به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، دیماج یکی از غذاهای سنتی تبریز و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فیبر، اسیدفولیک، روی (زینک)، فسفر، فولات، مس، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان و غیره است.
برای بررسی خواص دیماج تبریز و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص دیماج تبریز گفت: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: غذایی خوشمزه برای اینکه افسرده نباشید/ با قلیه ماهی ۱۰۰ سال عمر کنید
وی افزود: دیماج تبریز به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
عظمایی بیان کرد: مصرف دیماج تبریز موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری میکند.
وی اظهار کرد: اسیدآمینه تریپتوفان موجود در این غذا موجب ساخت سراتونین در بدن میشود؛ سراتونین نشاط آور است و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: از دیگر خواص دیماج تبریز میتوان به افزایش اسپرم و تقویت قوای جنسی و بهبود خلقوخو اشاره کرد.
عظمایی گفت: این غذا بسیار مقوی و مغذی است؛ لذا غذای مناسب و مفیدی برای افراد لاغر و کم بنیه به شمار میرود.
بیشتر بخوانید: غذایی برای افزایش سطح انرژی/ چگونه سیستم ایمنی خود راتقویت کنیم؟
وی بیان کرد: دیماج تبریز دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
-ماست خامهای به مقدار لازم
-آب ۲ لیوان
-نان خشک تبریزی ۶ عدد
-پنیر تبریزی ۲۰۰ گرم
-گردو به مقدار لازم
-کره ۱۰۰ گرم
-سبزی خوردن خرد شده به مقدار لازم
-خیار، گلپر و نعناع به دلخواه
-مویز به مقدار لازم
-برای تهیه این غذا ابتدا نان را خرد میکنیم و درون یک کاسه بزرگ میریزیم.
-آب را کمکم به نان اضافه میکنیم.
-سپس پنیر را ریز خرد کرده و به مواد اضافه میکنیم.
-کره آب شده را اضافه میکنیم.
-در مرحله بعد ماست خامهای و سبزی خردشده به مواد اضافه میشود.
-گردوی خرد شده را اضافه میکنیم و هم میزنیم.
-در مرحله آخر بنا به دلخواه خیار، گلپر، نعناع و مویز اضافه میکنیم.
نکته: بهتر است پس از صرف این غذا چند عدد خرما مصرف شود؛ زیرا کلسیم برای جذب بهتر نیاز به پروتئین و ویتامین D۳ دارد که با خوردن چند عدد خرما این ویتامین جذب میشود و برای استخوان بسیار مفید است.
انتهای پیام/