی پوست، سلامتی بدن را هم به خطر میاندازند، بنابراین مبتلایان به اختلالات کبدی باید هر چه سریعتر به متخصص طب سنتی مراجعه کنند تا به طور کامل درمان شوند.
انتهای پیام/